или кое е по добре за двигателя и мощноста на колата?
Става въпрос за pasat 2.3 V5 и задължително да е инжекцион?
Газ или метан ?
- Aylan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за метан
Колега и аз мисля да си взема такъв Пасатор, имам приятел в Германия и ще го натоваря с тази цел.
Задачата е мощен мотор и икономично каране/в пари/
Имам време да търся на спокойствие качествен екземпляр на малко километри със всички екстри, задълж с авт.скоростна кутия
100% ще сложа метан - газ.инжекцион с олекотени бутилки.
Та имам няколко въпроса :
1. Има ли бутилки за метан за мястото на резервната гума-колко побират изм.км.
2. Най-добрите в БГ слагащи метан уредби без компромис в качеството.
3.Възможно ли е метан и авт.скор.кутия, за круизконтрола ще има ли проблеми, и т.н.
(има възможност да сложа още в немско, но с гаранцията ..... , а и колата ще я карам в БГ и то много. 3-5000км на месец )
Задачата е мощен мотор и икономично каране/в пари/
Имам време да търся на спокойствие качествен екземпляр на малко километри със всички екстри, задълж с авт.скоростна кутия
100% ще сложа метан - газ.инжекцион с олекотени бутилки.
Та имам няколко въпроса :
1. Има ли бутилки за метан за мястото на резервната гума-колко побират изм.км.
2. Най-добрите в БГ слагащи метан уредби без компромис в качеството.
3.Възможно ли е метан и авт.скор.кутия, за круизконтрола ще има ли проблеми, и т.н.
(има възможност да сложа още в немско, но с гаранцията ..... , а и колата ще я карам в БГ и то много. 3-5000км на месец )
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: за метан
- в България не се продават (може някъде по света да има, но не ми се вярва).Aylan написа:
1. Има ли бутилки за метан за мястото на резервната гума-колко побират изм.км
- най-добри сервизи няма! Всичко е относително.Aylan написа:2. Най-добрите в БГ слагащи метан уредби без компромис в качеството
- възможно е, няма да имаш грижи.Aylan написа:3.Възможно ли е метан и авт.скор.кутия, за круизконтрола ще има ли проблеми, и т.н
Олекотени бутилки за метан (като за новото Кади) НЯМА!
jarjar написа:или кое е по добре за двигателя и мощноста на колата?
Става въпрос за pasat 2.3 V5 и задължително да е инжекцион?
Няма значение - единствено зависи дали ще ползваш багажника и колко големи бутилки ще слагаш (според пробега, който желаеш да изминаваш с едно зареждане). Разлика в мощността осезаема няма да има. Разлика в цената ще имаш - на метана бутилките са по-скъпи, заради по-високото налягане (безшевни са) - около 500, 600 лева повече.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Добре де, а каква е разликата в разхода. Питането ми с риск да оспамя темата на човека е понеже гледам, цената на метана 1,05 лв., а на пропан бутана 0,94 лв.Та мисълта ми е след като бутилките и уредбата са по - скъпи, а и цената на горивото е по - висока съответно за какво му е на човек метановата уредба?
Другия вариант е това което съм видял на бензиностанцията да пише метан, пък то да е нещо друго.
Другия вариант е това което съм видял на бензиностанцията да пише метан, пък то да е нещо друго.
- Aylan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
олекотени бутилки метан
търсачка позлвай, нови има там където монтират, сериозните ще ти доставят, но не знам точно къде, защото ще търся като закупя пасатора 

доколкото знам от приятели, които карат на метан, те не смятат разхода в литри или килограми - цената на метана е за килограм, а в левове. средно плащат 4.50-5.50 лв за 100 км градско, извънградско може и под 4 лева, но масово подсилват задницата с по-здрави пружини
Аз също карам между 4500-6500 км на месец и се замислям вместо дизел за бензин + метан.
Аз също карам между 4500-6500 км на месец и се замислям вместо дизел за бензин + метан.
- sin orel C20XE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Ninja написа:доколкото знам от приятели, които карат на метан, те не смятат разхода в литри или килограми - цената на метана е за килограм, а в левове. средно плащат 4.50-5.50 лв за 100 км градско, извънградско може и под 4 лева, но масово подсилват задницата с по-здрави пружини
Средно сумарен обем от 100 литра на две бутилки побира в себе си 15 КГ , не ЛИТРА!!!

Тези 100 литра бутилки тежат 87 кг празни
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Автогазови уредби”