Изпарител Tomaseto - чува се стържене?
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1980
- Контакти:
Изпарител Tomaseto - чува се стържене?
Става дума за газов инжекцион на Поло 1.4i . Когато подавам газ се чува нещо като стържене или метално свирене.Това се чува когато съм на газ само ,а може ли да е и някаква вибрация от изпарителя. Изпарителя е хванат с един болт точно зад въздушния филтър за купето.
- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
Re: Изпарител Tomaseto - чува се стържене?
Не е от него, от много години работя с Томасето. 

- eurogas
- Контакти:
И какво точно "вие" в него ??? 

eurogas написа:И какво точно "вие" в него ???
Аз ли да те отварям сега??? Нали си с голям опит, помисли малко!
Айде от мен да мине, ще ти дам жокерче

Защо този шум се променя с различното количество газ в бутилката?

И ако си сложи човека гумени тампони за захват, както е при Бигас, ще намалее предаването на шума в купето, но няма да изчезне докато не регенерира или смени "хубавото" томасето

- eurogas
- Контакти:
Tomasetto няма подобни проблеми, това е проблем на Zavoli, нещо бъркате.
eurogas написа:Tomasetto няма подобни проблеми, това е проблем на Zavoli, нещо бъркате.
И Zavoli,и Europegas, имат този проблем, чували сме и Prins да вие, също понякога вият и Tomasetto

Имали сме случаи с Tomasetto, така, че не бъркам!
А Zavoli,си вият от нови, при тях не е до стареене на компонентите.
Като цяло се наблюдава виенето да е по-често свързано с "вилковите" редуктори, а не с "игловите"
- eurogas
- Контакти:
Пич, не те знам откъде си, сигурно в провинцията си голям капацитет, но не съм длъжен да се съгласявам с всичките ти мнения, не бъди така досадно категоричен, приеми че имаш и други колеги които са виждали Томасето, монтирали са хиляди такива изпарители и имат ДРУГО мнение различно от твоето.
Аз говоря само за оригинални изпарители Томасето, ако в провинцията сте се снабдили с турския вариант на изпарителя, може не да свири ами и някоя кола да полети свирейки, но това по никакъв начин не компроментира италианския оригинал, така че недейте да пишете небивалици, че някой човечец ще вземе да си направи грешни заключения за марката Томасето.
Аз говоря само за оригинални изпарители Томасето, ако в провинцията сте се снабдили с турския вариант на изпарителя, може не да свири ами и някоя кола да полети свирейки, но това по никакъв начин не компроментира италианския оригинал, така че недейте да пишете небивалици, че някой човечец ще вземе да си направи грешни заключения за марката Томасето.

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Доста томасето съм сложил (е не чак стотици но доста) и до сега не е имало никакъв проблем с тях 

eurogas написа:Пич, не те знам откъде си, сигурно в провинцията си голям капацитет, но не съм длъжен да се съгласявам с всичките ти мнения, не бъди така досадно категоричен, приеми че имаш и други колеги които са виждали Томасето, монтирали са хиляди такива изпарители и имат ДРУГО мнение различно от твоето.
Баце, не те знам от какво отбираш като цяло, но позволи ми да разбирам малко от материята

Не отхвърлям чуждо мнение - напротив, но изказвам и моето - вярното.
Аз също говоря за оригинален редуктор Томасето, признавам си, дори не бях чувал за турски редуктор Томасето... сонди - да, но редуктор... Виж, тук се оставям на твоите думи.
Италианския оригинал се прави предимно в Полша - от там го купувам аз.
А качествата му... хайде да не говорим колко производствени дефекти има....
Нещо за гумената гарнитура да се сподели, а? Онази с малкото отворче

Не се впрягайте, няма да изгубите клиенти които четат този форум, просто е хубаво да знаят истината!
Томасето е ширпотреба редуктор,силно засенчен от много други масови и евтини редуктори, Италиански, Полски, Френски, Чешки и т.н. Но как да добиете представа като сте ползвали само Томасето и гама 01

Всеки в нашия бранш знае, че Томасето е един що годе евтин, донякъде надежден и лесен за обслужване редуктор, но напоследък с много голям процент дефекти! Звъннете и в бургас да питате, на ривиерата

А и без да се лъжем може да кажем и действителната мощност която вадят

Аляска 90 -100 конски сили
Арктик 140-150 конски сили
Оценявам ги по следния критерий:
не по-голям пад на налягането от 0,2 до 0,3 десети при максимален товар ( ако е работно 1 бар не по-малко от 0,8) и не по-ниска температура от 20 градуса.
Имам съставена цяла таблица с тествани от мен редуктори и мога още много да поспоря по който въпрос ви вълнува.
Защото не работим единствено с това което някой ни даде

Не бъдете нагъл и надут ами признайте как стоят нещата, те клиентите няма да избягат

- eurogas
- Контакти:
Твоите заключение приятелю НЕ МЕ вълнуват, аз такива проблеми с Томасето НЯМАМ, монтирал съм не стотици а ХИЛЯДИ бройки, и досега нито са ми ВИЕЛИ, нито мембранките са ме ядосвали, нито съм имал някакъв производствен дефект, нито съм връщал някога в живота си дефектен изпарител на вносителя, нито съм се ограничавал до 100 к.с. с Аляска, напротив слагам ги смело до 130-140 коня и работят без забележка, дори мога да ти покажа един феномен, А4 турбо с чип която вече 3-4 години работи точно с Аляска, дори в най-голямия студ няма грижи и върви като змей.
Не те знам откъде и какво внасяш, но нещо не ти е наред в стоката, според мен говориме за стока с много различни качества, ако наистина те ядосват изпарителите Томасето от Полша спри да ги внасяш, въпреки огромния избор на всякакви боклуци на пазара, аз твърдо ДЪРЖА да работя САМО с Томасето именно защото съм ДОВОЛЕН и нямам никакви грижи, за Бургас няма какво да ги питам, обикновено те ми звънят да ме питат мене, и не се държа нагло, за втори път ми даваш ГРУБо акъл, не го прави повече, ставаш смешен и НЕ МИ е приятно да ми говориш така.
Не те знам откъде и какво внасяш, но нещо не ти е наред в стоката, според мен говориме за стока с много различни качества, ако наистина те ядосват изпарителите Томасето от Полша спри да ги внасяш, въпреки огромния избор на всякакви боклуци на пазара, аз твърдо ДЪРЖА да работя САМО с Томасето именно защото съм ДОВОЛЕН и нямам никакви грижи, за Бургас няма какво да ги питам, обикновено те ми звънят да ме питат мене, и не се държа нагло, за втори път ми даваш ГРУБо акъл, не го прави повече, ставаш смешен и НЕ МИ е приятно да ми говориш така.

eurogas написа:Твоите заключение приятелю НЕ МЕ вълнуват, аз такива проблеми с Томасето НЯМАМ, монтирал съм не стотици а ХИЛЯДИ бройки, и досега нито са ми ВИЕЛИ, нито мембранките са ме ядосвали, нито съм имал някакъв производствен дефект, нито съм връщал някога в живота си дефектен изпарител на вносителя, нито съм се ограничавал до 100 к.с. с Аляска, напротив слагам ги смело до 130-140 коня и работят без забележка, дори мога да ти покажа един феномен, А4 турбо с чип която вече 3-4 години работи точно с Аляска, дори в най-голямия студ няма грижи и върви като змей.
Приятели не сме и слава богу никога няма да бъдем! Както се видя аз поставям ясни примери и техническа обосновка, а ти продължаваш да лъжеш читателите и себе си за Томасето!
Няма проблем да го сложиш на 140 та дори и на 180 конски сили - ще работи, но въпроса е как точно ще работи?! Ще влиза ли в нормите които описах в предното пост - НЕ!
Фобос-а има ли осциолоскоп да покажеш на читателите какво се случва с налягането на аляска при мотор 140 конски сили

На еднин автомобил евро 4 този пад на налягането съпроводен с "бързата" корекция по налягане на фобос.. и тримовете откачат, знаеш какво следва после

Говорим за една и съща стока, дали от полша или от полски тръмбеш, томасето е еднакво.
Спрял съм да купувам китове с този тип редуктор от близо година, вземам много малко именно заради такива хора със тесен кръгозор! А това, че си напълно доволен и нямаш никакви проблеми с томасето, и не намираш никакъв производствен дефект направо ме спука от смях, за пореден път сме свидетели на някакъв вид шизофрения от твоя страна.
Току що, четейки форума и темите от днес, попаднах на линк към ауди форума и там има един твой пост

Публикувано 20 февруари 2012 - 21:28
"Напоследък тези Арктик изпарители направо се излагат, чисто нов неможа да захрани БМВ 525 170 коня, смятам че е обидно за мен да преправям нови изпарители за да достигнат проектната си мощност, загубиха ме завинаги като клиент"
Да правим ли анкета кой сега излезе смешния

Няма да пиша повече и да вадя истината наяве,безсмислено е видя се че въпреки твоето признаване на фактите в другия пост, сега упорито държиш да лъжеш себе си.
Не ми пиши и ти, не наводнявай темата,не се хващай на явните ми провокации, да не изглеждаш глупаво в очите на другите, все пак не е чат това.
Лек ден и спорна

- eurogas
- Контакти:
Arktik е съвсем друго нещо, но никъде тук не споменавам усилени изпарители, наистина напоследък не достигат проектната си мощност и това е факт, но аз тук говоря само за Аляска, такава е темата.....и си държа на всяка една дума, дори на колегите от този форум сме монтирали единствено уредби с Аляска, да виждаш някой да се оплаква от виене, или липса на налягане, защо ли ???
Пак ти казвам, Томасето има турско менте което наистина е зле като качество, предупредиха ни преди година когато се появи, продава се на малко по-ниска цена, но качествата са като това което описваш, така че за мен си попаднал на ментета, оригинала няма никакви грижи, ела и виж като не вярваш, няма нужда да ме обвиняваш в лъжа, ще ти направя демонстрация по всяко време, вадиме от кашона, монтираме на колата и гледаме налягането в движение под максимален товар.
Пак ти казвам, Томасето има турско менте което наистина е зле като качество, предупредиха ни преди година когато се появи, продава се на малко по-ниска цена, но качествата са като това което описваш, така че за мен си попаднал на ментета, оригинала няма никакви грижи, ела и виж като не вярваш, няма нужда да ме обвиняваш в лъжа, ще ти направя демонстрация по всяко време, вадиме от кашона, монтираме на колата и гледаме налягането в движение под максимален товар.

eurogas написа:Arktik е съвсем друго нещо, но никъде тук не споменавам усилени изпарители, наистина напоследък не достигат проектната си мощност и това е факт, но аз тук говоря само за Аляска, такава е темата.....и си държа на всяка една дума, дори на колегите от този форум сме монтирали единствено уредби с Аляска, да виждаш някой да се оплаква от виене, или липса на налягане, защо ли ???
Не са били менте, оригинални са мога да разпозная турско от оригинал, все пак не ми попадат в ръцете за пръв път. Просто моят критерий за оценяване е доста завишен спрямо вашия и за това се изказвам така остро към тях.
Относно шуменето заради което беше пусната темата.
Ако нямах лично наблюдение на виеща аляска нямаше да започвам да пиша в темата! Имам такъв случай, със стара аляска, поставена преди повече от 3 години, вие когато подадеш газ да форсираш. "разпя" се след дълги километри.
Знаеш ли за новия мотел АТ13 антартик? Заменя арктик, защото без да се лъжем, той е на базата на аляска и за това не е много силен, просто конструкцията не позволява да вади голяма мощност.
Искам да го купя и разглобя

- eurogas
- Контакти:
Ако искаш да се шокираш вземи да разглобиш един изпарител на BSM, сега имат едни малки които дават 200 коня без забележки, или пък някой Меджик 350 коня, дребен и много мощен, е има някой малки забележки, но те се усещат след като монтираш първите 100 броя, и са дреболии, нищо сериозно.
Колкото до Томасето Арктик, незнам защо са толкова глупаво направени, топлообмена е отличен, но за съжаление нямат добър дебит, след леки модификации се подобряват малко нещата но са доста зле като цяло, надявам се с новия модел да имат успех.
Колкото до Томасето Арктик, незнам защо са толкова глупаво направени, топлообмена е отличен, но за съжаление нямат добър дебит, след леки модификации се подобряват малко нещата но са доста зле като цяло, надявам се с новия модел да имат успех.

Върни се в “Автогазови уредби”