Голф 3 1.6моно 75к.с. - Губи обороти при студен мотор

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Kn0cK3r
Автомобил: Passat B8 TSI 280кс R-Line
Двигател: CJXA

Голф 3 1.6моно 75к.с. - Губи обороти при студен мотор

Мнениеот Kn0cK3r » Сря 25 май 2011 10:00

Здравейте колеги! Преди 2 дена ходих да ми нстройват газ-та понеже ми се стуваше , че гори баячка. Но ми я настроиха при топъл двигател. Сега всеки път , когато запаля колата при студен мотор - тя започва да "кюфка" и държи около 200 оборота , дори гасне. Трябва да я изчакам да вдигне над 70 градуса (което отнема 10мин) за да се стабилизират оборотите на 800-900. Има ли начин да си реша проблема с оборотите при студен двигател ?

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Re: Губи обороти при студен мотор

Мнениеот mk2_Golf83 » Сря 25 май 2011 10:50

Kn0cK3r написа:Здравейте колеги! Преди 2 дена ходих да ми нстройват газ-та понеже ми се стуваше , че гори баячка. Но ми я настроиха при топъл двигател. Сега всеки път , когато запаля колата при студен мотор - тя започва да "кюфка" и държи около 200 оборота , дори гасне. Трябва да я изчакам да вдигне над 70 градуса (което отнема 10мин) за да се стабилизират оборотите на 800-900. Има ли начин да си реша проблема с оборотите при студен двигател ?

смукача ти може да има проблем според мен , мойта кола няма проблем ,ама я паля на бензин и веднага минавам на газ и си тръгвам.
кажи с какъв двигател е колата и т.н. Каква ти е газовата обикновенна или Г.И. ?

Потребителски аватар
Kn0cK3r

Мнениеот Kn0cK3r » Сря 25 май 2011 10:56

mk2_Golf83 написа:
Kn0cK3r написа:Здравейте колеги! Преди 2 дена ходих да ми нстройват газ-та понеже ми се стуваше , че гори баячка. Но ми я настроиха при топъл двигател. Сега всеки път , когато запаля колата при студен мотор - тя започва да "кюфка" и държи около 200 оборота , дори гасне. Трябва да я изчакам да вдигне над 70 градуса (което отнема 10мин) за да се стабилизират оборотите на 800-900. Има ли начин да си реша проблема с оборотите при студен двигател ?

смукача ти може да има проблем според мен , мойта кола няма проблем ,ама я паля на бензин и веднага минавам на газ и си тръгвам.
кажи с какъв двигател е колата и т.н. Каква ти е газовата обикновенна или Г.И. ?

Голф 3 1.6моно 75к.с - обикновена газова. Аз също паля на бензин (но там си държи към 900 оборота дори при студен двигател) като подам газ си обръща на газ и тогава падат оборотите.
п.с. изпарител Ловато

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Сря 25 май 2011 11:13

Сори колега,но за моното не разбирам много от тези двигатели,даже хич :( не мога да ти помогна ,ако някой др знае да каже.
Ако беше от София щях да те пратя при един познат, да ти види колата и да ти направи диагностика и т.н. 20 лв струва и ако имаш бъдещи проблеми ще ти ги оправи без пари.

Потребителски аватар
Kn0cK3r

Мнениеот Kn0cK3r » Сря 25 май 2011 11:21

mk2_Golf83 написа:Сори колега,но за моното не разбирам много от тези двигатели,даже хич :( не мога да ти помогна ,ако някой др знае да каже.
Ако беше от София щях да те пратя при един познат, да ти види колата и да ти направи диагностика и т.н. 20 лв струва и ако имаш бъдещи проблеми ще ти ги оправи без пари.

няма проблем ;) ще ида на диагностика в Габрово.

Потребителски аватар
M_POLO
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот M_POLO » Вто 14 юни 2011 19:29

Колеги аз имам много подочен проблем да не кажа същият четох много, но така и не стигам до решение. Колата я паля студена работи нормално давам и леко газ и пускам и започва да се дави падат оборотите и гасне :banghead: Свалих стъпковото моторче изчистих го пак същото, после температурен датчик и пак същата работа, филтъра не е мръсен колата се кара предимно на газ, сега съм откачил буксата на степ моторчето но като е студена работи на 200 оборота сигурно, а като загрее на 1400-1500 и така опасно ли е да се кара. Голф 3 1.8 моно инжекция 95 година 90кс буквите на двигателя са АБС, с обикновенна газова изпарителя е Ловато имам я от 2 месеца не съм много запознат с голфовете :screwy
ПС Колеги Моля Ви се помагайте, че само пари давам и никакъв ефект! Благодаря ви предварително и се извинявам че използвам на колегата темата :oops: :roll:

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Сря 15 юни 2011 6:37

Нека не забравяме,че да работи коректно на газ,трябва да е достигната температура от около40*/нали затова има циркулация на течност в изпарителя/.А ние нали сме дяволи.....
Всякакви регулировки по принцип се правят на загрят мотор.
А иначе или ти е много обеднена сместа и не може да храни на студено или е обогатена и дави.Има писано как се настройва изпарител.

Потребителски аватар
M_POLO

Мнениеот M_POLO » Сря 15 юни 2011 16:31

e то в такъв случай да ходя на газаджия, а възможно ли е да е ламбд сонда? Офф вече и аз не знам какво да си мисля много се изнервям :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
4i4o-dido
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Сря 15 юни 2011 17:32

M_POLO написа:e то в такъв случай да ходя на газаджия, а възможно ли е да е ламбд сонда? Офф вече и аз не знам какво да си мисля много се изнервям :banghead: :banghead:

На газ не играе-нали си моноинжекция.

Потребителски аватар
M_POLO

Мнениеот M_POLO » Сря 15 юни 2011 22:38

да колега моно инжекция е, днес пак свалях степ моторчето изчистих всичко на ново и видях, че като има вариянт да се регулира дали има вариянт от това да е?? Защото пали нормално уквам газта и степ моторчето се прибира и падат оборотите и гасне ако го регулиарм по на високо дали ще се оправи?

Потребителски аватар
4i4o-dido
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Чет 16 юни 2011 6:45

M_POLO написа:да колега моно инжекция е, днес пак свалях степ моторчето изчистих всичко на ново и видях, че като има вариянт да се регулира дали има вариянт от това да е?? Защото пали нормално уквам газта и степ моторчето се прибира и падат оборотите и гасне ако го регулиарм по на високо дали ще се оправи?

А на бензин как е?

Потребителски аватар
M_POLO

Мнениеот M_POLO » Чет 16 юни 2011 8:30

4i4o-dido написа:
M_POLO написа:да колега моно инжекция е, днес пак свалях степ моторчето изчистих всичко на ново и видях, че като има вариянт да се регулира дали има вариянт от това да е?? Защото пали нормално уквам газта и степ моторчето се прибира и падат оборотите и гасне ако го регулиарм по на високо дали ще се оправи?

А на бензин как е?

... ами в интерес на истината няма бензин днес ще сипа и ше видя как е но мисля че е същото,вчера я карах на бензин и пак ми го правеше ама се опасявам че може и от бензина да е шото е малко днес ше сипя и ще кажа как е :screwy направо ебати случая става с тая кола понякога се чудя що не си карах полото ама не голф :banghead: Мерси колега иначе :beer

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 16 юни 2011 9:41

M_POLO гледам си от софия,ако искаш да ти кажа къде да отидеш да ти оправят колата,досега човека винаги ми е оправял колата и винаги съм си тръгвал доволен,газ ,бензин всичко ,и ремонти по двигателя ми е правил(свързани с тоците) и винаги всичко е наред.

Потребителски аватар
M_POLO

Мнениеот M_POLO » Чет 16 юни 2011 10:18

agent_kowalski написа:M_POLO гледам си от софия,ако искаш да ти кажа къде да отидеш да ти оправят колата,досега човека винаги ми е оправял колата и винаги съм си тръгвал доволен,газ ,бензин всичко ,и ремонти по двигателя ми е правил(свързани с тоците) и винаги всичко е наред.

да кажи колега не е скъпар предполагам нали ? От софия съм да кажи къде се намира аз мислех в клубният сервиз в Герман да ходя при Мишо :beer

Колеги възможно ли е да прави мизерии от катализатора ?

dedkomiso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dedkomiso » Вто 21 юни 2011 21:38

колеги, до сега съм карал жигули и лади!От 2 години карам голх 21напоследък при изключване от скорост гасне като засветовно! Обърнах с гофриран маркуч посоката ва въздушният филтър- ефект нулев1 И най- неочакваното за мен беше когато навих ,след няколко опита, от тънкия тинол на жилота на газта и стигнах до 1000 оборота и немам проблем! Пробвайте!

Върни се в “Автогазови уредби”