На газ губи мощност

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
berkant3008
Автомобил: PASSAT B3
Двигател: ABS-93
Контакти:

На газ губи мощност

Мнениеот berkant3008 » Вто 10 юли 2012 12:38

Зравейте колеги.Имам проблем с мощноста на газ,колата е Passat B3 MI,93г.ABS мотора.Проблема е,че когато карам извънградско на газ по баирите нагоре губи мощност-преди ги изкачвах на 5-та с 110км/ч.,а сега даже и на 3та трябва да превключа-на бензин всичко е наред.Проблема в града не го усещам само извънградско.Преди да се появи проблема сменях ТПС плочката от морга- дали това епроблема или нещо друго?смених изпарителя,филтъра за газ,от бутилката до газовия филтър идва силна струя газ няма запушено.аз си мисля че е недостиг на въздух.Вие какъв мислите че мие проблема?????

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: На газ губи мощност

Мнениеот stefan4o » Вто 10 юли 2012 12:41

berkant3008 написа:Вие какъв мислите че мие проблема?????

Отиди при газаджия. Може и да си скопил колата без да си разбрал с тези смени на изпарители и т.н.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Вто 10 юли 2012 14:37

berkant3008 написа:Преди да се появи проблема сменях ТПС плочката от морга- дали това епроблема или нещо друго?смених изпарителя,филтъра за газ,от бутилката до газовия филтър идва силна струя газ няма запушено.

Май най-добре е да започнеш да връщаш едно по едно старите части, за да разбереш коя от тях е проблемна.
Но като начало смени отново филтъра на газовия клапан. И, не те съветвам да го правиш сам, защото е опасно!!!, но е добре да се продуха тръбата от бутилката до него.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 10 юли 2012 14:41

Движението по пътищата е по-опасно от смяната на филтър на газта, статистиката го доказва!Изображение

Развий на половин оборот винта за регулиране на газта преди плочката, ако се промени ПХ, навий малко този на изпарителя за ПХ.

Потребителски аватар
berkant3008
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Вто 10 юли 2012 20:39

Най лесно е да отида при газаджия,но целта е да не давам излишни пари по майстори,а и нали затова го има този форум.Филтъра го смених,тръбите ги издухах но ефект няма.Винта за регулиране на газта-също е изпробвано и то многократно.Ако няма други идеи май ще започна да връщам старите части една по една макар че не ми се иска да го правя.Между другото днес пътувах от русе до разград на отиване пак така по баирите като баба на 3-та,навръщане обаче по баирите на 5-та като самолет хвърчи.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 24 юли 2012 22:45

ТПС-а настрои ли го като го смени?

Потребителски аватар
berkant3008
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Вто 24 юли 2012 22:57

aми незнам как се настройва но оборотите не играят стоят на 1000 -стабилно мисля че това е добре,но и мисля че точно то е виновника при първа възможност ще сложа стария за проба въпреки че там оборотите откачат

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 25 юли 2012 6:52

и да сложиш стария все тая,трябва му адаптация.Или отиваш на Ваг-ком да го адаптират,или пускаш търсачката и намираш темата с настройката с мултицет,или пък аз се разравям и ти обяснявам.Странното е, че и на бензин трябва да дава разлика но знам ли...в смисъл,че не съм сигурен дали проблема е в него но съм сигурен,че трябва да се адаптира като се разбута.Другото което можеш да пробваш е да дадеш малко предварение още.

Потребителски аватар
berkant3008
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Сря 25 юли 2012 22:37

за предверението и аз се сетих но реших първо да питам в форума.за настройката на TPS с мултицет го бях чел някъде си из форума ако дадеш линк ще съм ти благодарен и мисля че точно това е проблема а на бензин проблема го няма ,но защото на газ TPS-a oказва по- голямо влияние-поне така съм чел.сега работя от рано до късно и нямам врме да се занимавам но при първа възможност ще започна с TPS-а. надявам се че ще ме насочите към темата за настройката

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Чет 26 юли 2012 5:14

TPS-а няма връзка с това дали колата е на газ или на бензин! Той или работи правилно или не! Не е от него! Трябва ти настройка на предварение по белези на маховика и делкото и после настройка на газовото. Ако пак губи мощност само на газ, провери как е на бензин. А ако вече си го разбъзикал, си го настрой както те съветва колегата IEZEKIL. Освен това, така като го описваш по-нагоре, не ти липсва въздух а горивото! Развии тройника на газовата и пробвай - може да ти скочи разхода, но пък ще върви повече.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 26 юли 2012 6:59

Мдам,ТПС и на бензин дава влияние,най-вече оборотите,за мощноста не съм сигурен.Нищо не пречи да си измери с мултицета кво му показва де.Това е темата,ако не ти е ясно ще обясня после аз:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=17&t=174901
Относно вървенето си написал,че на връщане от Русе се е оправила колата,я провери да не смуче въздух от някъде край моното,както и дали ти работи клапата за студен въздух на филтърната кутия.В тея жеги няма кислород и на хладно нощем колите вървят повече на газ :D

Потребителски аватар
berkant3008
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Чет 26 юли 2012 22:41

Тройника на газта е развит докрай.центровката-белезите са наред и на делкото е правено с уред сега не се сещам как се казваше.Верно че проблема не е недостик на въздух ,а недостик на гориво-разхода на газ ми падна невероятно много,няма да казвам колко е ,че ще изглежда смешно.клапата в кутията на въздушния филтърси е наред сега съм го застопорил в отворено положение,но няма никъква разлика.
И тъй като вече е ясно ,че недостига е на гориво,а газта идва до всяко място където трябва-изпробвано от какво може да е.бутилката е на мястото на резервната гума,зимата ми се развали евросонда ли какво е там вътре в бутилката сега ми показва винаги пълна бутилката-възможно ли е от там да е проблема там нещо да спира притока на газ?

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 26 юли 2012 22:52

тея евро сонди са едни ел.клапани,не знам могат ли да останат в полу отворено положение но си е вероятно.Найй-доре да я махнеш.Провери си и врътката за спиране на газта след бутилката,да не би да не е отвита.Другото е запушена тръбичка,ако е слеед филтъра може да се продуха лесно.А като добавим и дефектен изпарител или лоша настройка....Абе работата си е за газаджия.
Само да отбележаче ако е недостик на газ примерно на равен участък на трета като изрежеш няма да може да напълни оборотомера,това пробвай.

Върни се в “Автогазови уредби”