Газифициране на 9А мотор

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
tucow
Автомобил:
Двигател:

Газифициране на 9А мотор

Мнениеот tucow » Пет 20 май 2016 12:28

Здравейте, имам пасат б3 с 9А мотор. Колата никога не е била на газ. Много пазена гаражна кола, в изрядно техническо състояние, но реших вече да и поставя газова уредба. Повечето газаджии, обаче ме съветват да не я газифицирам. Изчел съм всичко по темата, но твърдо съм решил да слагам АГУ. Посъветвайте ме към кой майстор да се насоча. От Русе съм, но не е проблем да отида и в друг град, ако майстора си заслужава. Приемам оферти и от форумни майстори. Нека ми пишат и хора, които са на газ с този мотор и дали са доволни! Оферти пращайте на лични. Благодаря!

tucow
Автомобил:
Двигател:

Re: Газифициране на 9А мотор

Мнениеот tucow » Нед 22 май 2016 15:43

Никой ли няма да се включи?

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Нед 22 май 2016 16:04

Привет,колега!
В Ауди форума има доста писано за мотора АСЕ,който е идентичен с 9А.Мисля,че има и възмоност за монтаж на ГИ на такъв мотор.За съжаление не мога да ти препоръчам майстор,поне в околностите на Монтана.
Успех! :th_up

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 22 май 2016 16:46

Ако има възможност за ГИ, моят съвет е да не ти се свидят пари и да слагаш плочки и кранчета от миналия век.

tucow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tucow » Нед 22 май 2016 17:33

Повечето маистори са на мнение, че този мотор просто нестава за ГИ. Видях предложение само от Бигаз с цена от 1800 лв. , но дори и там настройките се правели трудно, а проблеми не липсвли. Затова искам да се включат хора, които вече карат такива мотори на газ и да споделят впечатления!

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 22 май 2016 18:01

Здравей колега!
Преди доста години имах едно Ауди 80,JN двигател.
К-Джетроник,за три часа наредихме инсталацията,8 часа го настройвахме.Обикновена газова.
След около 6 месеца се загуби нормалната работа на бензин,сутрин пушеше,работеше нестабилно и т.н.
Тези инжекциони са кошмар.
Мяркал съм тук във форума как се преобразува на ел.инжекционна система.
Газов инжекцион на тази кола няма много смисъл,особено за 1800лв.

tucow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tucow » Нед 22 май 2016 18:20

Това е много добро предложение за ел.инжекционна система, но аз не бих се справил сам. Ако има майстор, които да свърши работата и да ми каже цена за нея, нека ми пише, ще му бъда благодарен!

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Нед 22 май 2016 18:48

Eдна полезна тема за настройките на инжекциона при работа на газ и бензин...
[url]http://audibg.com/forum/index.php?/topic/58956-механичен-инжекцион-и-газ/[/url]

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 22 май 2016 19:21

tucow написа:Това е много добро предложение за ел.инжекционна система, но аз не бих се справил сам. Ако има майстор, които да свърши работата и да ми каже цена за нея, нека ми пише, ще му бъда благодарен!

Такъв мотор бих газифицирал само ако е мой, но никога не бих си взел такова изделие. Няма майстор, дето да си сложи таралеж с това, да рискува клиентът да му идва по 10 пъти за настройки, това не боло добре, онова не работело както трябва.
С обикновена газова става добре, но никой няма да се наеме. От един нормален инжекцион с ГИ би си изкарал доста по-лесно надницата с по-малко грижи после. Надявам се, че ме разбираш, това е мотор за този, който сам си го газифицира и поддържа.

tucow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tucow » Пон 23 май 2016 19:57

Не мога да повервам, че във форума няма нито един майстор, който да газифицира този двигател!!!???

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 23 май 2016 20:54

Има, ама не му се занимава.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 23 май 2016 21:15

Няма и да намериш.Тая антика никой не се наема вече да я прави на газ.Обикновено след газифициране почват едни проблеми с празен ход,за бензина пък забравяш изобщо.
Ако някой се навие да ти слага газ или ще е много закъсал за пари или няма да му пука,че после ще си постоянно при него.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 24 май 2016 11:14

Ако намериш от къде да измъкнеш целият Диджифант 2 от пасат, става лесно. При пасат цялата двигателна инсталация, от ЕКУ, към датчиците и бушониерата е отделна, само на 3 букси на бушониерата отзад е закачена. вади се цялата инсталация и се прехвърля тука, ама дебитомер трябва и някои други дивотии.
За газифицирането ти казаха вече, много проблеми с малко решения и никой не се занимава

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Вто 24 май 2016 12:19

slaveiko67 написа:Привет,колега!
В Ауди форума има доста писано за мотора АСЕ,който е идентичен с 9А.Мисля,че има и възмоност за монтаж на ГИ на такъв мотор.За съжаление не мога да ти препоръчам майстор,поне в околностите на Монтана.
Успех! :th_up

при цецко и брат му(за град Монтана),имат мн-добър АГУ СЕРВИЗ(като идваш от болницата,на светофара направо посока мала кутловица,след 500 метра в дясно),поздрави.....слага се обикновена газова,настройва се коректно сместа,плочката задължително непосредствено пред дросела,монтира се изравнител на налягането задължително....поздрави :th_up

Потребителски аватар
fulcrum
Автомобил: VW Golf 2 GT Skoda 130 LA
Двигател:

Мнениеот fulcrum » Вто 24 май 2016 12:23

Moже спокойно да се направи , няма класически ДВГ дето да не върви на пропан - бутан. Сега по същество:

Избор на изпарител - задължително хубава марка - BRC , Zavoli , Lowatto, и то модел разчетен за поне 150 к.с. това е много важно за хубавата настройка
на газ. Лошото е , че плочката за газта стеснява много сечението на въздухопровода и на бензин ще имаш доволно - недоволно богата смес , давене
че и прекъсване , и мирис на недизгорял бензин. За компенсиране на това при каране на бензин въздухопровода се пробива и се поставя малко конусно филтърче
и чак тогава се прави горивовъздушна смес на бензин с вече поставената газова плочка. Има игра , ама за газаджия
компетентен по ДВГ няма никакъв проблем.Хубаво уплътняване на всички въздушни съединения , смученето на въздух оттам прави много бели на настройката
на горивовъздушната смес.

Недостатъка е , че при каране на газ се маха и се слага тапа/капачка , общо взето е неудобно. Нооо се докарва стехиометрия и на бензин.

Останалото е ясно - хубави свещи , никакво обедняване на сместа за икономия , пагубно е за мотора , най малкото от това са трясъците във въздухопровода.
Помпата/помпите ( две са) се изключват на газ задължително!. И за финал - по често превключване на бензин , за да не станат лениви дюзите и да се съхранят
по дълго време без почистване.

Това е общо взето , мисията не е невъзможна .

Върни се в “Автогазови уредби”