Газов инжекцион - въпрос
Газов инжекцион - въпрос
Знам че въпроса ми е доста глупав но сега като стана студено и като карам колата на малки разтояния и няма как колата да загрее и да включи сама на гас има ли проблем да си вклучвам принудително на гас дали ако си позволявам често тази процедура ще има проблем ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Газов инжекцион - въпрос
И къде ти е далаверата??? Докато загрее изпарителят разходът е доста голям, реално ако я караш на бензин на къси разстояния е все тая. Като пари ще ти коства почти същото 

stefan4o написа:И къде ти е далаверата??? Докато загрее изпарителят разходът е доста голям, реално ако я караш на бензин на къси разстояния е все тая. Като пари ще ти коства почти същото
не съм наясно по техническата част мерси за бързия отг . може да се трие темата

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
На каси разстояниа нема сметка много на газ или я караш или не ти си преценяваш аз мн на касо карам на бенз 

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Няма смисъл, докато не позагрее харчи много гас 20, може и повече
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Абе колеги тя и бензин харчи много като не е загряла
- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
Несравнимо по-евтино излиза да подгрееш на бензин, при запалване на газ разхода стига до 50-60 литра, плюс всички неудобства като миризма, придърпване, клатене на обороти и гаснене, затруднено палене след загасване и т.н. 

- stefan4o
- Контакти:
Escap3 написа:Абе колеги тя и бензин харчи много като не е загряла
Има обаче една подробност. Когато работи на газ, първите минути изпарителят е доста студен, почти леден, което допълнително забавя процесът на затопляне на антифриза. При работа на бензин, тоя ефект липсва и колата вдига по-бързо градусите. Моят съвет е ако колегата е с инжекцион - независимо моно или мноточков да си пали на бензин и после да цъкне на газ. Аз например карах преди две зими в големите студове до работа само на бензин, изобщо нямаше смисъл да цъкам бутона за газта. При къси разстояния на карбураторна кола не е много удачно, особено ако се кара в града да се превключва от бензин на газ, поради самото естество на работа на карбуратора.
- tehniiik
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги възможно е да се пали и на по ниска температура.
При мене хвърля на 10 градуса.Температурната компенсация е доста сериозна при тази температура ,като при мене се налага -30% по малки инжекторни времена в този момент.На студения изпарител проблема е високото начално налягане но ако имате добра динамична корекция по налягане проблеми почти отсъстват.
Като се има на предвид ,че съм с много олювания инжекцион блутроник (дюзи хоризон и изпарител томасето) колата работи чудесно.Има само едно леко замисляне на първото прехвърляне но е поносимо.Смесения разход е 10.5 а си прехвърлям на 10 градуса.За 5 цилиндров мотор смятам ,че е добре.
При мене хвърля на 10 градуса.Температурната компенсация е доста сериозна при тази температура ,като при мене се налага -30% по малки инжекторни времена в този момент.На студения изпарител проблема е високото начално налягане но ако имате добра динамична корекция по налягане проблеми почти отсъстват.
Като се има на предвид ,че съм с много олювания инжекцион блутроник (дюзи хоризон и изпарител томасето) колата работи чудесно.Има само едно леко замисляне на първото прехвърляне но е поносимо.Смесения разход е 10.5 а си прехвърлям на 10 градуса.За 5 цилиндров мотор смятам ,че е добре.

-
- Автомобил:
- Двигател:
tehniiik написа:Колеги възможно е да се пали и на по ниска температура.
Оплюван оплюван,ама си си настроил корекциите по температура и налягане както ти е кеф на теб,а не както са ги задали фирмата производител на газовата и да не можеш да ги пипаш
еми мисля си да си взема кора под двигателя мисля си че ще спомогне по бързото загряване и също съм сложил картон пред радиоатора.... маиката му е гараж ама .. 

- stefan4o
- Контакти:
wawdo написа:еми мисля си да си взема кора под двигателя мисля си че ще спомогне по бързото загряване и също съм сложил картон пред радиоатора.... маиката му е гараж ама ..

- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
Отдавна ми се върти една идея за бързо подгряване, какво ще стане ако сутрин след запалване на мотора включа няколко подгревни свещи от дизелов мотор да помагат на изпарителя ???
След това ще се изключват с термодатчик при 50 градуса, ще използвам едина водопроводна кръстачка на половин цол, антифриза ще преминава през двете дупки а на другите две ще има свещи за затопляне, това ще се свърже преди изпарителя.
След това ще се изключват с термодатчик при 50 градуса, ще използвам едина водопроводна кръстачка на половин цол, антифриза ще преминава през двете дупки а на другите две ще има свещи за затопляне, това ще се свърже преди изпарителя.

- stefan4o
- Контакти:
Тая идея отдавна Пешката я реализира, само че с малко по-друга цел.
Един приятел пък успя да си до/скапе акумулатора с тях.
И те така 
Един приятел пък успя да си до/скапе акумулатора с тях.

Върни се в “Автогазови уредби”