.!когато карам на газ и после истине няма палене, паленето винаги става само на бензин.когато я карам само на бензин няма проблем . клапана държи не пропуска газ. проверих го днес. какво ли може даа е проблем на газ
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
проблем на газ
колата е голф 3 1.8 ми с обикновенна газова Ловато , до сега нямах никакви проблеми, но може би едва сега започват
.!когато карам на газ и после истине няма палене, паленето винаги става само на бензин.когато я карам само на бензин няма проблем . клапана държи не пропуска газ. проверих го днес. какво ли може даа е
някой имал ли е подобен проблем 
.!когато карам на газ и после истине няма палене, паленето винаги става само на бензин.когато я карам само на бензин няма проблем . клапана държи не пропуска газ. проверих го днес. какво ли може даа е - predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Re: проблем на газ
обслужвал ли си някога испарителя-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
не никога до сега 6г около 50-60000км 
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
защо никой не отговаря
искам да питам и дали турските испарители са добри горе долу . днес ми казаха да не слагам от тях 
- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Ревизирай си изпарителя.Ако е Ловато, не прави грешката да го подменяш с турски.
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
говорих с газаджий , но ми казаха че ако за смяна на мебрани няма смисъл защото са ментета и няма и година да искарат, а нов ловато е много скъп знам ли какво да правя 
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
automan написа:говорих с газаджий , но ми казаха че ако за смяна на мебрани няма смисъл защото са ментета и няма и година да искарат, а нов ловато е много скъп знам ли какво да правя
То нищо оригинално няма на пазара. Сменяй мембраните и не го мисли. По-добре Ловато с български мембрани, отколкото турски изпарител с турски мембрани. Щом е на толкоз години, навярно изпарителят ти е от истинските
6 години и 50-60 000км са доволно много време, доста е изкарал
Моят рекорд беше доста по-малък
Моят съвет е - профилактика на изпарителя и реглаж.-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
ок , а защо турските не са запрепоръчане 
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
automan написа:говорих с газаджий , но ми казаха че ако за смяна на мебрани няма смисъл защото са ментета и няма и година да искарат, а нов ловато е много скъп знам ли какво да правя
Много ясно,че така ще ти кажат.Все пак от нов изпарител ще изкарат повече пари отколкото от нови мембрани!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Да не говорим, че новия изпарител го слагат и бегаШ. А другият трябва да се разглоби, почисти, сменят гумички и мембрани. Ако цената на тия услуги е близка, нормално е да ти препоръчат нов. На тях им е по-изгодно днес примерно да сменят 10 изпарителя, отколкото да профилактират 6
Пък и не е за пренебрегване фактът, който баламата ти казва. Те го вземат на една цена, ти ще го получиш на съвсем друга
Аз съм забелязал, че като ида на сервиз за смяна на нещо и занеса моя част, която съм си купил предварително не им става много хубаво ама... спасяваме се кой както може
Иначе доста ме товарят с цените.
Пък и не е за пренебрегване фактът, който баламата ти казва. Те го вземат на една цена, ти ще го получиш на съвсем друга
Аз съм забелязал, че като ида на сервиз за смяна на нещо и занеса моя част, която съм си купил предварително не им става много хубаво ама... спасяваме се кой както може
Иначе доста ме товарят с цените.-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
това е така както казваш но мен ме интересува какви проблеми създават турските испарители
, много ли са негодни
някакви бели ли правят
поне 20 -30 хил.км няма ли да изкара 
какво общо има испарителя за трудното палене след като винаги се пали на бензин, а и клапана не пропуска
какво общо има испарителя за трудното палене след като винаги се пали на бензин, а и клапана не пропуска
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
айде дайта съвети де 

- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Явно като я караш на газ и я изгасиш остава някакво количество в колекторите или маркучите,съответно колата се задавя при опит за старт.Връзка на изпарителя с паленето на бензин не съм сигурен дали има, но ако са тръгнали мембраните може да пропускат съвсем лекичко и това да е причината.За турските изпарители немога да кажа че са някакви боклуци,напротив има хора които карат и са доволни от тях,но вече като си имаш ловато просто му направи една профилактика и съм почти сигурен че проблемите ти ще изчезнат.На мембраните им дават около 60 000км и си за смяна вече.Друг е въпроса, че на предната ми кола голф 2 1.6ез изпарителя LOVATO беше каран над 120 000 (да, сто и двадесет хиляди)километра и още се представяше много добре относно разход/вървеж
.
.
Последна промяна от hayabusa_gsxr на Съб 17 мар 2012 21:37, променено общо 1 път.
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
ок, съгласен стеб , но как да има остатъчна газ в мебраните!
но нали клапана го пробвах и не изпуска а той е преди изпарителя
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Турските са копие на италианските,различават се само по качеството на каучука.Останалото е алуминий.С лекота карат по 30-40 хиляди.А цената им е двойно по-ниска от на ловатото.Ако за в момента нямаш достатъчно мангизи си сложи турски,3 години да избута пак е кяр 
Върни се в “Автогазови уредби”