Голф 3 1.6моно 75к.с. - Губи обороти при студен мотор
- Kn0cK3r
- Автомобил: Passat B8 TSI 280кс R-Line
- Двигател: CJXA
Голф 3 1.6моно 75к.с. - Губи обороти при студен мотор
Здравейте колеги! Преди 2 дена ходих да ми нстройват газ-та понеже ми се стуваше , че гори баячка. Но ми я настроиха при топъл двигател. Сега всеки път , когато запаля колата при студен мотор - тя започва да "кюфка" и държи около 200 оборота , дори гасне. Трябва да я изчакам да вдигне над 70 градуса (което отнема 10мин) за да се стабилизират оборотите на 800-900. Има ли начин да си реша проблема с оборотите при студен двигател ?
- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
Re: Губи обороти при студен мотор
Kn0cK3r написа:Здравейте колеги! Преди 2 дена ходих да ми нстройват газ-та понеже ми се стуваше , че гори баячка. Но ми я настроиха при топъл двигател. Сега всеки път , когато запаля колата при студен мотор - тя започва да "кюфка" и държи около 200 оборота , дори гасне. Трябва да я изчакам да вдигне над 70 градуса (което отнема 10мин) за да се стабилизират оборотите на 800-900. Има ли начин да си реша проблема с оборотите при студен двигател ?
смукача ти може да има проблем според мен , мойта кола няма проблем ,ама я паля на бензин и веднага минавам на газ и си тръгвам.
кажи с какъв двигател е колата и т.н. Каква ти е газовата обикновенна или Г.И. ?
- Kn0cK3r
mk2_Golf83 написа:Kn0cK3r написа:Здравейте колеги! Преди 2 дена ходих да ми нстройват газ-та понеже ми се стуваше , че гори баячка. Но ми я настроиха при топъл двигател. Сега всеки път , когато запаля колата при студен мотор - тя започва да "кюфка" и държи около 200 оборота , дори гасне. Трябва да я изчакам да вдигне над 70 градуса (което отнема 10мин) за да се стабилизират оборотите на 800-900. Има ли начин да си реша проблема с оборотите при студен двигател ?
смукача ти може да има проблем според мен , мойта кола няма проблем ,ама я паля на бензин и веднага минавам на газ и си тръгвам.
кажи с какъв двигател е колата и т.н. Каква ти е газовата обикновенна или Г.И. ?
Голф 3 1.6моно 75к.с - обикновена газова. Аз също паля на бензин (но там си държи към 900 оборота дори при студен двигател) като подам газ си обръща на газ и тогава падат оборотите.
п.с. изпарител Ловато
- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
Сори колега,но за моното не разбирам много от тези двигатели,даже хич
не мога да ти помогна ,ако някой др знае да каже.
Ако беше от София щях да те пратя при един познат, да ти види колата и да ти направи диагностика и т.н. 20 лв струва и ако имаш бъдещи проблеми ще ти ги оправи без пари.

Ако беше от София щях да те пратя при един познат, да ти види колата и да ти направи диагностика и т.н. 20 лв струва и ако имаш бъдещи проблеми ще ти ги оправи без пари.
- Kn0cK3r
mk2_Golf83 написа:Сори колега,но за моното не разбирам много от тези двигатели,даже хичне мога да ти помогна ,ако някой др знае да каже.
няма проблем

- M_POLO
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
Колеги аз имам много подочен проблем да не кажа същият четох много, но така и не стигам до решение. Колата я паля студена работи нормално давам и леко газ и пускам и започва да се дави падат оборотите и гасне
Свалих стъпковото моторче изчистих го пак същото, после температурен датчик и пак същата работа, филтъра не е мръсен колата се кара предимно на газ, сега съм откачил буксата на степ моторчето но като е студена работи на 200 оборота сигурно, а като загрее на 1400-1500 и така опасно ли е да се кара. Голф 3 1.8 моно инжекция 95 година 90кс буквите на двигателя са АБС, с обикновенна газова изпарителя е Ловато имам я от 2 месеца не съм много запознат с голфовете
ПС Колеги Моля Ви се помагайте, че само пари давам и никакъв ефект! Благодаря ви предварително и се извинявам че използвам на колегата темата

ПС Колеги Моля Ви се помагайте, че само пари давам и никакъв ефект! Благодаря ви предварително и се извинявам че използвам на колегата темата

- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Нека не забравяме,че да работи коректно на газ,трябва да е достигната температура от около40*/нали затова има циркулация на течност в изпарителя/.А ние нали сме дяволи.....
Всякакви регулировки по принцип се правят на загрят мотор.
А иначе или ти е много обеднена сместа и не може да храни на студено или е обогатена и дави.Има писано как се настройва изпарител.
Всякакви регулировки по принцип се правят на загрят мотор.
А иначе или ти е много обеднена сместа и не може да храни на студено или е обогатена и дави.Има писано как се настройва изпарител.
- M_POLO
e то в такъв случай да ходя на газаджия, а възможно ли е да е ламбд сонда? Офф вече и аз не знам какво да си мисля много се изнервям

- 4i4o-dido
- Контакти:
M_POLO написа:e то в такъв случай да ходя на газаджия, а възможно ли е да е ламбд сонда? Офф вече и аз не знам какво да си мисля много се изнервям![]()
На газ не играе-нали си моноинжекция.
- M_POLO
да колега моно инжекция е, днес пак свалях степ моторчето изчистих всичко на ново и видях, че като има вариянт да се регулира дали има вариянт от това да е?? Защото пали нормално уквам газта и степ моторчето се прибира и падат оборотите и гасне ако го регулиарм по на високо дали ще се оправи?
- 4i4o-dido
- Контакти:
M_POLO написа:да колега моно инжекция е, днес пак свалях степ моторчето изчистих всичко на ново и видях, че като има вариянт да се регулира дали има вариянт от това да е?? Защото пали нормално уквам газта и степ моторчето се прибира и падат оборотите и гасне ако го регулиарм по на високо дали ще се оправи?
А на бензин как е?
- M_POLO
4i4o-dido написа:M_POLO написа:да колега моно инжекция е, днес пак свалях степ моторчето изчистих всичко на ново и видях, че като има вариянт да се регулира дали има вариянт от това да е?? Защото пали нормално уквам газта и степ моторчето се прибира и падат оборотите и гасне ако го регулиарм по на високо дали ще се оправи?
А на бензин как е?
... ами в интерес на истината няма бензин днес ще сипа и ше видя как е но мисля че е същото,вчера я карах на бензин и пак ми го правеше ама се опасявам че може и от бензина да е шото е малко днес ше сипя и ще кажа как е

-
- Автомобил:
- Двигател:
M_POLO гледам си от софия,ако искаш да ти кажа къде да отидеш да ти оправят колата,досега човека винаги ми е оправял колата и винаги съм си тръгвал доволен,газ ,бензин всичко ,и ремонти по двигателя ми е правил(свързани с тоците) и винаги всичко е наред.
- M_POLO
agent_kowalski написа:M_POLO гледам си от софия,ако искаш да ти кажа къде да отидеш да ти оправят колата,досега човека винаги ми е оправял колата и винаги съм си тръгвал доволен,газ ,бензин всичко ,и ремонти по двигателя ми е правил(свързани с тоците) и винаги всичко е наред.
да кажи колега не е скъпар предполагам нали ? От софия съм да кажи къде се намира аз мислех в клубният сервиз в Герман да ходя при Мишо

Колеги възможно ли е да прави мизерии от катализатора ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги, до сега съм карал жигули и лади!От 2 години карам голх 21напоследък при изключване от скорост гасне като засветовно! Обърнах с гофриран маркуч посоката ва въздушният филтър- ефект нулев1 И най- неочакваното за мен беше когато навих ,след няколко опита, от тънкия тинол на жилота на газта и стигнах до 1000 оборота и немам проблем! Пробвайте!
Върни се в “Автогазови уредби”