Гасне при изключване от скорост, почистване на дросел, ТПС

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
40b
Автомобил:
Двигател:

Гасне при изключване от скорост, почистване на дросел, ТПС

Мнениеот 40b » Нед 01 апр 2012 16:03

Здравейте събратя.
Това съм го пуснал и в нашия Ауди форум, но знам че вие сте по-отзивчиви, а и още едно компетентно мнение никога не е излишно:
Говорим за А4 В5, 97 г., 1.6, + газов инж.
Проблем: гасне при изключване от скорост – пример: карам, решавам да спра, изключвам от скорост – оборотите удрят нулата. На газ почти винаги, на бензин обротите пропадат но на границата на гаснене отскачат и се стабилизират.
Въздоховодите – проверени, дебитомер, ламбда, др. датчици - също
Дроселната клапа съм я пръскал със спрей без да го свалям, не беше много мръсен - без резултат
VAG-COM – без грешки.
Препоръчаха ми Баш майстор диагностик – той обаче ще отсъствал цял месец. По телефона ме посъветва да сваля дросела и до го почистя хубаво – после адаптация.
Това със сигурност ще го направя. Малко обаче съм скептичен, че само едно почистване зад клапата ще помогне. Двуомя се дали да не отворя ТПС–а за да огледам и него. Чудя се понеже прочетох какво ли не по този въпрос и повечето мнения са да не се пипа. Но като гледам картинките на моя дросел виждам, че капака на ТПС е просто капак, докото на други съм виждал - пистите са на самата капачка и монтажа после е деликатен. Някой отварял ли е такъв ТПС - качвам снимки. Явно не подлежи на ремонт, май не се и продава отделно за разлика от други. Намерил съм цяла клапа нова за 350 лв.
А дали изобщо проблема е в клапата?
Чакам мненията ви, благодаря.
Прикачени файлове
throttle a4.jpg

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Гасне при изключване от скорост, почистване на дросел, ТПС

Мнениеот Bai Sando » Нед 01 апр 2012 16:58

На предишния ми голф 1.6 АЕЕ беше с подобна клапа.Симптомите същите.Пробвах с чистене но без резултат.Като свалих капака дето са пистите забелязах,че са силно износени.Пробвах га да ги чистя, но резултат никакъв...
Накрая купих нова клапа и проблемите се решиха.Ако ти се занимава свали клапата и пробвай с тампонче с памук и спирт да изчистиш пистите,но ме съмнява да има резултат.Но нищо не пречи да пробваш де :да:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Гасне при изключване от скорост, почистване на дросел, ТПС

Мнениеот kris11 » Вто 03 апр 2012 18:55

Може да пробва да огъне малко настрани космите на плъзгачите - да не трият на износено място. Въпреки, че космите на плъзгача трият като четка на 3 места поне.С тънка пинсета и лупа става номера - вече 1,5 г няма проблеми / но последната година има малък пробег -около 5000 км/. Ама решението отива към нов дросел, ако не се продаде.
ОФФ Забравих пръсках пистите и с Контокс за потенциометри.
оЩе офф - това на Голчото на жената се отнася.
Отгоре на всичко и урунгелчето не възприемаше адаптация :horror:

Върни се в “Автогазови уредби”