Проблем с АГУ на Голф 3 1.8
-
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: 1.8 ABS
Проблем с АГУ на Голф 3 1.8
Проблема ми е следния като запаля колата за пръв път през деня и като потегля и след това да спра до магазин или кафе няма значение като изгася двигателя след това не мога да я запаля.Има и още един проблем някой път като прехвърлям от бензин на газ ми задържат оборотите но някой път го прави или пък като я пусна по енерция пак ми задържат оборотите но падат след 3-4 секунди не знам ходих при майстора ми от където купих газовата говорих с него и ми каза че това е нормално да не пали защото изпарителя не е загрял достатъчно ако може някой да ми помогне
- stamantonov
- Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
- Двигател: ABS + JHL
Re: Проблем с АГУ на Голф 3 1.8
Кажи кой е този майстор? А за трудното палене втория път - аз съм също от Шумен и всяка сутрин карам от обръщача на Българанов до военното училище, гася я и повторното палене на бензин става с няколко секунди въртене, също уж било нормално, но му хванах цаката като паля на газ втория път
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
На първо време си провери филтъра на газовия клапан за високто налягане.Ако е запушен не позволява котвата да затвори докрай и цилиндрите постъпват и газ и бензин...ефекта е като този,който обясняваш...
-
също така и оборотите ми задържат но някой път ако не мога да обърна на газ примерно и остане на бензин колата примерно застават на 1800 и седят там и след секунди падат вече не знам от какво може да е това или като карам и пусна по енерция пак някой път седят примерно на 2000 получава се уж че крака ми е на газта и да добавя майстора ми е до старото ТКС
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с Голф2 1.8 моно(monojetronik ако това има значение) и от скоро карам и на газ .При мен също се получи този ефект иначе винаги паля на бензин и автоматично прехвърля на газ ,но проблема се появи точно след като изминах 100 км на газ . Тогава загасих и при повторен опит за палене много трудно палеше на бензин с много въртене и с много зор като запали мотора много нестабилно работеше и неможеше да се форсира повече от 2000 об, на газ няма проблем . При мен се оказа ,че трупа грешки от ламбда сондата ,защото след махане на клемата се оправяше ,но пак докато не изминах 100 км и пак се стигна до трудното палене и прекъсване на бензин .Проблема си го реших аз ,като сложих ламбда симулатор и от тогава повече нямам проблем с паленето на бензин пали от раз сега така ,че колега и при теб може да прави номера заради грешки пробвай първо с откачане на клемата да се рестартира компютъра ако не се оправи тогава вече да се търси другаде причината .
-
мерси колега точно същия проблем имам благодаря пак
Върни се в “Автогазови уредби”