:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Не превключва на газ?! - решено

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
metalqgata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Не превключва на газ?! - решено

Мнениеот metalqgata » Нед 14 авг 2011 19:35

Колата е пасат Б3 1.8 пф 107к.с. 90г. С електрически испарител съм (не знам каква марка) и ключето ми има 2 положения - палене на бензин и при прехвърляне над 2000 оборота, прехвърля на газ и може само на бензин. Газоваата инсталация е с емулатор (колата има дебитомер) но си върви на газ стига да пусне газ.
Та докато си карах по магистралата преди около 2 часа, щтраках весело копчето газ-бензин за да видя как върви колата по нанагорнищата на бенз и изведнъж нещя да прехвърли на газ! Бутона святка зелено (че е пуснало газта), ама газ не идва. Просто изгасна (газ има) и на магия стигнах до бензиностанция да заредя и да се прибера на бензин.
Това и друг път ми се е случвало ама се оправя самичко! Като поседи малко време, паля и си минава на газ!
На някой случвало ли му се е и как се оправя това ?? Помагайте, че тоя бензин ще ми изстърже протмонето отдъно! :)

Последна промяна от metalqgata на Вто 16 авг 2011 20:55, променено общо 1 път.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: Не превключва на газ?!

Мнениеот agent_kowalski » Нед 14 авг 2011 20:28

най-вероятно газовият клапън ти блокира.отвори го и го почисти,ако не можеш отиди на майстор,в най-краен случай си вземи нов не са много скъпи.спираш газта от бутилката ,отвиваш стария,навиваш новия,пускаш газта,проверяваш с веро или нещо подобно да не изпуска газ от връзките и караш.разбира се никой без да е виждал колага не може да е сигурен че това е проблема,но най-вероятно е това.прегледаш също и връзките на ключа газ-бензин да не прави той мизерии,макар че е малко вероятно.

metalqgata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот metalqgata » Нед 14 авг 2011 22:10

Когато подам на клапаните принудително ток си цъкат! Значи не са блокирали! Може ли да са замърсени или нещо такова :) Защото когато се оправи тръгва от веднъж. Нямам проблеми нито с обороти нито с рязко подаване на газ... Просто не ще и не ще :) Този път по-сериозно от всякога :) Друг път когато се самооправи и с месеци нямам проблеми :)

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 15 авг 2011 8:32

metalqgata написа:Когато подам на клапаните принудително ток си цъкат! Значи не са блокирали! Може ли да са замърсени или нещо такова :) Защото когато се оправи тръгва от веднъж. Нямам проблеми нито с обороти нито с рязко подаване на газ... Просто не ще и не ще :) Този път по-сериозно от всякога :) Друг път когато се самооправи и с месеци нямам проблеми :)

Бе те си цъкат, ала единият не отваря - първия, не този на изпарителя. Това повече в топло време ли го прави?

metalqgata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот metalqgata » Вто 16 авг 2011 20:55

Цъкат си, ама си е цикал само единия :) Днес намерих време да я разпердушиня и се оказа, че клапана който пуска газ в испарителя си работи, а този дето подава към оная ми ти и плочка за казта -не! :) След упорито стъргане на клемите, зачистване и подаване на по-добра маса от купето, накарах клапана да тръгне. Ама все пак май си е за смяна... Когато му подам принудително + понякога не превключва а само излизат искри от контакта на кабела с клемата на клапана. Демек има някакъв товар, ама не ще да превключи. Както и да е :) Сега работи и си върви на газ. Надявам се да нямам проблеми. Само не разбрах как се почистват тия клапънчета? :)
Благодаря за отзива на колегите.

Върни се в “Автогазови уредби”