Г3 ABS не се чете компютъра
- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Г3 ABS не се чете компютъра
Вчера се опитах да прочета компа на новата ми придобивка 1.8 ABS, но нещо тестера не успя да се свърже с колата, всъщност изобщо не го откри мономотроника. Някой може ли да ми каже кои са и къде да ги търся жиците- отпред в снопа под пласмасите на предното стъкло? Предполагам от там минават 

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
не-махни го и него и сложи един ламбда емулатор поне-така ще лъжеш компира че всичко е наред когато си на газ.
най добрия вариант е да сложиш ламбда контрол на газовата и тогава всичко вече ще се успи но са 100+ пари. ти си прецени-газовата е компромис-или ти е евтино или нямаш проблеми.
са стъклата-огледай допълнителните бушони в гнездата над релетата-понякога са там и те не са в описа.
най добрия вариант е да сложиш ламбда контрол на газовата и тогава всичко вече ще се успи но са 100+ пари. ти си прецени-газовата е компромис-или ти е евтино или нямаш проблеми.
са стъклата-огледай допълнителните бушони в гнездата над релетата-понякога са там и те не са в описа.
- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има ли смисъл на моно да се слага ламбда контрол? До колкото съм чел из форума, има значение ако си многоточков инжек.!Иначе аз си настоявах да ми сложат симулатор, но газаджията ме убеди че на този мотор било същото като с 2 релета!! Принципно газта съм я сложил като алтернатива, защото не винаги имам възможност да карам на бензин.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Бош от 8-10 лв комплекта ли?
Ако да... такива свещи гледам да ги изхвърлям докато още си седят неотворени в кутийките
В сервиза работя с Бриск - хубави свещи са , и на пасата и на жигулата ми се държат перфектно.
Да не си сменял скоро въздушен филтър , та така е качило разхода изведнъж?
Относно релето - има и друг вариант , прекъсва се паметта за грешките на компа и се слага конзола за бушонче , когато искаш да отидеш на диагностика прехвърляш на бензин , гасиш колата , слагаш бушончето , караш два-три дни на бензин без да прехвърляш на газ и отиваш на кодочетец , след това пак махаш бушончето и така

Ако да... такива свещи гледам да ги изхвърлям докато още си седят неотворени в кутийките

В сервиза работя с Бриск - хубави свещи са , и на пасата и на жигулата ми се държат перфектно.
Относно релето - има и друг вариант , прекъсва се паметта за грешките на компа и се слага конзола за бушонче , когато искаш да отидеш на диагностика прехвърляш на бензин , гасиш колата , слагаш бушончето , караш два-три дни на бензин без да прехвърляш на газ и отиваш на кодочетец , след това пак махаш бушончето и така

- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
The_Machine написа:Бош от 8-10 лв комплекта ли?![]()
Ами 20лв комплекта бяха! Цял предиобед обикалях Пловдив да търся свещи Brisk Silver LPG, и в половината магазини ме гледаха странно. Въздушния филтър също съм го сменил!
Друго което ми прави впечатление е че колата на газ е много мудна при доускорение на 4-та едвам влиза над 4000 оборота за 5 да не говорим ускорява като старото ABD

Върни се в “Автогазови уредби”