Каква АГУ да сложа на Passat B3 с двигател ADY?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
ralka
Автомобил:
Двигател:

Каква АГУ да сложа на Passat B3 с двигател ADY?

Мнениеот ralka » Вто 10 юли 2012 21:43

Здравейте! Не можах да намеря отговор на въпроса си и затова пускам нова тема. На две различни места ми казаха противоположни неща и не мога да се ориентирам какъв тип газова уредба трябва да сложа на Passat B3, с двигател ADY? В единия случай ми препоръчаха обикновена, защото така или иначе нямало да се държи добре с инжекцион, тъй като нямало да може да смогне с впръскването на горивото, което е едновременно в 4-те цилиндъра. В другия ме убеждаваха, че най-скъпия вариант е най-добър... Склонна съм да вярвам и на двете по различни причини. scare Моля, дайте по едно рамо 8)

Потребителски аватар
Y.J
Автомобил:
Двигател:

Re: Каква АГУ да сложа на Passat B3 с двигател ADY?

Мнениеот Y.J » Вто 10 юли 2012 22:18

Колега мога да ти кажа от личен опит ....
В началото бях с обикновено газово и мъки големи , то настойки то гърмежи чудо ти казвам.
Да не говорим, че градско ми гореше 18 а вървеж никакъв. Изтърпях няколко месеца и го смених с газов инжекцион.
Разликата е от тук до луната , разхода ми падна на 10,5 - 11 (градско) , върви като на бенц и НИКАКВИ гърмежи или кихавици, както и да я карам никакви ядове. (Колата е мк3 ADY 115 hp)
Дано съм бил полезен :beer

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 10 юли 2012 22:21

Първо да уточним модела, защото ADY не се монтира в Б3, а в Б4. Което не изключва да имаш Б3 с ADY :mrgreen:

Ако наистина мотора е ADY - това за 4-те цилиндъра не е вярно. Явно го бъркат със по-старите мотори които много си приличат.
Най добрия вариант е газов инжекцион. Колкото по-качествен, толкова по-добре. Компромисен вариант е обикновенна газова уредба, но в този случай вероятността от проблеми е по-голяма :)

Потребителски аватар
Y.J
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Y.J » Вто 10 юли 2012 22:26

Даже много голяма !!!

п.п Колегата Winner25 , преди месец бях в Казанлък и те мернах случайно , поздравления за лудия пасат грабна ми окото
от далече :applause: :да:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 10 юли 2012 22:45

ralka написа:Склонна съм да вярвам

Момци, колежка пита май... :applause:
Winner25 написа:Най добрия вариант е газов инжекцион. Колкото по-качествен, толкова по-добре. Компромисен вариант е обикновенна газова уредба, но в този случай вероятността от проблеми е по-голяма :)

+1 иначе ако е ADY наистина :beer

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 10 юли 2012 22:50

Става и с обикновена.Но ADY всяка дюза си е по отделно и не впръскват наведнъж както е при 2 Е.
На тези двигатели май не бяха с мех. дебитомер :roll:

Потребителски аватар
Y.J
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Y.J » Вто 10 юли 2012 22:54

Bai Sando написа:Става и с обикновена.Но ADY всяка дюза си е по отделно и не впръскват наведнъж както е при 2 Е

Точно така , макар и с алуминиеви колектори и по-малка опасност при гърмеж , главоболията си остават големи с обикновеното газово.

ralka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ralka » Сря 11 юли 2012 8:55

Да, явно е В4 - не можах да се ориентирам добре за това точно. Иначе за ADY съм сигурна - пише си го в талона :lol: Благодаря за отговорите, ще пиша как се развиват нещата.
П.П. Сега пък можете да ме насочите къде да я сложа. Вчера бяхме в Софгас, но не сме очаровани, особено след 5-те човека с дефекти в 30-те минути, за които бяхме там....

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 11 юли 2012 9:01

ralka написа:Вчера бяхме в Софгас, но не сме очаровани, особено след 5-те човека с дефекти в 30-те минути, за които бяхме там....

Че то ако няма дефекти, половината сервизи няма да ги има. Нали и те са хора и те заплата изкарват? mhihi Това не бих го нарекъл критерий за добро или лошо качество на компоненти или свършена работа.

ralka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ralka » Сря 11 юли 2012 9:15

А - и друго се сетих... Има ли как да се сложи метанова уредба на този модел и някой правил ли го е?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 11 юли 2012 13:14

На този мотор става обикновена газов уредба. Плочката се монтира непосредствено пред дросела, с правилен размер и с добър изпарител няма никакви проблеми с кихане, кашляне, пърдене... С добра настройка разходът и динамиката не се различават съществено, да не кажа никак, от ГИ.
Поставянето на евтин ГИ, особено с кофти монтаж и настройка, ще ти донесе доста ядове и разходи.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 11 юли 2012 13:30

карах 3 години такъв пасат с ADY сложих чисто нова газова уредба , минах 80хил и не съм сменял или донастройвал нищо с изключение на газовия филтър който е 8лв, смених го три пъти. Всяка дюза пръска отделно, това не е 2Е, дебитомера не е с клапа а с нагреваем елемент, стъпковото моторче е в ротора на дроселовата клапа, нови всеки един от тези компоненти е почти колкото струва една газова уредба. С обикновена газ не се занимавай. Аз слагах газта на Илиянци при павката 0887 314 269, с бутилка на мястото на резервната гума, в момента цената е под 800лв. Загрява на 36 градуса антифриза и прехвърля автоматично на газ, като свърши газта изпиуква и минава на бенз без да разбереше, няма притрисане, няма глъхнене няма ядове. За 8000км си избил газта при сегашните цени, ако сложиш обикновена газова за 4000хил си я избил, при средно каране от 15хил на година за 6 месеца си избил газов инжекцион , което за мен означва че е безумие да експериментираш с обикновена предвид цената и евентуалните ядове , които са задължителни в повечето случаи. Толко от мен...

Потребителски аватар
Y.J
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Y.J » Сря 11 юли 2012 13:42

muns61 написа:На този мотор става обикновена газов уредба. Плочката се монтира непосредствено пред дросела, с правилен размер и с добър изпарител няма никакви проблеми с кихане, кашляне, пърдене... С добра настройка разходът и динамиката не се различават съществено, да не кажа никак, от ГИ.
Поставянето на евтин ГИ, особено с кофти монтаж и настройка, ще ти донесе доста ядове и разходи.

С обикновено газово си карай ти .... пробвахме кви ли не плочки и настройки и не искаше и не искаше да се оправи.
Баща ми е автомонтьор , поставя и газови и при други колеги сме ходили и кво ли не сме правили с обикновенно газово не работи добре.
С обикновеното газово не ми правеше ядове само като увеличихме притока на газ но тогава доста гореше и файда от газовото нямаше.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 11 юли 2012 13:58

Y.J написа:Баща ми е автомонтьор , поставя и газови и при други колеги сме ходили и кво ли не сме правили с обикновенно газово не работи добре.
С обикновеното газово не ми правеше ядове само като увеличихме притока на газ но тогава доста гореше и файда от газовото нямаше.

И аз малко разбирам от монтьорство и газови уредби, даже карам на газ. Описаните от теб проблеми са характерни за несполучлива комбинация, кофти монтаж и настройка. Мога да те повозя на ADY и AFT с обикновена газова, да направиш сравнение.
Не казвам на потребителя какво да сложи, споделям опит и впечатления.

Потребителски аватар
Y.J
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Y.J » Сря 11 юли 2012 14:09

muns61 написа:
Y.J написа:Баща ми е автомонтьор , поставя и газови и при други колеги сме ходили и кво ли не сме правили с обикновенно газово не работи добре.

И аз малко разбирам от монтьорство и газови уредби, даже карам на газ. Описаните от теб проблеми са характерни за несполучлива комбинация, кофти монтаж и настройка. Мога да те повозя на ADY и AFT с обикновена газова, да направиш сравнение.
Не казвам на потребителя какво да сложи, споделям опит и впечатления.

Само да поясня , предния ми голф беше АФТ с обикновена газова и никога не съм имал проблеми и също е монтирана от нас .... Няма нужда да ме возиш ;) Не се засягай не съм казал , че не разбираш просто си споделям болежката , а и много колеги и познати със същия двигател с обикновена газ имат тези ядове. Решението според мен е газов инжекцион :да:

Върни се в “Автогазови уредби”