вдигане на разхода при минимални обороти

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Luskaviq
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

вдигане на разхода при минимални обороти

Мнениеот Luskaviq » Пет 06 окт 2006 2:45

незнам дали си внушавам ама имам чувството че като карам колата до 2хил оборота разхода на гориво ми е по висок от нормалното.г2 1.6 карборатор и ми харчи някъде към 13-13.5.е то наистина софия е само задръствания и нерви ама се пак е много.ходих няколко пъти на диагностика(и с компютър и без) и ми викат че си е добре колата. :cry:

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Пет 06 окт 2006 22:26

Колега аз съм с същия мотор,никога ме съм ходил на диагностика,в града ми е 8-9,5/100,а извънградско падам дори на 7/100.Сменям си въздушния филтър на 4хилкм,свещи на 10хил км,зареждам само от Еко Елда горива,но никога не съм сменял скоростите под 2хил оборота,явно майсторите грешат нещо.Намали ъгъла на изпреварване на запалването до 8 градуса..И кажи какъв е разхода тогава!

Потребителски аватар
Luskaviq
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Luskaviq » Пет 06 окт 2006 22:47

за сега оставям темата отворена просто зашото не разбирам та да ровя сам,а точно сега нямам средства :cry: .от делкото иначе викаш?днес пак сипах 15лв за 110км.по добре да почна на бензин да я карам. :twisted:

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Пет 06 окт 2006 23:03

То скоро мисля и аз да минавам на бенз, че като гледам пак го намалиха и като стане по студено да горим и повече бенз при палене то става танто за кукуригу.
За разхода и на мен наистина ми се струва много. Дали ти е направена добра центровак на сместа на газ въздушен филтър.

Потребителски аватар
Luskaviq
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Luskaviq » Пет 06 окт 2006 23:23

филтри смених няколко ама като гледам колегата какво пише за свещите се замислям дали да не си купя нови.а иначе не работи никак хубаво на гас.направо ми е писнали вече :twisted: :evil:

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Пет 06 окт 2006 23:35

Сега за свещите е относително, но принципно по упътване ако не се лъжа пише че трябва да се сменят на 20хил. Мойте са на 30хил. поне защото не знам германеца преди мен колко е карл, но са немски Bosh и електрода не е износен, но скоро трябва да ги сменям. За газта да имаш добър разход всичко по запалителната система трянва да ти е изрядно, така че се замисли.

Върни се в “Автогазови уредби”