Аз се отказах от газта преди месец и половина ,но сега пак се връщам на газчицата. Дори и да ми е все едно с парите дали съм на газ или бензин ,пак ще избера газта( естественно разсъждавам така защото съм си избил газовата отдавна).
Сами преценете защо мисля така : ( не говоря за всички коли а за моята)
1 На бензин колата ми има по-голяма максимална скорост
2 За 1000 км на газ трябва да се минава поне 40 км на бензин ,да не се сдуха дюзата ( при мен не е проблем тъй като винаги минавам 2 км на бенз. и после минавам на газ)
но, на газ
1 двигателя работи по-тихо 100то октана са си 100 октана
2 по-плавно и по- добро изтегляне от место ( на бензин прихълцва (някои ще кажат ,че проблема е в предварението ама
не))
*
3 през зимата нещата с цените могат да се изравнят но лятото разликата е голяма
4 за да се кара една кола на бензин ,когато има газова ,трябва да се махне плочката
*
5 питах във форума дали му става нещо на изпарителя ако мембраните постоянно загряват ,без да вибрират (т.е. кара се само на бензин) но не получих отговор ( един колега ми каза ,че така се прецакват мембраните)
Относно отбелязаното с
*
Има проблеми с тази плочка тъй като тя стеснява отвора за въздуха на ниво под дюзата и вървежа на колата на бензин намаля. Вярно е че тя повдига дюзата по нагоре и така ( съм чел из форума де ) става по-добро смесването на бензина с въздуха и има хора които си слагат подложка за да стане този ефект, но тя е с по-голям отвор и не стеснява отвора за въздуха. Като резултат (при мен) ,на бензин така колата върви по-малко (околкото преди без плочка) и ми харчи извън граско от 4,6(преди) - 4,8 (сега) ,а градско разликата е 0.5 литра. А да махам сега плочката и на пролет да я слагам пак ,не мисля....
Може да съм пропуснал някои -/+ на гаста и моля да бъда допълван!!!