проблем с ТАРТАРИНИ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
koko_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

проблем с ТАРТАРИНИ

Мнениеот koko_GTI » Пет 06 май 2011 8:12

здравейте колеги , имам един неразрешим поне да този момент проблем . колата е голф-3 ГТИ 2Е мотор с газова уредба /обикновена/ тартарини , с ламбда контрол и всичките му салтанати кито италиянците са решили да сложат. Та проблема е следния: карам си колата /на газ/ , отивам до някъде, гася я и след като решавам да тръгна ПАЛЯ , тя естествено си пали на бензин и в момента в който прехвърли на газ - УГАСВА. повтарям отново и пак същия филм . натискам копчето за да остане на бензин и отивам да проверим с един приятел от какво може да е . вземам един клапан който е на самия изпарител , сменям го - разлика никаква. развъртам тръбата след газовия клапан - пуска яко газ /чудно защо клапана не беше затворил ???/ след няколко принудителни цъкания с кабел , започна да си спира. като ми го направи проблема с невъзможноста да се префвърли на газ, докато отида до този мой приятел , в купето започна да мирише на нагоряло. след като свалих копчето и го отворих , видях че имаше едно съпротивление което беше нагоряло и пътечката до него беше прекъсната . дадох копчето на ел.техник , оправи пътечката , замери всичко и каза че уж няма проблем. слагам копчето , светват диодите които са за газта и бензина , но колата си пали само на бензин и неможе да се прехвърли на газ. ДАЛИ ПРОБЛЕМА Е ПАК В КОПЧЕТО , ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА Е ПРОБЛЕМ ИНТЕГРАЛА КОЙТО Е ДО НАГОРЯЛОТО СЪПРОТИВЛЕНИЕ /съпротивлението е работещо/ И ОТ КАКВО МОЖЕ ДА Е СТАНАЛО ТОВА С ПРЕКЪСВАНЕТО НА ПЪТЕЧКАТА . ДАВАЙТЕ СЪВЕТИ . АКО ТРЯБВА ЩЕ НАПРАВЯ И СНИМКИ НА КОПЧЕТО И ПЛАТКАТА .

ЗАБРАВИХ ДА ДОПЪЛНЯ , ЧЕ КАТО СВАЛИХ КОПЧЕТО ЗАБЕЛЯЗОХ ЧЕ ИМА 4 ДЖЪМПЕРЧЕТА КОИТО НЕОБЪРНАХ ВНИМАНИЕ В КАКВО ПОЛОЖЕНИЕ БЯХА / на ON ли трябва да са /?

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с ТАРТАРИНИ

Мнениеот badov » Нед 15 май 2011 13:04

Явно става въпрос за дефектирало копче колега.Според мен си вземи едно ново, на това му е дошло времето.На един приятел така правеше мизерии копчето-ту прехвърляше, ту не.Пускаше газ когато си иска.Вземи едно копче-мисля, че около 30лв бяха хубавите и си реши проблема :D

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 15 май 2011 13:19

Имаш ли предпазител на газовата? Ако има може да е сменен с некачествен такъв. Някоя бобина случайно да е напукана?
Сега работи ли на газ. Аз имах подобен проблем. Изгоря бобинката на изпарителя и изгоря предпазитела.

Потребителски аватар
koko_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koko_GTI » Нед 22 май 2011 6:43

имам предпазител на газовата , но не е изгорял. Едната бобина на изпаритела която е - е леко пукната , но си работи . Иначе сега съм я свързал директно без копчето и си карам пак на газ. Явно проблема е в копчето, но то е с компютъра заедно.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Нед 22 май 2011 11:09

Огледай за наличие на реле във веригата, което включва клапана на изпарителя (и/или клапана преди изпарителя). Може то да ти прави проблеми.

Върни се в “Автогазови уредби”