Как трябва да стои кихалката ?
- albena_sladurana
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: PB
Как трябва да стои кихалката ?
Надявам се че от снимките ще Ви стане ясно.
- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как трябва да стои кихалката ?
надолу с капачето
- albena_sladurana
А бихте ли казали защо надолу,а не нагоре?
-
- Автомобил: Golf4
- Двигател: AKL
- Контакти:
ми ако е нагоре няма да може да се затвори клапата като кихне колата и ефекта от нея се губи
-
- Автомобил:
- Двигател:
Както и да стои все тая - работа не върши / от личен опит с какви ли не дивотии (конструкции)/. Служи единствено за успокояване на гузната съвест на цициии, дето слагат обикновени газови на инжекциони , и майстори дето гушат пари от какво да е. 

- albena_sladurana
bayspiro написа:Както и да стои все тая - работа не върши / от личен опит с какви ли не дивотии (конструкции)/. Служи единствено за успокояване на гузната съвест на цициии, дето слагат обикновени газови на инжекциони , и майстори дето гушат пари от какво да е.
Глупости на таркалета

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Е за какво е.Да затвори притока да не ти пръсне пластмасовата кутия а излишното излиза през гумения пръстен.
На първата снимка е правилното,само гумения пръстен не виждам
На първата снимка е правилното,само гумения пръстен не виждам

-
- Контакти:
кихалката си върш идялна работа преди да си сложа кихалка похабих 1 дебитомер,но след като сложих проблеми не съм имал кихва по някога се налага да слезна да оправя гумения капут и продължавам. А клапата е сложена да се затвори когато колата кихне и да не се скапре дебитомер или кутията на филтъра по принцип се слага само на коли с метални смукателни тръби
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
meto27 написа:кихалката си върш идялна работа
Разбира се, все пак е хубаво обрезката преди нея(вътрешна гума от балканче) да е от пресна гума.

-
- Автомобил:
- Двигател:
albena_sladurana написа:bayspiro написа:Както и да стои все тая - работа не върши / от личен опит с какви ли не дивотии (конструкции)/. Служи единствено за успокояване на гузната съвест на цициии, дето слагат обикновени газови на инжекциони , и майстори дето гушат пари от какво да е.
Глупости на таркалетаТи ако искаш карай без нея и ще си събираш кутията за въздушният филтър и колектора ако е алумин в шепи.На един познат два пъти му пръска колектора пък за кутията да не говорим.Нали за това са тези дупки по нея за да може да разтовари както се казва,а не да влизаш в ремонти.На принципа на Блоф оф ,само където не знам клапата за какво е.
Аз карам с ГИ и кихалки и пърдялки не ми трябват, Ама когато слагах газова на първия си инжекцион ГИ бяха по-редки от атомите в космоса и бяха на космически цени. Та тогава пре*бах 2 пъти дебитомера / беше от старите- с "ментеше"/, пробих въздушния филтър (патрона-корпуса беше тенеке) ВЪПРЕКИ КИХАЛКАТА и маса други простотии, като един път едва не се утепах, щото гръмна като дадох рязко газ да издърпа колата на едно кръстовище , капута се измести и колата угасна на средата на кръстовището... Щеше да има

П.П. Кихалката е още едно допълнитено съпротивление в смук. колектор, влошава пълненето и скопява колата. А и ГИ сериозно поевтиняха...
- albena_sladurana
bayspiro написа:albena_sladurana написа:bayspiro написа:Както и да стои все тая - работа не върши / от личен опит с какви ли не дивотии (конструкции)/. Служи единствено за успокояване на гузната съвест на цициии, дето слагат обикновени газови на инжекциони , и майстори дето гушат пари от какво да е.
Глупости на таркалетаТи ако искаш карай без нея и ще си събираш кутията за въздушният филтър и колектора ако е алумин в шепи.На един познат два пъти му пръска колектора пък за кутията да не говорим.Нали за това са тези дупки по нея за да може да разтовари както се казва,а не да влизаш в ремонти.На принципа на Блоф оф ,само където не знам клапата за какво е.
Аз карам с ГИ и кихалки и пърдялки не ми трябват, Ама когато слагах газова на първия си инжекцион ГИ бяха по-редки от атомите в космоса и бяха на космически цени. Та тогава пре*бах 2 пъти дебитомера / беше от старите- с "ментеше"/, пробих въздушния филтър (патрона-корпуса беше тенеке) ВЪПРЕКИ КИХАЛКАТА и маса други простотии, като един път едва не се утепах, щото гръмна като дадох рязко газ да издърпа колата на едно кръстовище , капута се измести и колата угасна на средата на кръстовището... Щеше да имаКихалката е по-бавна от взривната вълна и не смогва да затвори , защото се движи само от тежестта си и е инертна.
И само си мислиш, че си решил проблема ама не си! Мисля, че сега съм по-ясен.
П.П. Кихалката е още едно допълнитено съпротивление в смук. колектор, влошава пълненето и скопява колата. А и ГИ сериозно поевтиняха...
Без кихалката искаш да кажеш че колата ще върви повече ли ?А ако гръмне какво правим после?Ще лепя кутия

-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе ти май четеш само последния ред 

-
- Контакти:
има ли обикновенна газова уредба на пълен инжекцион слага се кихалка тва е, а относно вървежа ако има разлика тя не се усеща и другото е ако колата е добре настроена и кабели и свещи са в добро състояние колата не киха
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
meto27 написа:има ли обикновенна газова уредба на пълен инжекцион слага се кихалка тва е, а относно вървежа ако има разлика тя не се усеща и другото е ако колата е добре настроена и кабели и свещи са в добро състояние колата не киха
Toчно.

Гърмяла ми е само веднъж понеже бобината с която взех колата беше напукана и минавайки през голяма локва се намокри и трясна.Кихалката сработи и на кутията и нямаше нищо.Смених бобината с друга и нямам абсолютно никакви проблеми от тогава.