Проблем с газовата
- Pavlikenski_92
- Автомобил: Audi A3
- Двигател: ABS 1993
Проблем с газовата
Здравейте,колеги.Имам проблем с газовата уредба на голфа(1.8 90 коня АБС.Изпарителя и клапана са ми турски Волтран и карам вече 6+ години без да съм пипал нищо освен да чистя газовия клапан и да му сменя филтъра.Колата започна да не върви както трябва,да прекъсва,да не държи обороти и ми дава голям разход.Закарах колата в сервиз и се шашнаха хората като им казах колко време карам с този изпарител и клапан.Казаха,че нямам емулатор и за около 200 лева ще сменят всичко и ще ми сложат емулатора.Ресет реле също нямам и за това периодично откачам клемата на акумулатора да изчисти грешките.Въпроса ми е заслужава ли си да ходя при майстора и да прави всичко,и да ми слага емулатор понеже четох в една тема,че не е много добър вариант.Другия вариант е да ми предложите изпарител и клапан и да си ги монтирам сам,но без емулатори,ресет релета и подобни.
Поздрави!
Поздрави!
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Re: Проблем с газовата
200 лева???
. Те тия майстори искат пари колкото за втора употреба италианска газова и то пълен комплект бре
.Аман от дребни тарикати!Тези симптоми,които си описал са на заминали,опечени,втвърдени... мембрани.Вземи си или нов изпарител за 50 лв.или нови мембрани за 30-ина лв.

- Pavlikenski_92
Колега със сигурност е това което казваш и то е ясно,защото доста години само се кара и не е правено нищо по газовата.Пробвах със сапунена вода на изпарителя и се убедих,че духа и то стабилно.Майсторите казаха,че и клапана е турски и просто искам всичко да стане както трябва.Нов изпарител и клапан Ловато ще свършат работа,но проблем ли ще е ако е без този емулатор.
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Ами да ти кажа честно,ако се зачетеш в темата за емулаторите,ресет-релетата и т.н.в началото на раздела и ще се откажеш.На предния ми голф 1.4 АБД,ключа ми газ-бензин имаше вграден емулатор според търговеца от магазина,и го бях закачил на ламбдата.Не видях разлика с него или без него.Все си трупаше грешки през известен период от време.На сегашния ми голф пък имам две реленца,руски,като едното е вързано на ламбдата и проблеми нямам,но веднъж на половин година превантивно си откачам акумулатора.Уредбата на голфа ми е слагана в Ловеч при някакъв известен тамошен майстор,който си слага винаги такива реленца.Та ти си пробвай с новия изпарител как ще е,пък то винаги може да се сложи реле за 2 лв.Ама пък като се замисля,моята ламбда отдавна сигурно е умряла,така,че и с реле и без,все тая ще е.Компа все ще получава некоректни данни от нея.
- Pavlikenski_92
Тогава аз мисля да си взема нов изпарител Ловато и нов клапан.Да си ги сложа сам без ресет реле и емулатор както съм и сега.Интересното е,че сега съм с 2 винтчета за регулиране,а от сервиза ми казаха,че така се слагало само на карбураторите за втората камера.За моно едно винтче ли трябва да е?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
карам същите години със същия изпарител.Моя съвет е да си вземеш пак такъв,40лв струва и си го слагаш,винтчетата пасват от стария.Бях с 2 врътки на тройника,смених го с 1 но е се тая,плочката е с 2 входа така че...Ресет реле ти трябва,за да не се чудиш как да я караш на бензин,а като имаш ресет не ти трябва емулатор.Мога да ти обясня и как да си направиш ресет без реле
успех.

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Вземи си един комплект мембрани и ще се оправи работата, около 30-тина лв са ..
- Iezekil
е след като целия изпарител е 49лв. кво говорим...макар и че мембраните му бяха май 15,но не са хубави гарнитурите,многопластов картон който пропуска после вода...
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Незнам, за мен най-добрия вариант е някой читав изпарител втора употреба БРЦ или Ловато и един комплект чисто нови мембрани и работата заспива
- Iezekil
всеки знае сее си,аз карах 6 години с такъв,миналата пролет си взех пак такъв и си го смених и това е,нямам оплаквания и не съм и имал точно от изпаритела.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Като смениш изпаритела си смени и газовия клапан за успокоение 

- Iezekil
клапана кво да сменя ако работи.Да му смени филтъра,моя седма година почва без да е сменян.Непременно си сложи ресет иначе трупа грешки компа и е неприятно на бензин.
- Pavlikenski_92
Ще сменям изпарителя и клапана,но много се чудя Ловото или пак Волтран.Сега съм без реле ама рядко се кара на бензин,само докато запаля.Все пак как стават нещата с релето?
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Волтран съм аз няма проблеми, реле нямам релето ми е клемата на акумулатора 

- Iezekil
ресета е най-лесната работа,все едно си връзваш СД-то с двата плюса към колата
Върни се в “Автогазови уредби”