когато натисна спирачки колата ми гасне - Golf 2

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
skarlet_x
Автомобил:
Двигател:

когато натисна спирачки колата ми гасне - Golf 2

Мнениеот skarlet_x » Пет 29 сеп 2006 14:27

Шофирам WV Golf 2 и мисля че имам проблем с газовата уредба.Сутрин
запалвам без проблем на газ. Потеглям но когато натисна спирачки колата ми гасне.Надявам се да ми помогнете.В правилният форум ли съм?
mod edit: vasstop

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Пет 29 сеп 2006 15:01

хм, странно, че аз първи ти отговарям. явно всички са заети с "петъчната" тема. в правилния форум си.
и тъй: не се препоръчва да палиш на газ, но това е друга тема. нормално е да падат оборотите при студен двигател. съответно и да гасне. ако колата/оборотите са стабилни, когато загрее, няма от какво да се притесняваш.

препоръчва се да палиш на бензин и да превключваш на газ след като позагрее двигателя. /ако през това време не си стигнала, разбира се :) /

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 29 сеп 2006 15:25

:welcome_to_group
На мен не ми се е случвало. Има доста теми във форума по тази тема. По спомен това се получава защото изведнъж като спираш се променя рязко количеството на въздуха който влиза в горивната система и колата гасне.Нещата се оправят от точно центроване на горивната смес. Има и още един вариант: Неправилно разположение на изпарителя. Трябва да е разположен в такова положение в каквото са ти и гумите на колата( надлъжно ,по посока на движението, а не напречно). Това се отнася само за някои изпарители.
Колегите на които им се е случвало ще ти отговорят по подробно и точно.

Добре е винаги първите 1-2 км да са ти на бензин

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Пет 29 сеп 2006 16:16

Като загрее колата и оборотите падат и ако не е направена хубава регулировка колата гасне ощем имам проблеми и аз.Трябва да отидеш на газаджия да я регулира, но задължително на топъл двигател :wink:

п.п аз сам си бутам врътката за приток на газ на изпарителя и я глася ама подобре да я виде газаджия.Пък и първия път се изгорих яко(тва щот съм смотан :wink: )

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Чет 05 окт 2006 1:23

При мен като завивам наляво ми падат оборотите (при рязък ляв гасне), на дясно ми се вдигат оборотите ... мразя си изпарителя. Мисля да го разположа така че като натискам спирачката да се вдигат оборотите, а като давам газ ... нищо че ще се мандахерца -там вакуума ще играе роля

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Чет 05 окт 2006 20:59

Ако изпарителя ти е вакуумен от него излиза едно по-тънко маркуче и трябва да е свързано с входящия колектор. Понякога газаджиите неточно го монтират, т.е. там където им е удобно, а не където е нужно. Когато натиснеш спирачката сервото и то също ползува това подналягане и вече има проблем за работата на двегателя, т.е. не може да поддържа оборотите и гасне. При загрял двигател това рядко се усеща, само в екстрени ситуации на ниски обороти, светофар и резки и дълги спирачки. Може да го коригира майстор по правилният начин с избор на мястото на включване на вакуума или просто да дигне оборотите на п.х. по дивашкия начин със всички последици от това.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 06 окт 2006 8:24

Най- вероятно вакуума за към изпарителя ти е взет от маркуча който отива към сервото на спирачките. Решението - да се вземе вакуум от друго място ... ( преди време е един сервиз на ПАНДАТА ми бяха пробили изпускателните колектори да вземат вакуум от там .... почти припаднах ... после завинтиха един болт в дупката на колекторите ) :evil:

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Пет 06 окт 2006 9:26

на маркуча за вакум на сервото си има клапан, който ако не държи може да се получи тази повреда.
В други случай няма значение че е взет вакум от маркуча на сервото /стига да е преди клапана/

Върни се в “Автогазови уредби”