лампичките на бутона бензин/газ
лампичките на бутона бензин/газ
имам Голф 3-газовото ми е на мястото на резервната гума.оригинално монтирано в Италия.На копчето от кадето се сменя Бензин/газ има 4-и лампички които би трябвало да показват колко ми е пална бутилка.Но колкото и да я пална винаги ми мига само парвата лампичка.
- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз въобще не гледам нивото в бутилката-никога не показва вярно или пък точно. Просто на всяко зареждане си нулирам километража и си го гледам като ориентир. Знам колко ми харчи градско и извънградско и си правя проста сметка колко километра приблизително трябва да измина с текущото зареждане. Като поддържам и 20-25л бензинец за всеки случай ... пей сърце 

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
alien1 написа:Аз въобще не гледам нивото в бутилката-никога не показва вярно или пък точно. Просто на всяко зареждане си нулирам километража и си го гледам като ориентир. Знам колко ми харчи градско и извънградско и си правя проста сметка колко километра приблизително трябва да измина с текущото зареждане. Като поддържам и 20-25л бензинец за всеки случай ... пей сърце
и аз така, щото лъже кат кандидат депутат преди парламентарни избори копеленцето - ужким 3/4 пълни, а аз вече съм изминал 200 км, демек максимум 1/3 е пълна бутилката....
L&R написа:Зацепил поплавък в долно положение.
Моя го прави редовно, лекувам го с удар по бутилката с дърво
Лекарството с дърво е до време-поне при мен беше така.Ако ти се занимава отваряй бутилката и оправяй нивомера.Ама и това няма да помогне за дълго.Гледай да имаш малко бензинец за да не хлъцнеш внезапно

-
- Автомобил:
- Двигател:
То за да работи това първо трябва да има работещ поплавък в бутилката - нерядко в тороидална бутилка слагат мулти клапан за бутилка тип пура и просто махат поплавъка. Второ трябва да се отчита положението на поплавъка и да се предава по кабел до ключа. Отчитането може да е с малко устройство което се монтира върху стрелката (на магнитен или оптичен принцип). Зависи от мултиклапана.
Ако ги няма тез неща, няма и да има индикация на таблото.
Ако ги няма тез неща, няма и да има индикация на таблото.

Върни се в “Автогазови уредби”