Проблем при монтаж на газова бутилка

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
kompresor
Автомобил: Audi 8D Avant
Двигател: AEB 1996
Контакти:

Проблем при монтаж на газова бутилка

Мнениеот kompresor » Чет 14 юни 2012 15:54

Здравейте. Имах бутилка 60литра на газовата. Намерих си 30 литрова бутилка. Сложих сондата от 60 литровата на 30 литровата. На сондата пише Ф315мм и двете бутилки са ф315 мм, измерих го. На сондата пише ъгъл на монтаж 30градуса. Монтирах я отначало като не знаех това за ъгъла събра ми 11 литра и ми изключи. Изразходих тези 11 литра, заредих 8 литра, завъртях бутилката нагоре, за да удължа хода на поплавъка ако съм го намалил и поплавъка ми не помръдна, стои си по средата на скалата а вътре има няма 7 литра.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Re: Проблем при монтаж на газова бутилка

Мнениеот golfmk1 » Чет 14 юни 2012 16:28

В момента имам същия проблем :lol: Има едно болче на самия поплавък който се захваща за самата сонда.Има едно като полумесец и мисля, че и ти като мен си го развил и не си обърнал внимание на болчето и си го монтирал както ти дойде на акъла.Обърни го в другата посока и мисля ще си решиш проблема.Бавно ли пълни :?:

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Чет 14 юни 2012 16:41

Евросондата ми е Томасето. Поплавъка от долната страна се навива за металната клечка с винт, горе в сондата влиза в един лостов механизъм вижда се едно малко шестограмче което ако го развия мога да извадя поплавъка с металната пръчка от сондата. Пълни си както и преди не е бавно. Сега както я завъртях не съм пробвал да пълня до отказ но нивомера ми показва все половината а 7 литра не са половината на 30 литрова бутилка.
Може и снимков материал да поствате ако имате.

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Чет 14 юни 2012 16:43

Моя също е томасето и аз съм обърнал тая джаджа.При мен не ще да пълни.Искаш да кажеш, че просто не ти отчита правилно стрлката :?:

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Чет 14 юни 2012 16:56

scare писна ми вече
Значи поплавъка с местенето си управлява нивомера, а клапанчето с пружината трябва да е на по-високо защото когато стигне течната фаза до него то започва да дрънчи и спира да пълни, или поплавъка управлява и нивомера и спирането на пълненето ? ДАйте да ги разясним тия работи, защото, ако поплавъка управлява нивомера не ме интересува поплавъка, а клапана , който трябва да поставя на по - високо за да го стигне по - късно течната фаза и дефакто да се напълни с повече газ бутилката. А ако поплавъка изключва клапана и едновременно отваря нивомера става шит, щото поплавъка много го знам какво движение има при въртене на бутилката maikomila
Тя поне 20 литра да ми събере, тя на 11 изключи.

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Чет 14 юни 2012 19:22

Мисля, че точно поплавъка определя пълненето :wink:

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Чет 14 юни 2012 19:27

Надявам се след като я завъртях нагоре сондата да събере 20-на литра

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Чет 14 юни 2012 19:35

Моята преди да ручна сондата събираше 33-34 литра при обем 34литра :lol: сега не ще да пълни и чакам да изгоря газта и да я отворя да обърна бормата за която говоря :wink:

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Пет 15 юни 2012 18:13

Някакво развитие при теб :?:

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Пон 18 юни 2012 9:47

Както имах 5 литра в бутилката и нивомера сочеше на половина ..... което значи че 10л ше изключи, завъртях сондата надолу под хоризонта, нарочно на тия 30 градуса и нивомера почна да спада, завъртях завъртях и я докарах нивомера да ми показва почти нищо да нямам в бутилката, и сега се надявам вече да изключи прилично около 20-24литра. Но не съм изпробвал имам финансови проблеми в момента :mrgreen:

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Сря 27 мар 2013 19:24

Здравейте колеги :wink малко да "съживя" темата :biggrin та скоро мисля да си сменя бутилката 25литрова Фи-244 със 50литрова фи-360, дали ще има проблем със сондата от разликата на ФИ'то - сондата е Ловато обикновенна само с нивомер, има ли нещо сложно при смяната :confused уплътнения нещо на сондата, и как наглася бутилката, знам че има някакъв градус(30), но.. имам само едно на ум да монтирам сондата и да навъртя бутилката на око докато сондата покажа че бутилката е празна и айдее :biggrin :biggrin

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 27 мар 2013 19:57

Пръчката, на която е закачен поплавъка ще е твърде къса и поплавъка ще увисне в нищото като изразходиш половината бутилка. Иначе би трябвало пак да може да спира пълненето, ако се настрои правилно.
Тя тази пръчка май беше просто парче дебел тел, ако има възможност да се смени всичко ще е наред. Желателно е това да го прави газаджия, който знае какво прави. Иначе има риск и твоята бутилка да спира на 11 литра или да се пълни догоре, а не до 80%.

Потребителски аватар
the_red_camel

Мнениеот the_red_camel » Сря 27 мар 2013 21:25

:th_up разбирам колега, преди малко общувах с един приятел, спомени ми че като си взел колата от сервиза неможел да пълни бутилката колкото трябва и сам си завъртял бутилката и готово :exclaim от тук ми хрумва за регулирането на бутилката.. а иначе си прав до някъде, друго е газаджия да го барне ама точно сега не ми се дават 20-25 лева за смяна на бутилка.. ще видим..

Потребителски аватар
the_red_camel

Мнениеот the_red_camel » Съб 30 мар 2013 14:35

Днес внимателно погледнах сондата и пишеше че е за D-300,315 30градуса.. мисля че след няколко нагласяния ще може да се центрова за бутилка с D-360 :rolleyes самата сонда има ли уплътнение и ако има задалжително ли е да се смени при смяна :question

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 30 мар 2013 18:31

Има уплътнение. Аз не съм го сменял като съм я отварял. Огледай го и ако не е скъсано си прецени сам дали да го сменяш. Предполагам, че цената му е лев - два, аз не съм го сменял щото съм далеч от подходящ магазин.

Върни се в “Автогазови уредби”