Проблем при монтаж на газова бутилка
- kompresor
- Автомобил: Audi 8D Avant
- Двигател: AEB 1996
- Контакти:
Проблем при монтаж на газова бутилка
Здравейте. Имах бутилка 60литра на газовата. Намерих си 30 литрова бутилка. Сложих сондата от 60 литровата на 30 литровата. На сондата пише Ф315мм и двете бутилки са ф315 мм, измерих го. На сондата пише ъгъл на монтаж 30градуса. Монтирах я отначало като не знаех това за ъгъла събра ми 11 литра и ми изключи. Изразходих тези 11 литра, заредих 8 литра, завъртях бутилката нагоре, за да удължа хода на поплавъка ако съм го намалил и поплавъка ми не помръдна, стои си по средата на скалата а вътре има няма 7 литра.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Re: Проблем при монтаж на газова бутилка
В момента имам същия проблем
Има едно болче на самия поплавък който се захваща за самата сонда.Има едно като полумесец и мисля, че и ти като мен си го развил и не си обърнал внимание на болчето и си го монтирал както ти дойде на акъла.Обърни го в другата посока и мисля ще си решиш проблема.Бавно ли пълни 

- kompresor
- Контакти:
Евросондата ми е Томасето. Поплавъка от долната страна се навива за металната клечка с винт, горе в сондата влиза в един лостов механизъм вижда се едно малко шестограмче което ако го развия мога да извадя поплавъка с металната пръчка от сондата. Пълни си както и преди не е бавно. Сега както я завъртях не съм пробвал да пълня до отказ но нивомера ми показва все половината а 7 литра не са половината на 30 литрова бутилка.
Може и снимков материал да поствате ако имате.
Може и снимков материал да поствате ако имате.
-
- Low rider
Моя също е томасето и аз съм обърнал тая джаджа.При мен не ще да пълни.Искаш да кажеш, че просто не ти отчита правилно стрлката 

- kompresor
- Контакти:

Значи поплавъка с местенето си управлява нивомера, а клапанчето с пружината трябва да е на по-високо защото когато стигне течната фаза до него то започва да дрънчи и спира да пълни, или поплавъка управлява и нивомера и спирането на пълненето ? ДАйте да ги разясним тия работи, защото, ако поплавъка управлява нивомера не ме интересува поплавъка, а клапана , който трябва да поставя на по - високо за да го стигне по - късно течната фаза и дефакто да се напълни с повече газ бутилката. А ако поплавъка изключва клапана и едновременно отваря нивомера става шит, щото поплавъка много го знам какво движение има при въртене на бутилката

Тя поне 20 литра да ми събере, тя на 11 изключи.
-
- Low rider
Мисля, че точно поплавъка определя пълненето 

- kompresor
- Контакти:
Надявам се след като я завъртях нагоре сондата да събере 20-на литра
-
- Low rider
Моята преди да ручна сондата събираше 33-34 литра при обем 34литра
сега не ще да пълни и чакам да изгоря газта и да я отворя да обърна бормата за която говоря 

-
- Low rider
Някакво развитие при теб 

- kompresor
- Контакти:
Както имах 5 литра в бутилката и нивомера сочеше на половина ..... което значи че 10л ше изключи, завъртях сондата надолу под хоризонта, нарочно на тия 30 градуса и нивомера почна да спада, завъртях завъртях и я докарах нивомера да ми показва почти нищо да нямам в бутилката, и сега се надявам вече да изключи прилично около 20-24литра. Но не съм изпробвал имам финансови проблеми в момента 

- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Здравейте колеги
малко да "съживя" темата
та скоро мисля да си сменя бутилката 25литрова Фи-244 със 50литрова фи-360, дали ще има проблем със сондата от разликата на ФИ'то - сондата е Ловато обикновенна само с нивомер, има ли нещо сложно при смяната
уплътнения нещо на сондата, и как наглася бутилката, знам че има някакъв градус(30), но.. имам само едно на ум да монтирам сондата и да навъртя бутилката на око докато сондата покажа че бутилката е празна и айдее

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Пръчката, на която е закачен поплавъка ще е твърде къса и поплавъка ще увисне в нищото като изразходиш половината бутилка. Иначе би трябвало пак да може да спира пълненето, ако се настрои правилно.
Тя тази пръчка май беше просто парче дебел тел, ако има възможност да се смени всичко ще е наред. Желателно е това да го прави газаджия, който знае какво прави. Иначе има риск и твоята бутилка да спира на 11 литра или да се пълни догоре, а не до 80%.
Тя тази пръчка май беше просто парче дебел тел, ако има възможност да се смени всичко ще е наред. Желателно е това да го прави газаджия, който знае какво прави. Иначе има риск и твоята бутилка да спира на 11 литра или да се пълни догоре, а не до 80%.
- the_red_camel

- the_red_camel
Днес внимателно погледнах сондата и пишеше че е за D-300,315 30градуса.. мисля че след няколко нагласяния ще може да се центрова за бутилка с D-360
самата сонда има ли уплътнение и ако има задалжително ли е да се смени при смяна 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Има уплътнение. Аз не съм го сменял като съм я отварял. Огледай го и ако не е скъсано си прецени сам дали да го сменяш. Предполагам, че цената му е лев - два, аз не съм го сменял щото съм далеч от подходящ магазин.
Върни се в “Автогазови уредби”