лампичките на бутона бензин/газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

лампичките на бутона бензин/газ

Мнениеот WYLIX » Чет 14 сеп 2006 14:00

имам Голф 3-газовото ми е на мястото на резервната гума.оригинално монтирано в Италия.На копчето от кадето се сменя Бензин/газ има 4-и лампички които би трябвало да показват колко ми е пална бутилка.Но колкото и да я пална винаги ми мига само парвата лампичка.

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Чет 14 сеп 2006 14:38

А отзад стрелка имаш ли като на нормалните бутилки? Лампичките са свързани с тази стрелка т.е. трябва пропорционално да се движи индикацията със стрелката. Може би е свързано и с нивомера :dontknow:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 14 сеп 2006 14:40

Зацепил поплавък в долно положение.
Моя го прави редовно, лекувам го с удар по бутилката с дърво 8)

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Чет 14 сеп 2006 15:04

Аз въобще не гледам нивото в бутилката-никога не показва вярно или пък точно. Просто на всяко зареждане си нулирам километража и си го гледам като ориентир. Знам колко ми харчи градско и извънградско и си правя проста сметка колко километра приблизително трябва да измина с текущото зареждане. Като поддържам и 20-25л бензинец за всеки случай ... пей сърце :D

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 14 сеп 2006 18:22

alien1 написа:Аз въобще не гледам нивото в бутилката-никога не показва вярно или пък точно. Просто на всяко зареждане си нулирам километража и си го гледам като ориентир. Знам колко ми харчи градско и извънградско и си правя проста сметка колко километра приблизително трябва да измина с текущото зареждане. Като поддържам и 20-25л бензинец за всеки случай ... пей сърце :D

и аз така, щото лъже кат кандидат депутат преди парламентарни избори копеленцето - ужким 3/4 пълни, а аз вече съм изминал 200 км, демек максимум 1/3 е пълна бутилката....

Потребителски аватар
teko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teko » Пет 15 сеп 2006 21:43

L&R написа:Зацепил поплавък в долно положение.
Моя го прави редовно, лекувам го с удар по бутилката с дърво 8)

Лекарството с дърво е до време-поне при мен беше така.Ако ти се занимава отваряй бутилката и оправяй нивомера.Ама и това няма да помогне за дълго.Гледай да имаш малко бензинец за да не хлъцнеш внезапно :idea:

Потребителски аватар
bohema72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bohema72 » Пет 20 окт 2006 11:37

WYLIX,и при мен е същото изпълнение в багажника и ключа,ама нищо не ми показва,а имам лампички.Отзад нищо не се вижда като кабелчета например.Някакви идеи?

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Вто 14 ное 2006 16:21

То за да работи това първо трябва да има работещ поплавък в бутилката - нерядко в тороидална бутилка слагат мулти клапан за бутилка тип пура и просто махат поплавъка. Второ трябва да се отчита положението на поплавъка и да се предава по кабел до ключа. Отчитането може да е с малко устройство което се монтира върху стрелката (на магнитен или оптичен принцип). Зависи от мултиклапана.
Ако ги няма тез неща, няма и да има индикация на таблото. :-)

Върни се в “Автогазови уредби”