След почти 4 години безпроблемна експлоатация управлението на ГИ се побърка и взе да пуска едновременно газ и бензин.
Нов комп струва около 250 лв.
Като дръпна чертата, за това време съм изплатил газовата и като махна разходите (прегледи, евросонда и смяна на филтър), съм икономисал около 400 лв.
т.е. купувам си нов компютър и съм пак на нулата, и почвам да се питам защо ядох жабетата ...
Проблем с газов компютър (решен, сменен)
- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с газов компютър (решен, сменен)
Последна промяна от kbot на Сря 28 мар 2012 12:47, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с газов компютър
Ами защото има и такива теми:
viewtopic.php?f=22&t=114944&hilit=%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B0+%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0
Каква марка е компа? И какво му се е скапало, гледал ли го е специалист?
И какъв е смисълът на темата? Ей - сега ще се напълни с простотии...
viewtopic.php?f=22&t=114944&hilit=%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B0+%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0
Каква марка е компа? И какво му се е скапало, гледал ли го е специалист?
И какъв е смисълът на темата? Ей - сега ще се напълни с простотии...
Последна промяна от muns61 на Чет 03 ное 2011 12:00, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
чакай бе човек 4 години си икономисал 400лв това са ти в най-лошия случай 400литра гориво,ако разликата между газ и бензин е левче,с които ти си минал примерно 5000км за 4 години
..на тебе не газ,ами кола не ти трябва май.прегледи за 4 години са ти примерно 150лв.филтър ти е 10лв и сондата да ти е 100.айде тука имаш 250лв.както и да го смяташ,ако това което разправяш е така не ти трябва кола,вози се на такси.ако сметнеш и гуми,данъци,масла работи нищо чудно километъра да ти излезе 3лв.
а по темата защо реши че компютъра е виновен.отиди на сервиз ще ти видят нещата,може да е друго,ама каквото и да е ако караш по 2000км на година изобщо не се заниамвай с кола.

а по темата защо реши че компютъра е виновен.отиди на сервиз ще ти видят нещата,може да е друго,ама каквото и да е ако караш по 2000км на година изобщо не се заниамвай с кола.
- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Споко
Форум е, споделям си - изглежда ми нормално ?
Минал съм 20000км., уредбата струваше 1500, и сметките са верни. Колометъра ми е 0.31 ст. (с гумите, данъците, застраховки и поддръжка)
Ходих при хората, които го монтираха, още не е 100% диагнозата, но натам отиват работите.
Колата е супер откъм двигател, но се кара основно на градско - сутрин отиване, вечер връщане - общо 10 км. в задръстване. Вече и на море не ходя с нея, че няма климатик.
Та в моя случай вреда няма, но и полза няма от скъпата газова. А и извън града - ако карам с около 100 - мн. добре, при 140 обаче икономията намалява значително, а аз предпочитам да се придържам към горната граница на разрешената скорост.

Минал съм 20000км., уредбата струваше 1500, и сметките са верни. Колометъра ми е 0.31 ст. (с гумите, данъците, застраховки и поддръжка)
Ходих при хората, които го монтираха, още не е 100% диагнозата, но натам отиват работите.
Колата е супер откъм двигател, но се кара основно на градско - сутрин отиване, вечер връщане - общо 10 км. в задръстване. Вече и на море не ходя с нея, че няма климатик.
Та в моя случай вреда няма, но и полза няма от скъпата газова. А и извън града - ако карам с около 100 - мн. добре, при 140 обаче икономията намалява значително, а аз предпочитам да се придържам към горната граница на разрешената скорост.
-
- Автомобил:
- Двигател:
споделяй ясно,ама пак за какво си се набутвал като каращ 5000км на година..то ясно че няма да ти излезе сметката.при 140 няма как икономията да ти намалява значително,защото и на бензин да караш разхода пак се качва заради скоростта.
успех с отстраняването на проблема.
успех с отстраняването на проблема.
- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Диагнозата е окончателна - газов комп. - с новия работи идеално, но за момента не ми се дават 280 лв.
А и толкова добре върви на бензин!
А сложих ГИ, защото имах положителен опит от москвича
. Само че файдата много зависи от цените - при лев бензин и 35 ст. газ е едно, а сегашното положение съвсем друго.
След това пасата стана 2-ра кола и съответно километрите намаляха.
Та сега се чудя, дали да продължавам с газта или да се откажа докато още съм на печалба?
Парите не са ми проблем, въпросът е принципен.
А и толкова добре върви на бензин!
А сложих ГИ, защото имах положителен опит от москвича

След това пасата стана 2-ра кола и съответно километрите намаляха.
Та сега се чудя, дали да продължавам с газта или да се откажа докато още съм на печалба?
Парите не са ми проблем, въпросът е принципен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
еми колега ако караш до работа 5км особенно зимата ,то първите два като са ти на бензин няма голям смисъл.в смисъл такъв няма да слагаш сега газова тепърва,като вече я имаш според мен все си на далавера.газ 1.28 и бензин 2.40 пак 1.10 разлика не е малко.градско това са си 12лв/100км.на мен ми идва екстра,ама аз въртя понякога и по 7-8к на месец,сега зимата по-малко,но пак около 4 не мърдат.
другия варянт за тебе е да почнеш да я караш колата повечко и така
другия варянт за тебе е да почнеш да я караш колата повечко и така

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Абе, Ковалски, няма ли най - после да те сритат за толкоз глупости, или си клонинг на някой мод...
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Абе, Ковалски, няма ли най - после да те сритат за толкоз глупости, или си клонинг на някой мод...

- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще допиша развитието, може да помогне на някого да вземе решение за монтаж на скъп газов инжекцион.
Смяна на газов компютър - 280лв. и само 6м. гаранция.
Оказа се, че има и още - прецакана газова дюза на 3-и цилиндър - още 125лв. (щото са две в един корпус) и пак само 6 месеца гаранция.
Освен това палец, капачка и свещи, че им беше дошло времето.
И сега колата върви на пушка
Ма при тия цени на горивата - ще се изплати, освен ако не се прецака нещо друго ...
Смяна на газов компютър - 280лв. и само 6м. гаранция.
Оказа се, че има и още - прецакана газова дюза на 3-и цилиндър - още 125лв. (щото са две в един корпус) и пак само 6 месеца гаранция.
Освен това палец, капачка и свещи, че им беше дошло времето.
И сега колата върви на пушка

Ма при тия цени на горивата - ще се изплати, освен ако не се прецака нещо друго ...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Проблем с газов компютър (решен, сменен)
Такава дума "изплати" трябва да се ползва в кавички, щото досега не съм чул някоя кола да връща пари на собственика си. В общи линии с автомобила си все в разход - къде малък, къде по-голям. А колата ти, ако е тая описана в профила, е вече на годинки и освен разходи - малки, средни и големи, друго не мисли, че те чака с нея 
Най-хубаво е от магазина - свърши гаранцията и връщаш и вземаш новата. Там няма да мислиш за изплащане, а само ще плащаш месечни вноски

Най-хубаво е от магазина - свърши гаранцията и връщаш и вземаш новата. Там няма да мислиш за изплащане, а само ще плащаш месечни вноски

- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с газов компютър (решен, сменен)
Е така е,ама сега спестявам от банички за новата
Иначе се продава, но с тия ремонти цената и само се вдига и няма мераклии.

Иначе се продава, но с тия ремонти цената и само се вдига и няма мераклии.
Върни се в “Автогазови уредби”