Трудно палене
- Zyeka
- Автомобил: Vw Golf Mk7 GTI
- Двигател: 2 0 GTI
Трудно палене
Здравейте ! Имам голф 2 1.8 карб. 90 х.п с АГУ и като опитам да запаля пали след 5-6 завъртане ?! А когато е работила и я изгася и после пали с пипането на ключа ?! Някакви идеи ? С нови свещи кабели и възд.филтър 

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Трудно палене
Изпарителя вакуумен ли е? Или ел? Има ли червено бутонче на ключа за газовата за допълнително обогатяване???
- Zyeka
вакумен е и има бутон за обогатяване но и с обогатителят е същото
-
Сигурен ли си,че обогатителя работи?Чуваш ли го да цъка??? Ако работи,пробвай да палиш по следния начин,педала до долу натиснат на газта,даваш контакт,натискаш обогатителя и щом го чуеш че цъка продължаваш да го държиш натиснат и веднага почваш да въртиш,така би трябвало да палиш от първия път!
- Zyeka
цъка пробвал сам и по тоя начин и пак нестава !?
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Zyeka написа:цъка пробвал сам и по тоя начин и пак нестава !?
А вакума как е ? Да не е напукан маркуча или да изпуска вакумната мембрана?
-
Има само един вариант да не ти пали на газ веднага колата-ако не ти работи обогатителя! При мен беше така...Цъкаше,ама само ключето! Самия обогатител който е на изпарителя не бачкаше,след почистване на контактните повърхности на ключа се оправи! Пробвай следното да видиш,че ще запали! Отиваш при колата както си е сега студена,отваряш си предния капак,преди това си я дал на контакт,отвори си дросела напълно на ръка както си пред колата(тоест подай и газ от карба),без да отпускаш газта натисни ръчно патрона на изпарителя-трябва да изцъка,изчакай 2-3 секунди...След това просто отиди и цъкни стартера.... С автоматичен смукач е колата,нали??? Маркучето за вакуума също можеш да провериш дето е на колектора,да не е сцепено...
- Zyeka
Минах през газаджията и каза че изпаритела е за смяна на мембрани или ако сам искал да си купя нов ? какво бихте ме посъветвали ? изпарителят е Ловато но е малко старичък ?
-
Ами ако колата е карана с антифриз и не е много зле положението откъм ръжда,можеш да му направиш един ремонт,принципно става като нов!Ремонта ще ти е към 50лв...Нов изпарител от 120-нагоре... Ти си решаваш!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Другия варянт е слагащ един мимгаз и той ще е толкова пари,ако сработи е хубав нищо че е турски,ама идеята е да го вземеш от тоя газаджия ,че ако не работи да му пилиш да ти го смени.
Но твоя ако не е много изтърбушен може да е по-добре да го ремонтираш,честно казано и аз не знам как бих постъпил.Много хора правят тоя номер нов турски изпарител 50лв карат две годни в коша и така.
Но твоя ако не е много изтърбушен може да е по-добре да го ремонтираш,честно казано и аз не знам как бих постъпил.Много хора правят тоя номер нов турски изпарител 50лв карат две годни в коша и така.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Направи си твоят изпарител, не се занимавай с Мимгаз и компания.Разликата между хубав и евтин е в това, как поддържат съотношението гориво - въздух на различни режими и при различна температура.
- Zyeka
ще се прави ремонт на моят си
мерси на всчки 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Успех 

-
- Автомобил: bmw
- Двигател: dizel
- Контакти:
Zyeka написа:ще се прави ремонт на моят симерси на всчки
комплект мембрани струва 25лв. смяната не сложна,можеш и сам да си ги смениш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
извинявам се че ще ползвам темата на колегата но за да не пиша нова пък пък и питането ми се отнася пак за паленето, зна4и януарим месец си смених мембраните на изпарителя от тогава до сега сутрин като е паля задължително е паля с подкачване на газ от червеното копче,около 2 3 часа след каране пак е паля с подкачване на газ,но до преди да сменя мамбраните не беше така палеше без подкачане и в най големия студ, изпарителя е вакумен ловата мембраните аз си ги сменях и съсм 100% сигурен в зглабянето дайте някви предложения
Върни се в “Автогазови уредби”