На високи обороти на бензин - включва на газ
- portal_bp
- Автомобил:
- Двигател:
На високи обороти на бензин - включва на газ
Здравейте, колата ми е Пасат 94 CL, 1.8 бензин, сгазова уредба. Превключването между газ и бензин си минава плавно, без порблеми при оборотите, но когато подам повечко газ ми светва и диода за газ, коагто съм на бензин, на практика незнам/не мога да усетя дали наиситна се подава и газ. Видях го тази сутрин - колата ми старнно взе да придърпва бях все още студен (моя грешка) на газ и като реших да мина на бензин съвсем изгасна - после забелязах гореописаното. Както се досещате все още нямам много познания , ако някой може, да ми обясни какво става и какъв е проблема. Благодаря предварително. Весели празници.
- portal_bp
- Автомобил:
- Двигател:
Да автоматично ми превключва от газ на бензин, принципно пали на бензин после като се дигнат оборотите минава на газ, като цяло е с две положения - копчето е елктронно, като съм на бензин и минаам на газ си чака да стиган обороти, като съм на газ и минавам н абензин - веднага.
Какво или как точно може да се провери това, за намотката която се спосенва сега ще се опитам да намеря и аз допълнителна информация.
Благодаря за отговрите.
Само да уточня свеи ми едновременно газ и безнин на вискои обороти когато съм на безнин.
Какво или как точно може да се провери това, за намотката която се спосенва сега ще се опитам да намеря и аз допълнителна информация.
Благодаря за отговрите.
Само да уточня свеи ми едновременно газ и безнин на вискои обороти когато съм на безнин.
- portal_bp
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина си работи както трябва, пробелма беше само "визулано-софтуерен".
Смених свещите (не ги бях сменял откакот я купих на старо) + в сервиза ми направиха някакъв "байпас" за някакъв датчик за горивната смес, ако си спомням добре обяснението и сега не натрупвало някакви грешки - резултата обаче е, че започна да показва както трябва когато съм на бензин или съответно на газ. Освен това доста се оживи Пасата с новите свещи, сложиха ми триелктродни BOSCH, каквито се препоръчват из форума за двигател като моя.
Смених свещите (не ги бях сменял откакот я купих на старо) + в сервиза ми направиха някакъв "байпас" за някакъв датчик за горивната смес, ако си спомням добре обяснението и сега не натрупвало някакви грешки - резултата обаче е, че започна да показва както трябва когато съм на бензин или съответно на газ. Освен това доста се оживи Пасата с новите свещи, сложиха ми триелктродни BOSCH, каквито се препоръчват из форума за двигател като моя.
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
- genchovw
- Автомобил: Golf 4 Variant
- Двигател: AGR
tbs_niki написа:тези които са със автоматично прехвърляне от бензин на гас , това е нормлноте имат навит кабел на кабела на бубината
виж дали не е нещо от него
Да, прав е колегата, първо погледни намотките на кабела на бобината ,от където ключа газ/бензин взема сигнал, след като се увериш ,че намотката е добре стегната можеш да запалиш и да видиш на колко оборота прехвърля.Някъде на ключа има потенциометър с които се регулира оборотите на прехвърляне, ако и след това имаш проблем, провери масата на ключа

Върни се в “Автогазови уредби”