Предърпва на газ когато си иска
- mavashi
- Автомобил:
- Двигател:
Предърпва на газ когато си иска
Колеги проблема е следния от 2 дена колата ми прекъсва когато карам на газ все едно не и достига гориво.. Бутилката е напълних до горе покарах да свърши тази газ и да е напълня пак от друга бензиностанция... Проблема го има само на газ но интересното е че него прави при всяко потегляне а когато си иска... Колата е с спортен филтър ако това има значения.... Прави го повечко на 1-ва и 3-та предавка... Не става дума за ГИ..... До сега нищо не съм сменял по газовото... Говорим за мембрани филтри..... Кажете от какво може да е.....
Re: Предърпва на газ когато си иска
Аз бих търсил проблем по кабелите и по замасяването (по-често). Успех!
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Най-лесно е да си погледнеш филтърчето на газовата да не се е задръстило. Колко хил.километра си минал с газовата?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите колеги, по разгледах темите и видях сходна тема с моя проблем. Не искам да отвариам нова тема затова пиша тук.
Колата е пасат б3 1,8 абс. ,а проблема е от 2-3дни прекасване на втора и трета от 1000 до 1900об някаде едно две предрапваниа.Изпарителя е турски в гаранциа на не повече от 10000км , свещи на 2000км,ваздушен филтар кам 3-4000км, колата пали и варви само на газ и то доста добре без неравномерни обороти на празен ход, поради изгориала помпа на бензина (така я купих преди 4-5месеца), разход на газ не повече от 7л изванградско и 10л градско.Днес свалих капачката и зачистих палеца с шкурка имаше лек нагар малка вдлабнинка в центара му ,пипнах леко и капачката.Утре ще смена капачката и палеца,да вида дали ще има ефект, а ако нялои знае или има някаква идея да каже ще сам много благодарен.
Благодаря предварително!
Колата е пасат б3 1,8 абс. ,а проблема е от 2-3дни прекасване на втора и трета от 1000 до 1900об някаде едно две предрапваниа.Изпарителя е турски в гаранциа на не повече от 10000км , свещи на 2000км,ваздушен филтар кам 3-4000км, колата пали и варви само на газ и то доста добре без неравномерни обороти на празен ход, поради изгориала помпа на бензина (така я купих преди 4-5месеца), разход на газ не повече от 7л изванградско и 10л градско.Днес свалих капачката и зачистих палеца с шкурка имаше лек нагар малка вдлабнинка в центара му ,пипнах леко и капачката.Утре ще смена капачката и палеца,да вида дали ще има ефект, а ако нялои знае или има някаква идея да каже ще сам много благодарен.
Благодаря предварително!
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
на 1 и 3-та или на 2 и 3-та го прави последно,или на всички скорости?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:на 1 и 3-та или на 2 и 3-та го прави последно,или на всички скорости?
Колега на мен на 2 и 3-та, а на колегата които е пуснал темата на 1 и 3-та.
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
При мен придърпването се оправи след смяна на свещи, мембрани и гумички на изпарителя. Но съм 99% сигурен, че беше от свещите.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Я и пусни малко повече газ, 1/4 оборота та да тръгне. Бележи си преди това да видиш разхода, колко ще се промени.
АКо ти се занимава, виж си и филтърчето на газовия клапан. Не че аз мойто съм го чистил от 30-40 хил.км.
))
Преди плочката, дефузьора (или както там му викат) и изпарителя, нямаш ли едни винт, отвори го малко и виж какво се случва.

АКо ти се занимава, виж си и филтърчето на газовия клапан. Не че аз мойто съм го чистил от 30-40 хил.км.

Преди плочката, дефузьора (или както там му викат) и изпарителя, нямаш ли едни винт, отвори го малко и виж какво се случва.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Kолеги, след откачане на + от акумолатора за 10мин предрапването се оправи.
stefaan84 написа:Kолеги, след откачане на + от акумолатора за 10мин предрапването се оправи.
Стига ве майтап си правиш, ама ти не пробва ли първо с това?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Малко настрани,но все пак да споделя опит,че някой колега да не си блъска главата като мен преди 7 г.
Преди 7 г 1.8 ABS-a взе идиотски да придръпва когато си иска.Луднах...ту дава, ту не дава грешка ТПС...смених ТПС-а...пак същото.Пробвах с ново моно...същото
.И тогава (Господ здраве да му дава!) един от най-добрите електрици на Варна се хвана да проследи кабелния сноп до ТПС-а.Оказа се миниатюрна прогоряла от допира до ДВГ част от кабелче.Замасява към главата,когато си иска и сигнала от ТПС-а отива по дяволите.Изолирахме го,завих целия сноп,който минава покрай главата с термоустоичиво покритие и
.Казвам го само като казуистика,която може да скъса нервите и джоба на някой колега!
Преди 7 г 1.8 ABS-a взе идиотски да придръпва когато си иска.Луднах...ту дава, ту не дава грешка ТПС...смених ТПС-а...пак същото.Пробвах с ново моно...същото

Върни се в “Автогазови уредби”