маркуч на филтърна кутия
- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
маркуч на филтърна кутия
Защо маркуча за влизащия въздух към филтърната кутия трябва да е изваден при работа на газ?Моят е така и незнам ако го сложа на мястото му дали ще трябва да се регулира наново изпаритела и ще правили проблем при палене и вървене?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: маркуч на филтърна кутия
глупости трябва...моя не е махан и никога не съм имал проблеми..по-скоро оправдание на калпави майстори...
а дали трябва да се регулира ако се сложи пак не знам...
а дали трябва да се регулира ако се сложи пак не знам...
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Газаджиите го махат, защото обикновено той сочи напред и като се пуснеш по инерция някъде, набягващата стуря на въздуха минава принудително през плочката, а не колкото двигателя иска да си засмуче. Оттам бърка сместа на празния ход и колата гасне в такава ситуация.
- cloud
- Автомобил: Vento
- Двигател: 1Y
Аз съм карал и с маркуч и без маркуч не видях никаква разлика
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Май става въпрос за привода за топлия въздух...Не е необходимо да се вади,защото от свободия отвор под кутията при преминаване през локва може да се засмуче вода и
....Просто извадете маркучето за вакуума на клапата,но не забравяйте да го запушите.Топлият въздух има по-малко кислород и влошава горенето на газта,която е по-бавно и по-трудно запалима от бензина.

- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
Наистена този маркуч оказва влияние на сместа понеже след като го сложих на мястото му и по време на каране с по висока скорост /80-100/ след изключване от скорост ми угасна един път.При по ниска скорост няма проблеми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
сигурно е така,но защо изключваш от скорост при 100км/ч... може и при мен да става така никога не съм пробвал..изключвам си винаги примерно на 20тина км/ч преди светофар....по инерция извън скорост да се кара е простотия...така че не би трябвало да е проблем това..
Върни се в “Автогазови уредби”