Настройка на АГУ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Настройка на АГУ?

Мнениеот SobieskIm » Съб 16 юни 2012 8:34

Здравейте колеги,
преди 2 седмици закарах колата на сервиз за газови уредби да ми сменят мембраните на изпарителя.Смениха ги и ми казаха да покарам малко и да отида отново да настроят газовата.След 2 седмици отидох, настроиха я, покарах из града малко но усетих че едвам върви (явно кранчетата са били доста затегнати) върнах се за настройка втори път.Вървенето на колата се оправи сравнително (аз и не карам бързо) но забелязвам че като карам и ако изключа колата извън скорост оборите започват да играят много под 900 между 200 и 700 играе...Аз мисля че е отново бедна смес?!На бензин този проблем го няма.

Сега по същество: Днес е събота и сервиза не работи да отида отново а и честно казано само дето бия път пък онези нищо не правят...До сега не съм настройвал газова но ми се иска и аз да опитам - бихте ли ми дали съвет как да я настроя?Съответно паля колата оставям я на газ и започвам да въртя кранчетата? Кои кранчета да въртя - сещам се за 3: 2 кранчета на маркучите до изпарителя и 1 на самия изпарител...какво да слушам по звука на двигателя? То съответно при всяка настройка ще се качвам и да я покарам малко да я вида и в движение защото знам че е съвсем различно когато колата се движи но все пак някакви главни насоки ако може да ми дадете?

Газовата е LOVATO, изпарителя е LOVATO и новите мембрани са Lovato. Обикновена газова е - не е инжекцион!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Настройка на АГУ?

Мнениеот Dpop » Сря 11 юли 2012 12:31

Не търсиш колега, затова няма отговор в темата ти досега
viewtopic.php?f=22&t=50445&start=0&hilit=%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B3%D0%B0%D0%B7+lovato

Върни се в “Автогазови уредби”