газова бутилка
газова бутилка
Здравеите имам едно странно вапросче.На газзовата бутилка ми пише 35л,а вече два пъти вече на бензиностанцията мизареждат 42л как става това
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: газова бутилка
еми някъде става като е по-ниско налягането на колонката вкарват повече газообразна газ и докато се запълни бутилката колконката отчита повече.сега особено в жегите по-често се получава.дали е нарочно номер на бензиностанциите не знам.
наскоро ми се случи бензиностанция в която съм се кълнял(от повече от година зареждам там през 3-4 дни средно и един път не са ми сипали повече) та там ми сипаха на не напълно празна бутилка 3 литра повече отколкото побира.така че смени бензиностанцията като начало.иначе ако имаш евросонда и всичко ти е ок трябва да излючи на 80% от оема на бутилката,тоест около 28 литра.
наскоро ми се случи бензиностанция в която съм се кълнял(от повече от година зареждам там през 3-4 дни средно и един път не са ми сипали повече) та там ми сипаха на не напълно празна бутилка 3 литра повече отколкото побира.така че смени бензиностанцията като начало.иначе ако имаш евросонда и всичко ти е ок трябва да излючи на 80% от оема на бутилката,тоест около 28 литра.
до сега винаги е изключвало на 25л и със и без евро сонда но сега щевидя и колко километра ще измина с тези 42литра газ
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994

Последна промяна от porko на Сря 07 сеп 2011 17:12, променено общо 1 път.
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Кой каквото и да ви убеждава,щом на бутилката пише примерно 35 литра,то няма как да ви сложат повече от тези 35 литра.А при нормално действаща сонда не трябва да може дасе зареди повече от 80%,т.е.28 литра.Все пак зависи колко коректно работи клапана.Неговата работа е пряко свързана с положението на бутилката.Т.е. може да се вкарат по-малко или повече от тези 80% в зависимост от това как е завъртяна бутилката и разбира се как е монтирана самата сонда на фланеца.Отделно че не всяка сонда и нивомер с поплавък си пасва на всяка бутилка и е възможно да не спира пълненето на 80%(това се настройва) и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен,като пак ти заредят 42 литра,викни полицията и данъчните...Аре,да я напълнят догоре иди-дойди.Ама това си е няква измама.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
А тези литри вповече отразяват ли се на пробега?
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Завай кранчето на входящата газ, така че да влиза по малко газ. По този начин се повишава налягането на колонката. Преди време една колонка почна да трака, на манометъра му стана лошо, налягането беше 5 бара и се вдигаше до 10 бара. При достигане на 10 бара от колонката се чуваше изтракване.
Винаги при зареждане налягането на колонката се вдига до 10 бара. Недостатъка е че чакаш повече време да ти заредят бутилката.

Винаги при зареждане налягането на колонката се вдига до 10 бара. Недостатъка е че чакаш повече време да ти заредят бутилката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
не знам дали по-стари сонди изключват на 80% сугурно е така.карал съм коли или с евро сонда или с много стари бутилки и работи от преди повече от 10 години,руски,белоруски и там какви ли не,където примерно на 40 бутилка пълни 39 и нещо и спира.едно време нямаха защити.карал съм и други ,но примерно някой приятел ми е ослужвал с колата за 500-1000км и зареждал съм и не съм знаел нито колко точно има преди това,нито колко му е бутилката изобщо и така.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Това с различното налягане са митове и легенди, това дето влиза в бутилката е течност и за да се вкара повече от обема на самата бутилка налягането трябва да е твърде внушително (хиляди атмосфери).
Предполагам, че бутилката ти е 42л и върху нея е написано, че не трябва да се вкарват повече от 35л. Вероятно клапана, който спира пълненето се е прецакал и затова сега се пълни докрай. Като я отвориш да го оправиш можеш да я напълниш с вода и да видиш колко литра събира в действителност.
Ако заредиш 42л и след километър я паркираш на слънце от предпазния клапан ще започне да излиза газ, а ако и той е неизправен ще четем за теб във вестниците, затова засега карай поне по 20км след зареждане и гледай да не я напича слънцето.
Предполагам, че бутилката ти е 42л и върху нея е написано, че не трябва да се вкарват повече от 35л. Вероятно клапана, който спира пълненето се е прецакал и затова сега се пълни докрай. Като я отвориш да го оправиш можеш да я напълниш с вода и да видиш колко литра събира в действителност.
Ако заредиш 42л и след километър я паркираш на слънце от предпазния клапан ще започне да излиза газ, а ако и той е неизправен ще четем за теб във вестниците, затова засега карай поне по 20км след зареждане и гледай да не я напича слънцето.
-
- Автомобил:
- Двигател:
не е така.пропан-бутана и много други неща,от които не разбирам се втечнява при точно определена температура и налягане.нещата са свързани.съответно ако ти зареждат с ниско налягане освен че зареждането става бавно ти вкарват някакъв процент не втечнена газ,който запълва по-бавно бутилката и от тука колонката си отчита като за втечнена газ,но ти плащаш изпарения.в крайна сметка докато се напълни примерно 30 литрова бутика колонката ти е отчела примерно 35.реално бутилката ти е пълна нормално ,колата върви ,но си платил повече.
никой не спори точно кога ше му се задейства клапана,но като на бутилката ти пише някакви литри и вече на колонката са се отчели повече от самия обем на бутилката нещата не са точни.примерно моята ако е 40 примерно дали ще щтракне на 32,33 или 34 не споря,ама като отиде на 39,40,41 и нагоре при положение че все пак на газ съм стигнал до колонката,а не ба бензин и имам поне половин литър останал става

никой не спори точно кога ше му се задейства клапана,но като на бутилката ти пише някакви литри и вече на колонката са се отчели повече от самия обем на бутилката нещата не са точни.примерно моята ако е 40 примерно дали ще щтракне на 32,33 или 34 не споря,ама като отиде на 39,40,41 и нагоре при положение че все пак на газ съм стигнал до колонката,а не ба бензин и имам поне половин литър останал става

- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994

Последна промяна от porko на Сря 07 сеп 2011 17:11, променено общо 1 път.
Днеска пак заредих 42л.Отидох до един газаджия тои ми вика това е невазможно защото бутилката е 35л.Минах и при друг тои ми каза че бутилката е 42л и не ми работи изключвателя.Попитах го това проблемлие тои започна да се ваика че било голям проблем и трябва да ми смени евро сондата.Аконякои може да ми каже наистинали е такъв голям проблем
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Ами да ти кажа сериозен проблем си е това.При мен е същото.Старата сонда изключваше на 75%,но отидох да ми монтират евросонда някаква италианска "OMB" за 130лв само сондата и сега не изключва.Понеже моята бутилка е 44л. пълна вместимост,то 80% правят 35л. и правя следното: всеки път ЛИЧНО АЗ зареждам не повече от 35-36л. и карам докато газта свърши,т.е. бутилката остане празна.Тогава пак зареждам 35л. и така.Това е защото след като не ти изключва клапана и както е при мен с ЛЕД нивомер не може точно да се определи количеството газ в бутилката и има голям риск ако се зарежда повторно да се препълни и да стане белята.Затова е доста опасно ако отстъпиш на някого колата си с този проблем и след като той не знае,да отиде да зарежда,чакайки да изключи.
Върни се в “Автогазови уредби”