Проблем с нова ГИ на пасат 1.8т

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
hol1gans
Автомобил:
Двигател:

Проблем с нова ГИ на пасат 1.8т

Мнениеот hol1gans » Съб 09 юни 2012 14:01

Здравейте колеги, порових се доста време с търсене на подобен проблем, но не открих информация и затова пускам тема. Значи, вчера ми сложиха ГИ на пасата, взех си колата и като покарах видях, че след 3000об. като се включи турбото започва да прекъсва след 3та предавка, и святка лампата за двигателя, но на бензин си върви без проблем. Днеска ходих при майстора, тествахме с всякакви настройки по време на движение, но нямаше резултат. Въпросния майстор имаше работа и каза ми да мина понеделник. От какво може да е този проблем, защото като гледам и майстора не знае от къде е проблема. Иначе ГИ е Томасето.

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Re: Проблем с нова ГИ на пасат 1.8т

Мнениеот eurogas » Съб 09 юни 2012 20:07

Няма ГИ Томасето, те произвеждат само окомплектовка като изпарители и сонди, с електроника не се занимават, виж какво пише на компа или на копчето.

Иначе за това сецане може да има много причини при един турбо автомобил, от недостиг на гориво или срив на налягането поради слаб изпарител, до чип на бензиновия комп, който вкарва газовата рейка в много високи времена на впръскване които тя неможе да възпроизведе.....резултата е бедно гориво, тези ситуации си искат опитен майстор. :да:

Потребителски аватар
hol1gans
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hol1gans » Съб 09 юни 2012 22:57

и аз го разбрах това, че са иска опитен майстор, но беше късно. Иначе идвам сега от извън градско и сам доволен, но карах плавно. Ако ида при друг майстор за настройка примерно, дали ще ми изгори гаранцията?

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Нед 10 юни 2012 7:11

Отговора на този въпрос е пряко свързан с марката на ГИ, може да ти се помогне, но първо уточни за коя марка става дума, иначе нестава ???

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Нед 10 юни 2012 13:45

Колега,гледам,че си от Хасково,препоръчвам ти да отидеш на сервиза на Кирил Владов,който се намира на изхода на Димитровград за Хасково,където почва магистралата и съм сигурен,че ще останеш доволен.

Потребителски аватар
hol1gans
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hol1gans » Пон 11 юни 2012 9:07

Благодаря ви колеги, значи идвам от газаджията, миналия ден беше ми пуснал малко повече газта и ми гореше в повече, ходих да ми намали го намали, направи някакви настройки и ми каза, че колата ми е била с чип затова така прекъсвало, и аз тръгнах пак отчаян, излезнах малко извън градско, покарах, и чудо, колата не прекъсва. Сега да видим няколко дена да я покарам и дано всичко да е ок

Потребителски аватар
hol1gans
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hol1gans » Чет 05 юли 2012 16:47

Колеги, след около 7000км на газ съм доволен, но имаше едно прекъсване след 5000оборота на 4-5та предавка. Поразгледах се и видях, че модела ми е аляска, който го дават до 140коня. Ходих при моя газаджия, викам му че се е опитал да ме прекара и започна да ми обвърта, че трябвало да го настроим да минава на бенз на тия обороти незнам си какво. Утре вика мини да понастроим още за да няма прекъсване, но няма да го жаля, и ще го накарам да ми смени с по-мощния изпарител, защото при уговорката, каза че няма да имам проблем а сега....ама от кадърните майстори...иначе ми гореше 10 извън и 15 в града и г/д добре вървеше на газ, но нещо куца с този изпарител, сега като го сменим ще споделя пак мнението си.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 06 юли 2012 10:07

100% сменяй изпраителя да не си "опечеш" мотора.10 извънградско ми се вижда доста при условие ,че на бензин гори 6,5-7,5

Потребителски аватар
hol1gans
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hol1gans » Пет 06 юли 2012 22:37

Днеска ходих до Истанбул, и на връщане на границата ми свърши газта, смятам смятам и идва около 16-17литра. Викам си сигурно заради изпарителя, по едното време ми се появи едно съскане, като че ли ми спуска гумата.... та гледам гумите нормални, дигам капака и ми се е спукал маркуча, който идва от изпарителя и тече антифриз, добре че не ми прегря и се усетих на време. Той защитата се е активирала и затова е минала на бензин. Може ли заради изпарителя да се е появил този проблем? В смисъл да ми са е спукал маркуча. Едвам се прибрах от границата до Хасково, спирах през 10км да си напълня казанчето, че течеше ужасно.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 16 юли 2012 13:49

За да пукнеш маркуча на антифриза или си прегрял ,яко или изтича газ/подкартерни газове вътре.И в двата случея търси проблема защото иначе ще страдаш финансово после :banghead:

Върни се в “Автогазови уредби”