Газифициране на 9А мотор
Газифициране на 9А мотор
Здравейте, имам пасат б3 с 9А мотор. Колата никога не е била на газ. Много пазена гаражна кола, в изрядно техническо състояние, но реших вече да и поставя газова уредба. Повечето газаджии, обаче ме съветват да не я газифицирам. Изчел съм всичко по темата, но твърдо съм решил да слагам АГУ. Посъветвайте ме към кой майстор да се насоча. От Русе съм, но не е проблем да отида и в друг град, ако майстора си заслужава. Приемам оферти и от форумни майстори. Нека ми пишат и хора, които са на газ с този мотор и дали са доволни! Оферти пращайте на лични. Благодаря!
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Re: Газифициране на 9А мотор
Привет,колега!
В Ауди форума има доста писано за мотора АСЕ,който е идентичен с 9А.Мисля,че има и възмоност за монтаж на ГИ на такъв мотор.За съжаление не мога да ти препоръчам майстор,поне в околностите на Монтана.
Успех!
В Ауди форума има доста писано за мотора АСЕ,който е идентичен с 9А.Мисля,че има и възмоност за монтаж на ГИ на такъв мотор.За съжаление не мога да ти препоръчам майстор,поне в околностите на Монтана.
Успех!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ако има възможност за ГИ, моят съвет е да не ти се свидят пари и да слагаш плочки и кранчета от миналия век.
Повечето маистори са на мнение, че този мотор просто нестава за ГИ. Видях предложение само от Бигаз с цена от 1800 лв. , но дори и там настройките се правели трудно, а проблеми не липсвли. Затова искам да се включат хора, които вече карат такива мотори на газ и да споделят впечатления!
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Здравей колега!
Преди доста години имах едно Ауди 80,JN двигател.
К-Джетроник,за три часа наредихме инсталацията,8 часа го настройвахме.Обикновена газова.
След около 6 месеца се загуби нормалната работа на бензин,сутрин пушеше,работеше нестабилно и т.н.
Тези инжекциони са кошмар.
Мяркал съм тук във форума как се преобразува на ел.инжекционна система.
Газов инжекцион на тази кола няма много смисъл,особено за 1800лв.
Преди доста години имах едно Ауди 80,JN двигател.
К-Джетроник,за три часа наредихме инсталацията,8 часа го настройвахме.Обикновена газова.
След около 6 месеца се загуби нормалната работа на бензин,сутрин пушеше,работеше нестабилно и т.н.
Тези инжекциони са кошмар.
Мяркал съм тук във форума как се преобразува на ел.инжекционна система.
Газов инжекцион на тази кола няма много смисъл,особено за 1800лв.
Това е много добро предложение за ел.инжекционна система, но аз не бих се справил сам. Ако има майстор, които да свърши работата и да ми каже цена за нея, нека ми пише, ще му бъда благодарен!
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Eдна полезна тема за настройките на инжекциона при работа на газ и бензин...
[url]http://audibg.com/forum/index.php?/topic/58956-механичен-инжекцион-и-газ/[/url]
[url]http://audibg.com/forum/index.php?/topic/58956-механичен-инжекцион-и-газ/[/url]
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
tucow написа:Това е много добро предложение за ел.инжекционна система, но аз не бих се справил сам. Ако има майстор, които да свърши работата и да ми каже цена за нея, нека ми пише, ще му бъда благодарен!
Такъв мотор бих газифицирал само ако е мой, но никога не бих си взел такова изделие. Няма майстор, дето да си сложи таралеж с това, да рискува клиентът да му идва по 10 пъти за настройки, това не боло добре, онова не работело както трябва.
С обикновена газова става добре, но никой няма да се наеме. От един нормален инжекцион с ГИ би си изкарал доста по-лесно надницата с по-малко грижи после. Надявам се, че ме разбираш, това е мотор за този, който сам си го газифицира и поддържа.
Не мога да повервам, че във форума няма нито един майстор, който да газифицира този двигател!!!???
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Има, ама не му се занимава.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Няма и да намериш.Тая антика никой не се наема вече да я прави на газ.Обикновено след газифициране почват едни проблеми с празен ход,за бензина пък забравяш изобщо.
Ако някой се навие да ти слага газ или ще е много закъсал за пари или няма да му пука,че после ще си постоянно при него.
Ако някой се навие да ти слага газ или ще е много закъсал за пари или няма да му пука,че после ще си постоянно при него.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ако намериш от къде да измъкнеш целият Диджифант 2 от пасат, става лесно. При пасат цялата двигателна инсталация, от ЕКУ, към датчиците и бушониерата е отделна, само на 3 букси на бушониерата отзад е закачена. вади се цялата инсталация и се прехвърля тука, ама дебитомер трябва и някои други дивотии.
За газифицирането ти казаха вече, много проблеми с малко решения и никой не се занимава
За газифицирането ти казаха вече, много проблеми с малко решения и никой не се занимава
-
- Автомобил:
- Двигател:
slaveiko67 написа:Привет,колега!
Успех!
при цецко и брат му(за град Монтана),имат мн-добър АГУ СЕРВИЗ(като идваш от болницата,на светофара направо посока мала кутловица,след 500 метра в дясно),поздрави.....слага се обикновена газова,настройва се коректно сместа,плочката задължително непосредствено пред дросела,монтира се изравнител на налягането задължително....поздрави

- fulcrum
- Автомобил: VW Golf 2 GT Skoda 130 LA
- Двигател:
Moже спокойно да се направи , няма класически ДВГ дето да не върви на пропан - бутан. Сега по същество:
Избор на изпарител - задължително хубава марка - BRC , Zavoli , Lowatto, и то модел разчетен за поне 150 к.с. това е много важно за хубавата настройка
на газ. Лошото е , че плочката за газта стеснява много сечението на въздухопровода и на бензин ще имаш доволно - недоволно богата смес , давене
че и прекъсване , и мирис на недизгорял бензин. За компенсиране на това при каране на бензин въздухопровода се пробива и се поставя малко конусно филтърче
и чак тогава се прави горивовъздушна смес на бензин с вече поставената газова плочка. Има игра , ама за газаджия
компетентен по ДВГ няма никакъв проблем.Хубаво уплътняване на всички въздушни съединения , смученето на въздух оттам прави много бели на настройката
на горивовъздушната смес.
Недостатъка е , че при каране на газ се маха и се слага тапа/капачка , общо взето е неудобно. Нооо се докарва стехиометрия и на бензин.
Останалото е ясно - хубави свещи , никакво обедняване на сместа за икономия , пагубно е за мотора , най малкото от това са трясъците във въздухопровода.
Помпата/помпите ( две са) се изключват на газ задължително!. И за финал - по често превключване на бензин , за да не станат лениви дюзите и да се съхранят
по дълго време без почистване.
Това е общо взето , мисията не е невъзможна .
Избор на изпарител - задължително хубава марка - BRC , Zavoli , Lowatto, и то модел разчетен за поне 150 к.с. това е много важно за хубавата настройка
на газ. Лошото е , че плочката за газта стеснява много сечението на въздухопровода и на бензин ще имаш доволно - недоволно богата смес , давене
че и прекъсване , и мирис на недизгорял бензин. За компенсиране на това при каране на бензин въздухопровода се пробива и се поставя малко конусно филтърче
и чак тогава се прави горивовъздушна смес на бензин с вече поставената газова плочка. Има игра , ама за газаджия
компетентен по ДВГ няма никакъв проблем.Хубаво уплътняване на всички въздушни съединения , смученето на въздух оттам прави много бели на настройката
на горивовъздушната смес.
Недостатъка е , че при каране на газ се маха и се слага тапа/капачка , общо взето е неудобно. Нооо се докарва стехиометрия и на бензин.
Останалото е ясно - хубави свещи , никакво обедняване на сместа за икономия , пагубно е за мотора , най малкото от това са трясъците във въздухопровода.
Помпата/помпите ( две са) се изключват на газ задължително!. И за финал - по често превключване на бензин , за да не станат лениви дюзите и да се съхранят
по дълго време без почистване.
Това е общо взето , мисията не е невъзможна .
Върни се в “Автогазови уредби”