Нов въпрос за ниските обороти

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Краси Кунчев
Автомобил:
Двигател:

Нов въпрос за ниските обороти

Мнениеот Краси Кунчев » Нед 19 фев 2012 17:03

Здравеите колеги. Искам да кажа, съм изчел всички теми за проблеми с тихите обороти, но подобен случай, като моя не намерих. Най-важно за мен ще бъде мнението на хора, които са имали точно същия проблем. Кратко и ясно въпроса е: защо колата ми на бензин работи просто прекрасно, а на газ не държи обороти. При подаване на газ прекъсва, трудно се изборсирва и хълца? Сега и малко инфо. Колата е от аватара, 1,6 АКЛ, с ГИ слаган преди 9000км. Преди 40км. са сменени филтрите на АГУ и е правен реглаж на дюзите за газ. Преди 30км. съм сменил ламбда-сонда и е правена пълна диагностика. Дросела е в норми, температурен датчик също. С две думи колата на бензин е перфектна. Тя и така се държи. Винаги паля на бензин (само да види ключа и пали), държи стабилни обороти и в най- студеното време. При 45гр. прехвърля на газ и почват магариите. Искам да кажа, че аз лично мисля, че не е от"О"-пръстени, защото пръсках с дезодорант но разлика в гласа на колата нямаше. Това ми говори, че няма скъсани маркучи или уплътнения. В заключение ще кажа, че пускам нова тема, защото няма нито една описана тема където колата да работи добре на бензин, но не и на газ. Моя личен извод до момента е, че май проблема е в газаджиите (поне 5пъти ходих при тях в рамките на 10дни). Благодаря на всички отзовали се. П.П. Забравих да кажа, и свещите са сменяни при монтажа на ГИ.

Последна промяна от Краси Кунчев на Пон 20 фев 2012 21:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Нов въпрос за низките обороти

Мнениеот i.e.i » Нед 19 фев 2012 17:33

Моя личен извод до момента е, че май проблема е в газаджиите (поне 5пъти ходих при тях в рамките на 10дни)

Ако е гаранционна отиваш за 6ти път ,ако не смени сервиза.

Потребителски аватар
Краси Кунчев
Автомобил:
Двигател:

Re: Нов въпрос за низките обороти

Мнениеот Краси Кунчев » Нед 19 фев 2012 17:37

Имам уж 2г. гаранция, но честно казано вече ми е отвратно да ходя, като знам, че никаква няма да я свършат. Тука е мястото да кажа, че сега в момента колата е пак при тях.

Потребителски аватар
Краси Кунчев
Автомобил:
Двигател:

Re: Нов въпрос за ниските обороти

Мнениеот Краси Кунчев » Пон 20 фев 2012 21:41

Мисля, че вече мога да затворя темата. Днес взех колата от газаджиите, последно се оказа, че едната от лулите на свещите не е поставена добре и двигателя от време работи на 3 цилиндъра. Сега колата работи стабилно на газ и бензин. Единствено за мен остава загатка защо на бензин въпреки това нямаше никакво прекъсване. Дано утре в студа сутринта всичко да е наред.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Нов въпрос за ниските обороти

Мнениеот stefan4o » Пон 20 фев 2012 21:46

Краси Кунчев написа:Мисля, че вече мога да затворя темата. Днес взех колата от газаджиите, последно се оказа, че едната от лулите на свещите не е поставена добре и двигателя от време работи на 3 цилиндъра. Сега колата работи стабилно на газ и бензин. Единствено за мен остава загатка защо на бензин въпреки това нямаше никакво прекъсване. Дано утре в студа сутринта всичко да е наред.

Защото при бензина малко по-трудно се усещат проблемите със запалителната система. Оттам иде цялата работа. :beer Т.е. ако колата се държи неадекватно на газ, а на бензин няма (видимо) проблеми се търси евентуално проблем в запалителната система.

Върни се в “Автогазови уредби”