Газов инжекцион на двигател 1.0 AER 99г??
-
- Автомобил:
- Двигател:
Газов инжекцион на двигател 1.0 AER 99г??
Здравейте. Мисля да си слагам газов инжекцион на полото, двигателя е 1.0 50к.с.пълна инжекция, но чувам мнения, а и аз самия се чудя, дали няма да трябва да го бутам после по баирите.Дали няма съвсем да й падне мощността? На бензин ми харчи градско към 9/100км, което нещо много ми бърка в джоба и затова мисля за газова. Гледам,че към 900лв. струват, така че тя си се избива за година макс. Моля за мнение!
-
- Автомобил: VW GOLF 3 GT
- Двигател: 1.6 AEK
Re: Газов инжекцион на двигател 1.0 AER 99г??
колега 9/100 в града не е ли много за 50 коня кола?
а за ГИ найстина доста тегаво ще стане откъм вървеж, но пък ако търсиш чиста икономия и мислиш че ще я избиеш бързо слагай
то все пак си има настройки на ГИ-то и може да се докара вървежа да е почти неразличим от този на бензин
а за ГИ найстина доста тегаво ще стане откъм вървеж, но пък ако търсиш чиста икономия и мислиш че ще я избиеш бързо слагай
то все пак си има настройки на ГИ-то и може да се докара вървежа да е почти неразличим от този на бензин
-
- Автомобил:
- Двигател:
по принцип ако караш много и ти е здрава колата си заслужава.от друга страа така или иначе ще набираш пари и ще я караш тая кола още няколко години вземи се оборудвай поне с нещо като голф,което пак е сравнително удобно и за града и за извън него едновременно.голф 2-3 1.6 също може да харчи 9 в града,ако не се шпори много.аз лятото на бензин с моя 1.6 дори до 8 съм го смъквал и 8,6 газ някъде.
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
С газовия инжекцион спада в мощността е почти незабележим.Приеми,че динамиката ти ще остане същата.Другия въпрос дали си заслужава да вложиш още 900лв е ако смяташ да я караш тази кола има смисъл,ако смяташ да я продаваш скоро няма смисъл,защото неможеш да и вземеш 900лв повече заради ГИ-то.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Слагай си газ и не слушай глупости по форумите!
Човека пита за газ, те го карат да си сменя колата...
При разход 9 на бензин, на газ ще ти е 10 - 10,5. Който ти разправя за еднакъв вървеж и разход, лъже. А разходите, дето ги пишат за София, сигурно са по околовръстното в 3 през нощта.
Човека пита за газ, те го карат да си сменя колата...
При разход 9 на бензин, на газ ще ти е 10 - 10,5. Който ти разправя за еднакъв вървеж и разход, лъже. А разходите, дето ги пишат за София, сигурно са по околовръстното в 3 през нощта.
-
- Автомобил:
- Двигател:
единствената особенност на моят разход е че освен когато ходя до магазина маршрутите са ми между 10 и 20км и колата загрява напълно 
единственото,което казахме е човека да помисли колко ще я кара още тая кола при положение че ще дава толквоа пари за ги.това от друга страна предполага повече каране,а тази кола с тоя двигател не е от най-удобните неща за много каране.отделно не е икономична и харчи колкото голф.малкия размер на купето не е предимство тогава.ако харчеше 7 примерно колкото тико да кажеш ок малка кола,харчи малко супер.затова да се замисли дали да с е "обвързва" още с тази кола.

единственото,което казахме е човека да помисли колко ще я кара още тая кола при положение че ще дава толквоа пари за ги.това от друга страна предполага повече каране,а тази кола с тоя двигател не е от най-удобните неща за много каране.отделно не е икономична и харчи колкото голф.малкия размер на купето не е предимство тогава.ако харчеше 7 примерно колкото тико да кажеш ок малка кола,харчи малко супер.затова да се замисли дали да с е "обвързва" още с тази кола.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Доколкото разбирам не се отразява много на мощността на двигателя. Иначе разлика 1л. в разхода съм си го заложил и пак излиза на голяма сметка. Аз годишно минавам около 10 000км. предимно градско /във Варна/, а тези малките мотори хартчат като големите в града. Та при сегашните цени на горивта почти се избива за тези км.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако каращ зимата на къси разстояния, си приготви пари за бензин. Докато не качи определена температура, ГИ не включва газ. Затова искай да ти настроят за по - ниска температура превключването/
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Искай също и маркучите за водата на изпарителя да са възможно най-късти (не изпънати като струна) Да се сложат алуминиеви тетки, и да се разпробият на възможно най-голям вътрешен диаметър -12-12,5 мм да речем, за по-голям дебит през изпарителя, да не се използват преходници от 6 на 16мм., а ако трябва да се направят необходимите тръби или щуцери направо на 16мм външен, 11-12мм вътрешен диаметър. Гореописаните джавки позволяват изпарителя да загрява по-бързо през зимата, освен това ако имаш кранче на парното, по-добре да е затворено докато загрее движока премине на газ, и малко след това докато достигне първото деление, поне до 60 градуса...
-
- Автомобил:
- Двигател:
А дали почват да се натрупват грешки в компютъра заради газовата?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Не се безпокой, ако ти е наред мотора на бензин, няма проблеми с ГИ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи какъв е ГИ и до колко е читав майстора да ти я настрои.При лоша смес може да трупа грешка. 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
malinakis написа:колега 9/100 в града не е ли много за 50 коня кола?
Стария ми голф е 60 кончета и градско в София 10Л/100км си ги правеше. Така, че няма нищо чудно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Иначе по принцип разхода на това поло е висок,едно тико лятно време си гори 7 газ в софия.Не предлага нищо по-малко от старото поло 
Но не е това идеята на темата....

Но не е това идеята на темата....

-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи, сложих газовия инжекцион. Засега е ок, извънградско ми даде разход 6,8л., което е почти колкото ми дава на бензин.
Върни се в “Автогазови уредби”