Газов инжекцион - въпрос

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
wawdo
Автомобил:
Двигател:

Газов инжекцион - въпрос

Мнениеот wawdo » Пет 04 ное 2011 21:12

Знам че въпроса ми е доста глупав но сега като стана студено и като карам колата на малки разтояния и няма как колата да загрее и да включи сама на гас има ли проблем да си вклучвам принудително на гас дали ако си позволявам често тази процедура ще има проблем ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Газов инжекцион - въпрос

Мнениеот stefan4o » Пет 04 ное 2011 21:16

И къде ти е далаверата??? Докато загрее изпарителят разходът е доста голям, реално ако я караш на бензин на къси разстояния е все тая. Като пари ще ти коства почти същото :wink:

Потребителски аватар
wawdo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wawdo » Пет 04 ное 2011 22:28

stefan4o написа:И къде ти е далаверата??? Докато загрее изпарителят разходът е доста голям, реално ако я караш на бензин на къси разстояния е все тая. Като пари ще ти коства почти същото :wink:

не съм наясно по техническата част мерси за бързия отг . може да се трие темата :beer

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 05 ное 2011 16:10

На каси разстояниа нема сметка много на газ или я караш или не ти си преценяваш аз мн на касо карам на бенз :talk:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Съб 05 ное 2011 23:38

На колко градуса обръща?

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Съб 05 ное 2011 23:42

Няма смисъл, докато не позагрее харчи много гас 20, може и повече

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Съб 05 ное 2011 23:59

Абе колеги тя и бензин харчи много като не е загряла

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Нед 06 ное 2011 10:42

Несравнимо по-евтино излиза да подгрееш на бензин, при запалване на газ разхода стига до 50-60 литра, плюс всички неудобства като миризма, придърпване, клатене на обороти и гаснене, затруднено палене след загасване и т.н. :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 ное 2011 12:57

Escap3 написа:Абе колеги тя и бензин харчи много като не е загряла

Има обаче една подробност. Когато работи на газ, първите минути изпарителят е доста студен, почти леден, което допълнително забавя процесът на затопляне на антифриза. При работа на бензин, тоя ефект липсва и колата вдига по-бързо градусите. Моят съвет е ако колегата е с инжекцион - независимо моно или мноточков да си пали на бензин и после да цъкне на газ. Аз например карах преди две зими в големите студове до работа само на бензин, изобщо нямаше смисъл да цъкам бутона за газта. При къси разстояния на карбураторна кола не е много удачно, особено ако се кара в града да се превключва от бензин на газ, поради самото естество на работа на карбуратора.

Потребителски аватар
tehniiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tehniiik » Пон 07 ное 2011 19:47

Колеги възможно е да се пали и на по ниска температура.
При мене хвърля на 10 градуса.Температурната компенсация е доста сериозна при тази температура ,като при мене се налага -30% по малки инжекторни времена в този момент.На студения изпарител проблема е високото начално налягане но ако имате добра динамична корекция по налягане проблеми почти отсъстват.
Като се има на предвид ,че съм с много олювания инжекцион блутроник (дюзи хоризон и изпарител томасето) колата работи чудесно.Има само едно леко замисляне на първото прехвърляне но е поносимо.Смесения разход е 10.5 а си прехвърлям на 10 градуса.За 5 цилиндров мотор смятам ,че е добре. :bowdown

venelek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venelek » Пон 07 ное 2011 19:57

tehniiik написа:Колеги възможно е да се пали и на по ниска температура.
При мене хвърля на 10 градуса.Температурната компенсация е доста сериозна при тази температура ,като при мене се налага -30% по малки инжекторни времена в този момент.На студения изпарител проблема е високото начално налягане но ако имате добра динамична корекция по налягане проблеми почти отсъстват.
Като се има на предвид ,че съм с много олювания инжекцион блутроник (дюзи хоризон и изпарител томасето) колата работи чудесно.Има само едно леко замисляне на първото прехвърляне но е поносимо.Смесения разход е 10.5 а си прехвърлям на 10 градуса.За 5 цилиндров мотор смятам ,че е добре. :bowdown

Оплюван оплюван,ама си си настроил корекциите по температура и налягане както ти е кеф на теб,а не както са ги задали фирмата производител на газовата и да не можеш да ги пипаш

Потребителски аватар
wawdo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wawdo » Пон 07 ное 2011 21:14

еми мисля си да си взема кора под двигателя мисля си че ще спомогне по бързото загряване и също съм сложил картон пред радиоатора.... маиката му е гараж ама .. :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 07 ное 2011 21:19

wawdo написа:еми мисля си да си взема кора под двигателя мисля си че ще спомогне по бързото загряване и също съм сложил картон пред радиоатора.... маиката му е гараж ама .. :beer

scare Махай тая глупост, ще ти се смеят и гаргите :063: Не ми се влиза в подробности да ти обясня, само ще ти кажа, че антифризът не се върти през радиатора, докато не започне да отваря термостата, а това става при температури, когато вече в колата ти е сауна и ГИ отдавна е минало на газ :mrgreen:

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Вто 08 ное 2011 7:04

Отдавна ми се върти една идея за бързо подгряване, какво ще стане ако сутрин след запалване на мотора включа няколко подгревни свещи от дизелов мотор да помагат на изпарителя ???

След това ще се изключват с термодатчик при 50 градуса, ще използвам едина водопроводна кръстачка на половин цол, антифриза ще преминава през двете дупки а на другите две ще има свещи за затопляне, това ще се свърже преди изпарителя. :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 08 ное 2011 7:21

Тая идея отдавна Пешката я реализира, само че с малко по-друга цел.
Един приятел пък успя да си до/скапе акумулатора с тях. :mrgreen: И те така mhihi

Върни се в “Автогазови уредби”