Дали едно Ловато си заминава...

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
renault_19
Автомобил:
Двигател:

Дали едно Ловато си заминава...

Мнениеот renault_19 » Пет 21 юни 2013 21:43

Здравейте колеги,
искам да ви попитам за едно ловато, вакумно на 2 години и половина и 60тина хиляди километра.Колата се кара абсолютно всеки ден.
Какво ме притеснява..ами от няколко дена взе да ми прави следния номер от време на време около 2-3 пъти на ден празния ход ми пада на 500 оборота някъде и почва да тресе,след няколко паления и гасения се оправя.Също забелязах че се оправя ако се изрежда на няко светофар до червеното и после оборотите си заспиват на около 800.Принципно са ми 800, но от тия няколко дни понякога седят на 900,понякога на 700.Опитах се малко да ги вдигна от винта след първия такъв номер,но не знам...гледах много внималтно маркучи и всичко нещо да не изпуска газ,да не смуче въздух.Според мен е ок.В двигателния отсек не мирише на газ.На безнин е ок.По заплавено всичко е на не повече от 10 хиялди км(свещи,палец,кабели,капачка,абе всичко).Въздушен филтър е на няма и 1000км.За разход не знам защото това го прави от 2-3 дни за които съм минал 190км градско и не съм зареждал още,но по стрелката като гледам имам още газ не е да свършва.
Дали изпарителя е почнал да си заминава или имам някакъв друг проблем.
А и друго може и да си въобразявам но примерно като спра и нещо тръгна да свалям от бгажника и не съм загасим мотора съкяш ми се струва че мирише отзад повече на газ от преди, но може и да си въобразявам...
:beer

Потребителски аватар
kr86
Автомобил: Golf mk2
Двигател: 1.6 automatic 1984 year

Re: Дали едно Ловато си заминава...

Мнениеот kr86 » Съб 22 юни 2013 1:16

Колега каква е колата и с кой мотор?
На бензин прави ли ти същите мизерии?

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 22 юни 2013 1:48

АКо наистина е на 60 000км отдавна е за платна :D

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Съб 22 юни 2013 6:11

Колата е рено 19, 1.7 карбуратор, мисля че двигателя се води F2N, но това не знам до колко е важно, все пак е форум на фолксваген.
На безнин го няма това нещо,затова набедих газовата и пиша в този раздел.
Иначе мембранните ще ги сменя това е най-лесното, просто ми стана странно защо се получава така.Този спад на оборотите някак си ми се струва че става от изпарителя.Вчера като ми направи впечатление че отзад мирише повече на газ от изгорялите газова съвсем се осъмних.
Иначе на изпаритея зв тези 60 хиляди поне 3 пъти са източвани боклиците от пласмасовия винт,сменял съм филтъра на газовия клапан.
Единия път когато паднаха оборотите бях ,не се бях засилил но примерно се вдижех вечерта със 70 и ми светна жълто на дълго кръстовище и предпочтох да спра, което се получи по-рязко и след това спиране паднаха оборориите на 500.След два светофара реших да я изржа колата и оборотите се оправиха.Сякаш от разкащане нещо се получава така.Един път паркирайки на един бордюр пак паднаха,явно пак се раклатих.Един път като се замисля след по-рязък десен завой на тясна уличка пак паднаха.Един вид след някакво разклащане сякаш се получава...много странно :c010

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Нед 23 юни 2013 15:43

Така , пак ги регулирах оборотите карах половин ден горе долу без проблеми и пак се разбъзикаха.Сега в момента почти постоянно си седят на 600 на загрял двигател.Разхода може би се е вдигнал с половин литър,но едно зареждане от тогава не е критерий.
Май ще го изтрая още две седмици че през тях имам много работа и ще взема едни мембрани и ще ги сменя.За 30лв няма какво да се чудя толкова.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 23 юни 2013 16:14

А като въртиш от изпарителя вдига ли ги пак на 800 или е временно и почват да играят?
Винта на изпарителя много ли е завит и адекватно ли реагира на въртенето или като почнеш да го завиваш докрай тогава почва да променя оборотите?Това са основните признаци за заминаващ си изпарител.
Може и вътре да има яко чернилка и тя да пречи на работата му :gruebel

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 23 юни 2013 16:16

Както вика Сандо що не пробвша да източиш и мизерията от него.На загрял мотор развиваш един платмасов винт под редуктора...и може да поизтече малко черно :D

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Нед 23 юни 2013 20:14

Благодаря на всички за отговорите :)
Отвих винта изтече съвсем малко колкото 20стотинки примерно.По принцип като ходя да сменям масло и филтри винаги карам момчетата да погледнат и изпарителя да източат мизериите, и да сменят филтъра на газовия клапан.За тези километри са отваряни сигурно 4 пъти.Никога не е имало много гняс, въпреки че сипвам газ където ми падне, не робувам на бензиностанции.
Пак прегледах маркучи ,филтърна кутия да не смуче отнякъде въздух,въпреки че познвам добре колата и ако нещо смуче въздух не от където трябва вървежа се скапва много на газ и го хващам веднага,а сега си върви нормално.
Явно просто му е дошло времето за ремотн.Пуснах темата защото се зачудих.Чета по форумите за разни изпарители на по 5 години и 120 хиляди които едва ли не почти нямали проблеми.А моя е на 2.5 години и 60хиляди.
Иначе въртейки винта оборотите реагират веднага.Примерно на 1/4 оборот сякаш се вдигат от 800 на 900.Като ги наглася са наред примерно за два часа и пак паднат.Сега не съм го пипал от два дни и резултата е че в момента като загрее са на 600 някъде,а карам дори без фарове,само радио и вентилатор в купето.
Иначе колата си върви съвсем нормално,дори сякаш откакто въртях винта да няма и малко повече ряз.Пипал съм само винта на изпарителя ,тройника на маркучите не го пипам.Разхода ще го видя пак след няколко дни като заредя,за сега че ми се трува че е с половин литър повече от едно зареждане не мога да правя извод от това,може и да е станала грешка.Ако не след две седмици ще ги сменя тия мембрани да не го мисля да се дразня и толкова.За 30лв да ми е спокойна главата.Просто ми беше любопитно че сякаш имам пролблеми само с празния ход,а с друго не.И сякаш малко повече миризма на газ от към гърнето.

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Пет 05 юли 2013 11:55

Смених мембраните, водната почти се беше пробила сълзеше през нея антифриз.Другата не изглеждаше много зле, но беше осезаемо по-твърда от новата в комплекта.
За сега върви нормално , но ще видим.
едит: след 500км разхода е 2литра надолу.
Проблема е решен :th_up

Върни се в “Автогазови уредби”