Газова уредба за Бора 1.6 SR 101 hp
-
- Автомобил:
- Двигател:
Газова уредба за Бора 1.6 SR 101 hp
Здравейте колеги . Какво мислите за Газова бутилка на бора 1.6 101 hp .
Дали ще спъне още повече двигателя. той така или иначе не е от наи пъргавите.
И нормален ли е разход 13 в града за такъв двигател ?
Дали ще спъне още повече двигателя. той така или иначе не е от наи пъргавите.
И нормален ли е разход 13 в града за такъв двигател ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Газова уредба за Бора 1.6 SR 101 hp
Специално за разхода на този автомобил има много теми и е изприказвано много. Аз съм с такава Бора и с такъв двигател и също ми е висок разхода- от порядъка на 11-14 градско. Качвал съм се на същата бора която обаче ми изгори на същото каранме и маршрут 9/100 градско и то с климатик. Ще трябва да търсим усърдно от къде идва високия разход.Ако някой разбере нека да сподели с нас.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Ми намерете си читави диагностици
Завишен разход може да има от хиляди причини... даже и от това, че караш с по-големи гуми примерно... през това, че караш да речем със зимните през лятото... и какво ли не...

Завишен разход може да има от хиляди причини... даже и от това, че караш с по-големи гуми примерно... през това, че караш да речем със зимните през лятото... и какво ли не...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако гумите са по големи колко разлика ще ми даде 1литър най-много. А при мен се получава разлика от 30-50% в повече .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,първо да се извиня предварително ако объркам нещо но за пръв път правя опит да споделям във форум.А сега по темата;имам същия автомобил от месец Май.Веднага му сложих газов инжекцион модел STAG 4 по препоръка на майстора,той каза,че за този двигател това е най доброто.На 06.09.2010г.направихме една екскурзия до Петрич и целия район около РИЛАиПИРИН,в колата бяхме 5 човека,даде среден разход 10 на сто газ,като се има на предвид,че на отиване и обратно от Ст.Загора до София по магистралата съм карал с 120/130км,а от София до Перник беше ад.Между другото за модела на инжекциона ми предложиха това понеже сервиза е дистрибутор или нещо такова.Относно вървенето на газ и бенз поне аз не мога да направя разлика.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам същия автомобил,на газ ми се връзва около 10 на смесен цикъл.Вчера заредих 11.400л и съм изминал 72км извънградско и в момента малкия километраж е на 115км може би имам за още около 10тина км.газ.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Дадох ти просто пример... ама на боб никой не прави диагностика... затова има сервизи, в които са инвестирани доста пари в техника... и стига човека вътре да може да работи с нея - нещата се оправят 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравйте колеги, Бората ми направи интересен проблем . Като запалих и покарах малко на свободна ми дигна оборотите на 4000 . Загасих и запалих на ново и следващите 20 км не се появи .
Благодаря предварително за мненията
Благодаря предварително за мненията
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Може и дросела нещо да сдава багажа - като първа идея...
-
- Автомобил:
- Двигател:
А дали има някъква възможност компютъра да е дал някакава грешка ?
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че няма такава грешка, която да го накара да се самофорсира чак толкова много 

Със същия двигател съм само че на Голф 4 ,11 градско,7 извън градско с ГИ Фобос.Ще усетиш разлика в динамиката на високите обороти,в ниските си е като на бензин 

Със същия двигател съм на Голф 4 и с ГИ Фобос- по бордкомпютър 9.5-10.5 градско, 6.5-7.5 извънградско (реално +1...+1.5 литра). Динамиката във високите обороти е като на бензин, в ниските е по-муден. Но сложих аванспроцесор (ТАП), и вече и в ниските динамиката е като на бензин. Доволен!
- jorkin82
- Автомобил:
- Двигател:
колега може ли да кажеш от каде си го купи тапчето и колко струва че и аз мисля да си слагам но незнам дали си заслужава и аз съм с акл мотора...ти какво ще кажеш има ли промяна в динамиката
jorkin82 написа:колега може ли да кажеш от каде си го купи тапчето и колко струва че и аз мисля да си слагам но незнам дали си заслужава и аз съм с акл мотора...ти какво ще кажеш има ли промяна в динамиката
http://www.vwclub.bg/forum/garage_modification.php?mode=view_modification&VID=719&MID=4041
Обаче ще трябва да го модифицираш вътрешно (по платката), за да тръгне. Иначе ефект има- виж последното ми мнение.
Ако искаш направо да монтираш- имам такъв моднат и готов за директен монтаж- пиши на ЛС.
Върни се в “Автогазови уредби”