Прекратяване притока на газ,след напълване на бутилката.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
kkolev
Автомобил:
Двигател:

Прекратяване притока на газ,след напълване на бутилката.

Мнениеот kkolev » Чет 30 авг 2012 10:43

Здравейте,имам проблем с моето ГУ Мимгаз,60л българска бутилка и Ловато автоматичен ключ на таблото,монтирано октомври миналата година на 1.8 Пасат б2.Паля на бензин и ключа включва газта след вдигане на обороти.Прочетох много статии ,но не намерих аналог.Ако някой ми помогне, ще бъда много благодарен.Това което става е-след около 2000км се е запушил клапана на изпаритела по думите на майстора,може би с тази сива прахообразна мръсотия,за която прочетох вече(без да е запушен филтъра в бутилката).Когато напълня бутилката ,притока на газ спира напълно и много трудно преминава на газ,след много опити ръчно,на високи обороти, или като престои колата на сянка(при високи външни температури)След като измина около 200км,се оправя,значи е свързано и с налягането в бутилката.Работи добре при около 20-25л газ,при 52л мах за бутилката.Майстра казва,че зареждам мръсна газ.Първия път когато се случи ,зареждах Лукоил,сега съм на Еко и се случи пак след около 3000км.Предстои да отваряме отново и аз търся помощ от някой с опит.Карал съм 2 години италианско ГУ,2ра ръка по 24ч нонстоп без проблеми.Просто не мога да приема,че газта е мръсна само за моето ГУ,което е ново и много други колеги казват,че е добро,ако не идеално.Не зная как да постъпя и търся съвет за да елиминирам това неудобство.Забравих да кажа,че бутилката е била използжана.При 1во отваряне не е намерен боклук по филтъра.....Благодаря предварително,на отзовалите се да помогнат......

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Прекратяване притока на газ,след напълване на бутилката.

Мнениеот i.e.i » Чет 30 авг 2012 19:29

Ако на буксите (почистени) идва 12+V,направо смени клапана.

Потребителски аватар
kiriko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiriko » Чет 30 авг 2012 21:07

Ако е турска сондата в бутилката, почти сигурно проблема е от там .

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Чет 30 авг 2012 23:50

Убеди се, че електрическите клапани включват при подаване на 12V на изводите им (включително и на евро сондата, ако е такава), и че такова напрежение отива до тях при превключване на газ. След това, ако всичко е наред, търси запушени тръби, клапани и филтри.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 31 авг 2012 7:28

Клапана е най-вероятно.Четох за такива маркови,дето при високо налягане не отварят.

Върни се в “Автогазови уредби”