Странно увеличаване на оборотите

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
passat 1.8 adz
Автомобил:
Двигател:

Странно увеличаване на оборотите

Мнениеот passat 1.8 adz » Сря 06 сеп 2006 15:58

Карам Пасат 1.8 моно ADZ-двигател с нова газова Ловато-електрическо. Към 2300 оборота по надолнище (на моторна спирачка) сам си увеличяава оборотите до към 3000 и после сам си ги сваля. Друг вариант да се свалят е да подадеш малко газ. Ако изключа от скорост - вдига си ги, после ги сваля и това е. Винаги го прави на приблизително еднакви обороти и ми къса нервичките. С нов възд. филтър и свещи е. Някъкви идеи?

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Чет 07 сеп 2006 20:21

:lol: Колега като чета така прелича много на мойта ситуация и май направо е същата. Значи като си сложих газовата газаджията ме предупреди че на всички двигатели като моя 1,6 ABU като си на газ и на скорост като стигне 2400 оборота си ги поддържа т.е. дава си по малко гас после спира. Като изключиш от скорост на тези обороти те се задържат така няколко сек. и след това падат а може и ти да я изфорсираш падат по бързо. Това е от стъпковото моторче. Газаджията имаше същия двигател и при него е било така, но ми каза че при 1,8 и 1,4 няма проблем. Обаче по това което пишеш изглежда като моя случай.
Не само по надолно си дава газ и на равно пак е така поне при мен дай още инфо :wink:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно увеличаване на оборотите

Мнениеот VWGT » Чет 07 сеп 2006 21:04

същия случай, и аз съм с 1.8 ADZ, не го прави всеки път, но се случва. И моя газаджия ме предупреди, че стъпковото моторче е възможно да го прави заради компа, но е само на газ, на бенз си е ОК

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Чет 07 сеп 2006 21:08

И аз съм с вас И аз с ADZ
Вече свикнах и не му обръщам внимание

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Чет 07 сеп 2006 21:44

Кво се оказа сега че всички сме в кюпа :applause: :D Интересно значи ADZ и ABU го правят. При мен го прави абсолютно всеки път. Газаджията(Павката) каза че няма начин да се избегне "проблем". Доста кофти е когато спускаш някой голям баир и трябва да спираш продължително на скорост в диапазона 2300-3000 го няма. Аз на такива големи и продължителни баири като на Белмекен пробвах на бенз, супер е и не харчи :P

Потребителски аватар
IvoG

Re: Странно увеличаване на оборотите

Мнениеот IvoG » Чет 07 сеп 2006 22:03

passat 1.8 adz написа:Карам Пасат 1.8 моно ADZ-двигател с нова газова Ловато-електрическо. Към 2300 оборота по надолнище (на моторна спирачка) сам си увеличяава оборотите до към 3000 и после сам си ги сваля. Друг вариант да се свалят е да подадеш малко газ. Ако изключа от скорост - вдига си ги, после ги сваля и това е. Винаги го прави на приблизително еднакви обороти и ми къса нервичките. С нов възд. филтър и свещи е. Някъкви идеи?

Видях че си писал в форума и по темата "сама се форсира" един колега е писал за стъпковото моторче. На теб как са ти ниските обороти на бенз.

Т.е. въпроса ми е и към останалите колеги как са ви ниските обороти на бенз. Може да хванем няква логика на края защото на симптомите са много сродни. Може да се окаже че колко по-зле ти е стъпковото толкова по-често го прави тоя проблем, както е при мен всеки път :banghead:

Потребителски аватар
passat 1.8 adz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat 1.8 adz » Чет 07 сеп 2006 22:12

Доста рядко карам на бензин, откакто съм с газова, предимно при потегляне. Преди да сложа газова съм карал Пасата към 1 месец, но не съм забелязал нещо странно. Сега просто не съм пробвал как е на бензин :oops: . Това стъпково моторче ремонтира ли се, настройва ли се, какво се прави (ново колко ли струва?)

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Чет 07 сеп 2006 22:24

Еми кво се прави някои пишат че го почистват други пък казват че е по добре ново :dontknow: . Аз лично не съм наясно какво се случва технически в него. Ама нека се убедим първо че е в него е причината и тогава :wink: Виж как ти държи ниските обороти когато е загряла на бенз, включи и консуматори. На мен на газ са добре ниските ама на бенз са ми ниски и леко нестабилни.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 07 сеп 2006 22:43

аз на бенз като че ли нямам оплаквания, утре пак ще пробвам и ще пиша. Но при мен не го прави всеки път.

Serg71
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Serg71 » Пет 08 сеп 2006 7:33

Имам въпрос към вас . Откачен ли ви е маркуча за въздух от предната маска.Моя е откачен и няма проблеми с оборотите.При закачен маркуч при пускане по енерция в следствие на многото въздух който навлиза към в.филтар се менят оборотите .Пробвайте с откачен въздухопровод и клапата която е във въздушният филтър е затворете на половина.

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Пет 08 сеп 2006 12:28

Serg71 написа:Имам въпрос към вас . Откачен ли ви е маркуча за въздух от предната маска.Моя е откачен и няма проблеми с оборотите.При закачен маркуч при пускане по енерция в следствие на многото въздух който навлиза към в.филтар се менят оборотите .Пробвайте с откачен въздухопровод и клапата която е във въздушният филтър е затворете на половина.

Не е от това колега защото то е ясно изразено на 2400 оборота когато си на скорост колата сама си подава малко газ и след това спира после пак и пак. Стъпковото моторче се опитва да поддържа оборотите в диапазона 2400-3000 когато си на скорост. Като изключиш от скорост на 2400 оборота се изфорсирва сама до 3000 и падат до 800.
А при твоя случай с откачането от към бронята има ефект когато си с висока скорост и караш по инерция. на мен примерно не мие е откачен и този проблем се прочви като изключих от скорост при 160 при по ниска не ми се е случвало да гасне. Аз моята клапа на въздушния филтър съм я застопорил с една клечка в позиция да смуче въздух само от вън т.е. не от към колекторите(топъл), защото имах проблеми с управлението на клапата която беше заседнала в положение да смуче топъл въздух :smackbum

Потребителски аватар
passat 1.8 adz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat 1.8 adz » Пет 08 сеп 2006 13:39

IvoG написа:Виж как ти държи ниските обороти когато е загряла на бенз, включи и консуматори. На мен на газ са добре ниските ама на бенз са ми ниски и леко нестабилни.

Като цяло моят Пасат държи на бензин същите обороти като на газ. Стрелката за оборотите съвсем леко примърдва от време - на време. Ако включа консуматори, пада леко, после пак се вдига на нормалните, не заглъхва или нещо такова.
На газ става точно както колегата го е писал:
"Като изключиш от скорост на 2400 оборота се изфорсирва сама до 3000 и падат до 800"

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Пет 08 сеп 2006 13:52

passat 1.8 adz написа:
IvoG написа:Виж как ти държи ниските обороти когато е загряла на бенз, включи и консуматори. На мен на газ са добре ниските ама на бенз са ми ниски и леко нестабилни.

Като цяло моят Пасат държи на бензин същите обороти като на газ. Стрелката за оборотите съвсем леко примърдва от време - на време. Ако включа консуматори, пада леко, после пак се вдига на нормалните, не заглъхва или нещо такова.
На газ става точно както колегата го е писал:
"Като изключиш от скорост на 2400 оборота се изфорсирва сама до 3000 и падат до 800"

Те и при мен ги държи същите но като че ли вибрира повече и като включа и консуматори. Функцията на стъпково моторче е точно да компенсира тези натоварвания на ниските обороти и да ги поддържа :roll: . Сега се сещам че номера с подаването на газ от страна на компа ми се случи преди да сложа газовата т.е. на бенз, обаче го правеше само на 5-та към 100-120 което си е в диапазона 2300-3000, и ми стана странно! А явно има връзка.
Може да пробваме с едно отваряне и почистване на стъпковото ама не знам дали ще има ефект. Трябва някой който е правил процедурата да сподели.

Потребителски аватар
passat 1.8 adz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat 1.8 adz » Пет 08 сеп 2006 18:27

Аз за съжаление нямам никаква идея къде е това стъпково моторче, какъв му е случая, как се чисти, какво рискуваме да преебем при разглобиаването ... не знам :oops: :oops: :oops: Ще потърся с търсачката като начало.

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Пет 08 сеп 2006 21:16

Аз това със стъпковото моторче отдавна го пробвах.Смених го - пак същата работа.На бензин всичко си е в нормите Празният ход е малко под 1000 оборота/мин. Тръбата ми е откачена. Като почне да си вдига сама оборотите като обърна на бензин и падат.Единственото което знам за моя двигател,че не работи като хората е че ми е мудна ламбда сондата (+ това,че температурата на двигателя ми е константа - 90 градуса след като загрее)

Върни се в “Автогазови уредби”