На високи обороти на бензин - включва на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
portal_bp
Автомобил:
Двигател:

На високи обороти на бензин - включва на газ

Мнениеот portal_bp » Нед 24 дек 2006 18:13

Здравейте, колата ми е Пасат 94 CL, 1.8 бензин, сгазова уредба. Превключването между газ и бензин си минава плавно, без порблеми при оборотите, но когато подам повечко газ ми светва и диода за газ, коагто съм на бензин, на практика незнам/не мога да усетя дали наиситна се подава и газ. Видях го тази сутрин - колата ми старнно взе да придърпва бях все още студен (моя грешка) на газ и като реших да мина на бензин съвсем изгасна - после забелязах гореописаното. Както се досещате все още нямам много познания , ако някой може, да ми обясни какво става и какъв е проблема. Благодаря предварително. Весели празници.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 24 дек 2006 21:46

С коко положения ти е ключа?
това което описваш е нормално за ключовете които автоматично превключват на газ след пдаване на газ.

Потребителски аватар
tbs_niki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tbs_niki » Пон 25 дек 2006 1:21

тези които са със автоматично прехвърляне от бензин на гас , това е нормлно :wink: те имат навит кабел на кабела на бубината :wink: виж дали не е нещо от него

Потребителски аватар
portal_bp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот portal_bp » Пон 25 дек 2006 16:54

Да автоматично ми превключва от газ на бензин, принципно пали на бензин после като се дигнат оборотите минава на газ, като цяло е с две положения - копчето е елктронно, като съм на бензин и минаам на газ си чака да стиган обороти, като съм на газ и минавам н абензин - веднага.
Какво или как точно може да се провери това, за намотката която се спосенва сега ще се опитам да намеря и аз допълнителна информация.
Благодаря за отговрите.

Само да уточня свеи ми едновременно газ и безнин на вискои обороти когато съм на безнин.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 25 дек 2006 20:59

Може да пробваш да вдигнеш оборотите докато светне и диода за газта и да извадиш бушона на бензиновата помпа. Ако колата не угасне значи освен газ гори и бензин.

Потребителски аватар
portal_bp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот portal_bp » Сря 27 дек 2006 18:07

Наистина си работи както трябва, пробелма беше само "визулано-софтуерен".
Смених свещите (не ги бях сменял откакот я купих на старо) + в сервиза ми направиха някакъв "байпас" за някакъв датчик за горивната смес, ако си спомням добре обяснението и сега не натрупвало някакви грешки - резултата обаче е, че започна да показва както трябва когато съм на бензин или съответно на газ. Освен това доста се оживи Пасата с новите свещи, сложиха ми триелктродни BOSCH, каквито се препоръчват из форума за двигател като моя.

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Сря 10 яну 2007 20:20

Има възможност да ти се е прецакало електронното за управление ГАС-БЕНЗИН.

Потребителски аватар
genchovw
Автомобил: Golf 4 Variant
Двигател: AGR

Мнениеот genchovw » Съб 10 фев 2007 0:03

tbs_niki написа:тези които са със автоматично прехвърляне от бензин на гас , това е нормлно :wink: те имат навит кабел на кабела на бубината :wink: виж дали не е нещо от него

Да, прав е колегата, първо погледни намотките на кабела на бобината ,от където ключа газ/бензин взема сигнал, след като се увериш ,че намотката е добре стегната можеш да запалиш и да видиш на колко оборота прехвърля.Някъде на ключа има потенциометър с които се регулира оборотите на прехвърляне, ако и след това имаш проблем, провери масата на ключа :wink:

Върни се в “Автогазови уредби”