Здравейте пичове,
Карам Г3 1.6 АЕК. На газ е от август миналата година. Винаги ми е харчела много - около 14-15/100 в града и 10/100 извънградско, с изключение на един период от около 2 месеца (смених свещите, а след това и въздушния филтър). Тогава падна на 10-11/100 градско. След като смених филтъра се отпуши на вървене, но пък и разхода се покачи. По запалителната система всичко е ново, с изключение на кабелите. С тях си дойде колата. Аз я карам около 15 000 км, преди това не знам кога са сменяни. По какво мога да разбера дали са за смяна? Ходил съм по диагностики къде ли не. Всички вдигат ръце. Гледах ги вечер дали святкат и нищо! Освен това знам, че трябва да има детонации, ако кабелите не са читави... и такива нямам (да чукна на дърво!)
Кво да правя? 15/100 си е цифра и при тези цени в момента далаверата ми е 2-3 лв. на 100 км., кво да кажеме за зимата когато сигурно ще стане 16-17/100 и се предполага известно поскъпване на газта...
Въпроса ми е какво да правя за да сваля поне 2-3 литра? Газовото е Lovato - обикновено.
Разход 1.6 АЕК
- ItsoVT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да не би да е отпусната повече приток на газ(когато е правена центровката) за по добър вървеж.Ако я позатворите как е? Пробвал ли си?Защото моята газова като я сложи майстора не беше запознат много с центровка и ходих при друг та той ми каза че първия много я отпуснал и за това имах голям разход ама странното при мен е че хич не вървеше по хубаво от това.
п.с.Пробвай отиди на центровка при друг човек, понякога помага много
п.с.Пробвай отиди на центровка при друг човек, понякога помага много

- zgeorgiev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Правиха ми я на ухомер. Те винаги така работят (Павката и Лъчо в Княжево). Почти няма човек, който е бил при тях да каже лоша дума (в това число и аз) обаче разхода си ми е голям и не знам какво да го правя... Миналата година ходих и при други майстори, дадох маса пари за диагностики, газ-анализатори и кво ли не и резултата беше никакъв.
Благодаря ти все пак!
Благодаря ти все пак!
- zgeorgiev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм написал по-горе. Газовото е Lovato с ел. изпарител.
Ако не беше падал разхода до 10/100 сигурно щях да си мисля, че това е положението и нищо не може да се направи (майстори я гледаха на комп - бедна-богата смес, запалване, предварение, незнам си кво...) Всички казват: "...сега ти е настроена перфектно, друго не може да се направи, покарай малко и ще видим, а между другото дай 20-30 лв. ..."
После смених свещите и изведнъж минах 220 км с 21 литра (няколко километра на бензин докато позагрее). И така беше около 2 месеца, не просто едно зареждане... После смених и въздушния филтър и пак започна да харчи яко. Ходих на реглаж, наистина започна да върви по-добре, но разхода не помръдна, а не е като да се счупвам от ръчки и после да питам що гори 15... сменям предавката на таван 3000 оборота... не знам кво да правя вече... Затова и ви питам. Ако някой може да помогне ще съм много благодарен!
Ако не беше падал разхода до 10/100 сигурно щях да си мисля, че това е положението и нищо не може да се направи (майстори я гледаха на комп - бедна-богата смес, запалване, предварение, незнам си кво...) Всички казват: "...сега ти е настроена перфектно, друго не може да се направи, покарай малко и ще видим, а между другото дай 20-30 лв. ..."
После смених свещите и изведнъж минах 220 км с 21 литра (няколко километра на бензин докато позагрее). И така беше около 2 месеца, не просто едно зареждане... После смених и въздушния филтър и пак започна да харчи яко. Ходих на реглаж, наистина започна да върви по-добре, но разхода не помръдна, а не е като да се счупвам от ръчки и после да питам що гори 15... сменям предавката на таван 3000 оборота... не знам кво да правя вече... Затова и ви питам. Ако някой може да помогне ще съм много благодарен!
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
digigi написа:Колега пробвай да намалиш тавана на оборотите на 2500. Аз поне така се мъча да карам. То е трудно ама от време на време успявам:)сменям предавката на таван 3000 оборота
Опитай се да караш на едно зареждане до 2500 об. и после виж дали има резултат.
ти си с 1.4, там са по-други нещата.
нашите мотори работят на по-високи обороти от обикновенните 1.6

аз моята с много ръчка го докарвам до 13-14 на газ градско.
аз скоро имах проблеми и сменях кабели и свещи и още не съм засичал разхода.когато прекъсва или гърми-тогава са кабели, ако не ти го прави не е от тях.няма логика след смяна на възд филтър да харчи повече по-скоро обратното, пада разхода.виж дебитомера, и врътни малко кранчето на газта-намали го и засечи пак разхода.
а на бенз върви ли без проблем?
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
с риск някой да се обидят или разсърдят, но да споделя и моето скромно мнение.колеги вие какво очаквате да ви харчат колите?5 на 100 градско ли?и особено в софия?следя темата понеже един приятел си купи наскоро голф с точно този мотор и спорехме дали гори повече от 1,8 например....ами според мен не, за мен мотора е слаб за това купе....нормално е разхода на газ да е малко повече отколкото на бензин....аз газова нямам, карам на бензин, моята кола не е VW, но мотора ми също е 1.6 в софия ми гори градско 11-11,5 (ако и сложа сигурно ще се качи разхода, но газ дори не си помислям да слагам ).извънградко ми гори 6 на 100 при нормално каране, мотора ми е без забележки ( с цената на доста труд и финанси разбира се )...така че лично аз не виждам нищо ненормално в този разход...
- Svetilio
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
smurf написа:следя темата понеже един приятел си купи наскоро голф с точно този мотор и спорехме дали гори повече от 1,8 например....ами според мен не, за мен мотора е слаб за това купе...
а според мен си е ОК мотора за това купе....стига зад волана да не стой някой

колкото до разхода ....аз съм с AFT , градско съм между 8,5-11 в зависимост от трафика /карам до 3000 rpm /.... днес минах 14 км със средна скорост 13 км/h при разход 11,8 po MFA....
Извънградско 6.5 -7,3 в зависимост от "багажа" и стъпката
Зареждам последно време само на Lukoil пълен-празен-пълен резервоар, честно казано не виждам смисъл зимата от газ
10 литра H95 х 1.61 = 16.10 лв
ако гори :14 литра газ х 1.05 = 14,7 лв + диагностики, ядове.....
Върни се в “Автогазови уредби”