:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

За и против слагането на газов инжекцион на Polo

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
gogo_d_wiz
Автомобил:
Двигател:

За и против слагането на газов инжекцион на Polo

Мнениеот gogo_d_wiz » Сря 14 мар 2012 15:55

Колеги,

Имам Polo 3 (тип 6N0, година 1997) 1.4 бензинов двигател. Разхода ми на гориво е 5/100 извън града и 7/100 градско на бензин или средно около 6/100 комбиниран.
Въпросът ми е следния - заслужава ли си слагането на газов инжекцион при този разход?

Поразпитах и получих различни мнения от приятели и колеги.

Доводите против:
1. Нямало такъв автомобил, който на газ да харчи по малко от 10/100 газ градско, а през зимата до по малко 13/100.
2. Мощноста на автомобила падала на газ - особено при включване на климатик.
3. Двигателя се сдухвал на газ.
4. Честа смяна на аспуха поради изгниване.

Доводи за:
1. При слагането на газов инжекцион разхода на газ е същия като на бензин или максимум +1 литър на сто.
2. Не се забелязва разлика в движението на автомобила на газ - бензин.
3. Отиваш от Пловдив до морето за 23 лв. газ :).

Моля, някой които има подобен (или същия модел) Polo да сподели, ако е сложил газов инжекцион какъв му е разхода на газ градско/извън градско.
Ще съм благодарен и за препоръки относно марка за газов инжекцион - всички знаем за италианските, но има ли и друг вариант. Например на мен ми препоръчват някакъв латвийски.

Благодаря Ви предварително.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: За и против слагането на газов инжекцион на Polo

Мнениеот muns61 » Сря 14 мар 2012 17:29

Като гледам кога си регистриран, все трябва да си попрочел нещо по темата. Ако нямаш мнение все още, с тази тема няма да се ориентираш, а само ще създадеш поле за празни приказки.
Та да започна първи - слагай, ще ти гори колкото литри бензин, плюс 20%.

Потребителски аватар
unaffected
Автомобил: VW Polo 6N
Двигател: 1.6 AEE 1998

Мнениеот unaffected » Сря 14 мар 2012 17:58

Аз съм за. Моето поло е 6Н 1,6 АЕЕ. С български газов инжекцион (на БСМ).
Разход в града 9-10. Може и по малко ама аз си го покарвам, та съм доволен :) . Извън града съм слизал на 7, но пак зависи много от карането и от натовареността на колата. Зимата гори повечко бензин докато загрее. Мощността пада съвсем малко, почти не се усеща. Аз съм доволен как върви на газ, влиза си в сериозни обороти (за този двигател :))без да "забива" предницата и др. такива. Разхода го качва малко над бензина - около литър.
Аз препоръчвам български инжекцион.
А колко ти харчи колата и колко я караш, няма какво да коментирам. Знаеш цената на бензина и на газта, можеш да смяташ. За мен няма значение дали ще си избия парите за 6м, 1 год или 2 години - парите са си пари. Колкото повече отлагаш - толкова повече губиш (лично мнение).

duzar84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот duzar84 » Сря 14 мар 2012 19:07

Ако имаш парите за инжекцион-слагай,няма да сбъркаш ! Брат ми,има същото Поло 1.4 75к.с.. Зимата градско му гореше 9-10л. газ ,но това в снеговете! Извън градско около 6.5-7л.,но той определено не кара икономично! Тези глупости за износването и загубата но мощност не ги слушай,ако се нагласи както си му е реда-няма разлика във вървенето!

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Съб 17 мар 2012 11:05

Аз лично газ не бих сложил на автомобила ако няма фабрично.

1.Колкото и приятели да имам на газ, ни един не му работи колата както аз искам.
2.Износването и проблемите са достатъчен довод за мен да не сложа газ, понеже времето загубено при "майстори" ми е по скъпо.
3.От инженерна гледна точка ...няма как да научиш коня да яде пясък и да живее дълго...
4.Бомби не возя! Знам че на 2/3 от хората им е смешно това, но мен лично ме притеснява! Нека си остана тъп!
5.Багажник без друго почти нямам а с газова ... не знам ...
6.Зимата не бих казал че е чак безпроблемно да караш на газ...

От друга страна , като стане течната фаза на цената на изпарителните уредби ще си купя!

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Съб 17 мар 2012 11:42

freestyler911 написа:Аз лично газ не бих сложил на автомобила ако няма фабрично.

1.Колкото и приятели да имам на газ, ни един не му работи колата както аз искам.
2.Износването и проблемите са достатъчен довод за мен да не сложа газ, понеже времето загубено при "майстори" ми е по скъпо.
3.От инженерна гледна точка ...няма как да научиш коня да яде пясък и да живее дълго...
4.Бомби не возя! Знам че на 2/3 от хората им е смешно това, но мен лично ме притеснява! Нека си остана тъп!
5.Багажник без друго почти нямам а с газова ... не знам ...
6.Зимата не бих казал че е чак безпроблемно да караш на газ...

Гледай колко хубаво ще те оборя mhihi
freestyler911 написа:Аз лично газ не бих сложил на автомобила ако няма фабрично.

.......

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 17 мар 2012 12:10

ако имаш пари за инжекцион слагай пич :D
не знам изобщо какво още се чудите за газово при положение че цената на газта е 1/2 от тази на най-скапания бензин :wink:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Съб 17 мар 2012 12:11

ahhi написа:.........

Ами аз не споря ,че да ме обориш. Просто казвам какво мисля.

Кой ти каза ,че автомобил на газ и бензин (фабрично) е 1:1 с автомобил с афтърмаркет газ?

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 17 мар 2012 14:31

Според мен,ако слагаш АГУ то трябва да е на кола с голям двигател.Иначе не виждам смисъл да влизаш във филма с газта.За мен е непонятно да сложиш АГУ за 1000лв на кола която струва 2500лв.(предполагаемо)Карал съм три автомобила на газ,хаир не съм видял!Това за "избиване" и икономии,вятър работа!Карай си Полото и не му мисли щуротии.За мен лично газта е история.Няма по калпаво гориво!

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Съб 17 мар 2012 14:42

ако си събрал паричките се хвърляй смело, на газ е по-евтино ,ако попаднеш на читав майстор ще забравиш че имаш газ .

Потребителски аватар
martom
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4AEX

Мнениеот martom » Съб 17 мар 2012 18:56

Аз също съм с ГИ за 900лв.на кола която купих за 1000лв.За момента е добре.Карам я близо 8-9мец.и съм минал около 8000км.Ако имаш пари слагай.

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Нед 18 мар 2012 21:19

карам вече 7 години ежедневно Поло 1.6 АЕА на газ повече от 120000 км. Никой не може да ме убеди, че е вредно за двигателя или каквито и да е други глупости. Относно колегата, който си мисли, че кара бомба в багажника ще му кажа, че са ме блъскали отзад където е бутилката и само я преместиха една педя напред, тя си има достатъчно защити за да не гръмне. Бензина е по-възпламеним и експлозивен от газта. Винаги паля на газ, дори и зимата на -15 и до сега никакъв проблем не съм имал. Така, че колега, слагай смело и яко газ-з-з-з! Поздрави!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 18 мар 2012 21:44

Явно не ви е налегнал глада още щом си мислите,че на бензин ви е добре.
Ако ще и от магазина да е колата още на другия ден и турям газ без въобще да ме е*е дали и било вредно за двигателчето или не.Аз като бачкам и в събота до никое време, някой пита ли харесва ли ми или дали е вредно за мен :lol:
Аз познавам един дето на поло 1000 кубика с клима си сложи Г.И. Вика ми е аз ли съм най-богатия да им пълня гушите за двойно по-скъпия бензин.Е като се замисля прав е.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 19 мар 2012 10:01

Газта е наи на далавера ако имащ пари караи на бензин,ако минаващ малко км караи на бензин :talk:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 19 мар 2012 11:14

За 500-600км на месец не струва инвестицията. За по-голям пробег си слагай "пясък на коня". Тоя автомобил няма да го караш цял живот.

Върни се в “Автогазови уредби”