От началото на септември карам на газ. Монтираха ми нова газова уредба stargaz. Нямам никакви проблеми, но си мисля че разхода ми е малко висок. Дава ми разлика с над 1.5литра бензин-газ, на дълги разстояния. След като минах първите 3000км отидох пак при газаджиите да я погледнат, и казаха че всичйо е наред. Питах ги за разхода- казаха ми че трябва да е с около литър повече от разхода на бензин, но казаха че ако ми притворят още кранчетата може да има обратен ефект - да ми се увеличи разхода.
Имам няколко въпроса:
Ако пробвам да затворя малко кранчетата мога ли да разваля нещо друго? (примерно да си създам проблеми с ниските обороти)
Кое от двете кранчета да въртя(или и двете) и с колко?
Става въпрос за 1.8 ABS
Освен това моля някой ако може да напише заводските данни на 1.6 ABU
Предварително благодаря!
Регулиране на газова уредба
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
batmilko написа:а пък и как точно я усети тая горница от половин литър на 100 км., вместо 1 л. отгоре, харчи 1.5 л. отгоре????
Ами знам горе долу колко ми гори на бензин.
Примерно с 5 човека и малко багаж при скорост 110-120 ще ми изгори между 7.5и8 бензин, а на газ разхода е между 9.5 и 10.
Интересно ми е какви са данните и на ABU мотора. Според една книжка при 120 голф 3 с такъв мотор гори 7.3/100 бензин. На мене голф 3 с такъв мотор при скорост 110-130км ми даде разход 7.8/100 газ. разликата бензин газ е 0.5литра.
На пасата при 120 му дават 7.4/100 бензин, а на мене ми дава 9.5/100газ. Разликата е 2литра.
Двуумя се дали да ходя при друг газаджия понеже още ми е гаранционна уредбата или просто да се примиря с този разход
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми не я карай на 130, карай на 110 и ще падне...20% над разхода за бензин са нормални, на 7.3 литра 20% се явяват литър и половина, демек кзм 9.0 литра газ е нормално да харчи. Освен това съм сигурен, че не си сравнявал метеорологичните условия, ако е имало вятър по силен, температурата ако е по ниска и т.н. и т.н. Според мен тези 9.5 са нормални за сезона.
ПС. На Нисан с газова извзнградско при -27°C харчи 12 литра, при същите условия моя харчи 10 литра.
ПС. На Нисан с газова извзнградско при -27°C харчи 12 литра, при същите условия моя харчи 10 литра.
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
- Golf_maniac
- Автомобил: BMW 530i
- Двигател: V8
Върни се в “Автогазови уредби”