Ситуацията е следната - колата работи добре на бензин. След превключване на газ продължава да работи идеално една-две минути, след което започва да си мени оборотите и в крайна сметка гасне. Ако се подаде газ след като започне мененето на оборотите - пак си заспива за около минута и след това пак същото... ужас. Много е дразнещо.
Смених свещи, прегледах цялата ел.система. Ходих на диагностика. Изчистих моторчето за празен ходи и т.н. - проблема си седи:( Ако някой има идея...да сподели.
Благодаря предварително.
Голф 3 ГТИ 115к.с. - проблем с газта. - Проблемът решен!!!
- MandalaY
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голф 3 ГТИ 115к.с. - проблем с газта. - Проблемът решен!!!
Последна промяна от MandalaY на Пон 23 окт 2006 18:46, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа:Може и да се изказвам неподготвен, но:
моторчето за празен ход каква пък роля има при работа на газ?
ами и на газ и на бензин степ мотора ти поддържа оборотите, зададени от компа, тъй като компа си е включен и управлява степ мотора и ъгъла на запалване, само че не може да променя сместта, тъй като инжекторите не работят.
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Така е моторчето за празен ход си работи и на газ но проблема не е в него щом на бензин е ок.Не сменяй повече работи щом на бензин е добре а се насочи към газовата,там ти е проблема.Регулирай си от изпарителя празния ход от болчето за регулиране и всичко ще е наред
п.п Колата ти е 1984куб а не 1980куб 

- MandalaY
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rusiq_24 написа:Така е моторчето за празен ход си работи и на газ но проблема не е в него щом на бензин е ок.Не сменяй повече работи щом на бензин е добре а се насочи към газовата,там ти е проблема.Регулирай си от изпарителя празния ход от болчето за регулиране и всичко ще е наредп.п Колата ти е 1984куб а не 1980куб
Днес това направих. Отидох при газаджийте и ми врътнаха болчето, за което говориш - колата заспа. Работи по-добре на газ и върви напълно задоволително.
P.S Много се кефя, че имам още 4 кубика над 1980, сега като знам това вероятно голфа ще тегли повече

- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
E радвам се че съм познал проблема а за четирите кубика така е сега вече наистина ще върви доста повече като ги знаешMandalaY написа:rusiq_24 написа:Така е моторчето за празен ход си работи и на газ но проблема не е в него щом на бензин е ок.Не сменяй повече работи щом на бензин е добре а се насочи към газовата,там ти е проблема.Регулирай си от изпарителя празния ход от болчето за регулиране и всичко ще е наредп.п Колата ти е 1984куб а не 1980куб
Днес това направих. Отидох при газаджийте и ми врътнаха болчето, за което говориш - колата заспа. Работи по-добре на газ и върви напълно задоволително.
P.S Много се кефя, че имам още 4 кубика над 1980, сега като знам това вероятно голфа ще тегли повече![]()
joke, no offence

Върни се в “Автогазови уредби”