Газ и бензини с добавки.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Газ и бензини с добавки.

Мнениеот agent_kowalski » Съб 28 май 2011 19:11

Здравейте,
търсих подобна тема,но не намерих.Чудех се за колите, които караме на газ и бензините с добавки.Дали има смисъл да се зарежда такъв бензин,когато палим и гасим колата на бензин,а през останалото време караме на газ.Слагал съм разни добавки примерно веднъж годишни,когато карах само на бензин и определно има ефект,явно като се е позадръстил карбуратора или моното(зависи кой каква кола кара).А и нали като се кара на газ особено карбуратора се задръства с боклуци и прах още повече.Като го сметна примерно една добавка е 10лв на 50литра гориво,на литър бензин излиза по 20стотинки.Горе долу с толкова са по-скъпи бензините с добавки по големите вериги бензиностнации.Дали има ползва от нещо подобно,или разсъжденията ми са погрешни :BBQ

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: Газ и бензини с добавки.

Мнениеот agent_kowalski » Чет 02 юни 2011 11:25

Никой сигурно не е пробвал нещо подобно :?

No_More
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот No_More » Чет 02 юни 2011 16:58

Като караш на бенз ще има ефект,ама само за едното палене не.Иначе ако искаш добавка по хубаво си вземи и си сложи сам,защото тия бензини уж с добавки кой знае дали наистина има нещо в тях,вече не вярвам на нищо,скапана държава!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 02 юни 2011 20:51

Точно това е идеята има ли наистина нещо в тези бензини или е вятър работа.На екото примерно 95+ или какъв е там е 7ст по-скъп от обикновенния..ако има нещо сигурно си заслужава...на стара барака обаче :screwy

vw101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw101 » Чет 02 юни 2011 22:08

Аз съм сипвал 95+ на Еко,ефекта е по-скоро плод на самовнушение.
Кариера 95 на ОМВ не съм пробвал,но не мисля че ще бъде по-различно.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 03 юни 2011 9:16

веднъж бях сипал на празен резервоар vpower 95 на шела.колко е харчила не знам,но празния ход стана много плавен ,и двигателя тих .на празен ход това.иначе за вървене не усетих нещо.но празния ход определено стана по-стабилен.не че съм имал проблеми,но стрелката винаги играе +-оборота и по звука се чува че това е така.но пък той е 2.60 и нещо в момента...не излиза сметката.

Cvetomir-Panchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cvetomir-Panchev » Чет 28 юли 2011 21:18

колега много се извинявам,прати ми ако може адреса на сервиза в Дружба за диагностика,че съобщението нещо се е изтрило

Потребителски аватар
jorostamenov
Автомобил: golf 3
Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c

Мнениеот jorostamenov » Чет 28 юли 2011 21:41

здравейте колеги за бензините не знам защото карам предимно на газ та да ви разкажа една история преди 4 5 години имам мой приятел който има газ станция и аз си зареждам само при него отивам един ден и той ми вика ако знаеш какво ми докараха от usa и аз :screwy значи някакви хапчета които се слагат на пистолета и като зареждаш го вкарва вътре като действали като добавка и за прочистване на системата и така трябва да заредиш няколко пъти и аз викам добре слагай не помня цената им и на 3-то 4-то зареждане така ми прочисти системата че се наложи смяна на мембрани :screwy

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Мнениеот porko » Пет 29 юли 2011 17:30

No_More написа:Като караш на бенз ще има ефект,ама само за едното палене не.Иначе ако искаш добавка по хубаво си вземи и си сложи сам,защото тия бензини уж с добавки кой знае дали наистина има нещо в тях,вече не вярвам на нищо,скапана държава!

Три пъти вече ми се случва от Лукоил да има вода в бензина.Веднага след зареждане почва да прекъсва и няма тяга.Сипвам половин литър спирт и се оправя.Ето какво има често в бензините в БГ.А! И бензин сигурно има.Щом на такова мирише... :D

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 29 юли 2011 22:09

Блажени плачещите,защото ше бъдат утешени!
Блажени вярващите,защото тяхно е царството Господне!
....Евангелие на Матея.

Върни се в “Автогазови уредби”