Плочка за Keihin I

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
KURASH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Плочка за Keihin I

Мнениеот KURASH » Пет 02 дек 2011 14:23

Здравейте, колеги, интересува ме каква точно трябва да е плочката за този карбуратор. Двигателя ми е 1,6 EZ. На бензин колата няма проблем. На газ колата е много мудна, няма ряз, няма динамика. Ходил съм на няколко места, изпарителя е добре, центровката уж е добре. Последния майстор при който ходих каза, че най вероятно всичко идвало от плочката, но той нямал такива и почти бил сигурен, че неможел да намери :screwy
Ако няккой колеги с такъв карбуратор имат снимки на плочката и от къде са я вземали ще е от полза
:да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Плочка за Keihin I

Мнениеот stefan4o » Пет 02 дек 2011 14:46

Ако допуснем, че по мотора и тоците всичко е ОК и проблемът е само и единствено в АГУ-то то проблемът наистина е възможно да идва от плочката. Вървежът е малко субективно понятие, но да речем, че наистина няма динамика колата. Премери диаметъра на дифузьора/ите на плочката и ги напиши тук. Една голяма част от газаджиите работят със стандартни размери, посочени от някой производител - примерно Ловато, БРЦ и монтират такива абсолютно на всяка кола. Според моите скромни опити и изчисления, които съм написал в тема специално посветена за плочката, на тоя двигател дифузьорът би следвало да е около 26мм, ако си с един, а ако си с два вече ще трябва да го пресметнем според клапите на 1-ва и втора камера при кейхина.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 02 дек 2011 15:33

здравей колега.плочката ми е отгоре на карбуратора,изглежда като тази http://imageshack.us/photo/my-images/560/img4350y.jpg/ (това не е моята кола).купена е от тук http://www.elenagas.com/ ако те итнересува обади им се може сигурно да се разберете да тия пратят по куриер.
за разхода и динамиката.колата мин а газ върви като нещо средно между голф 3 1.4 и 1.6.спрямо бензин.тоест върви си по-малко от на бензин това ясно,но сякаш върви повече от 1.4 60 коня двигателя(карал съм го доста и затова сравнявам).разхода ккато цяло ми е бензиновия +0.5литра.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 02 дек 2011 19:49

ох извинявам се..като прочетох ez помислих че става въпрос за пиербург,а то е писано в заглавието Keihin .

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Пет 02 дек 2011 20:57

Колега,Аз съм с Кейхин на Г2 1.6 (ПН) плочката е от стария ми 2ЕЕ и не намирам разлика във вървежа и динамиката.Само разхода на газ се повиши с около 0.5-1л/100км.И аз отначало се усъмних в плочката тъй като е с по-голам диаметър от карбуратора.Потърсих по сервизите и те ми казаха че това е "плочката"

Потребителски аватар
KURASH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KURASH » Пон 05 дек 2011 9:37

Вчера измерих диаметъра на дифузьора, той се пада малко конус, значи в горната част/от към филтърната кутия/ е 37мм, а в долната част към гърлото на карба е 39мм. Направих и няколко снимки -
http://kokowoz.snimka.bg/automobiles/ke ... 4ka.638608

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 05 дек 2011 13:05

С такъв размер плочка, който си ми пратил на ЛС според мен колата ти никога няма да има добра динамика каквото и да пипаш по тройника и изпарителя :!: Както и да го пресмятам си мисля, че повече би й паснал размер подобен на моя - 26мм на най-тясната част на дифузера (при теб е 37, доколкото разбрах). Двигателят ти е близък като характеристики до моя. Дали ще се престрашиш да пробваш и да инвестираш пари в това вече е въпрос на личен избор :beer

Върни се в “Автогазови уредби”