Дайте съвет Прекъсва газов инжекцион Голф 3 ГТИ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
simtol
Автомобил:
Двигател:

Дайте съвет Прекъсва газов инжекцион Голф 3 ГТИ

Мнениеот simtol » Вто 07 авг 2012 19:19

Здравейте колеги надявам се някой от вас да е имал сходен проблем.Горд собственик съм на Голф 3 ГТИ 2е 2.0 мотора с монтиран газов инжекцион Ланди Ренцо.Но днес ГТИ-то тотална ме предаде обръща на газ и гасне,при подаване на повече газ работи все едно на 3 цилиндъра прекъсва в движение целия двигател се тресе.Газаджията газа ,че проблема не е в газовото даже и сложихме 4 нови дюзи да я проверим защото още всичко е гаранционно даже след като върнахме уж старите колата тотална неискаше да работи на газ ,а интересното е ,че на бензин автомобила си върви малко бавно се форсира но според мойте представи е добре газаджията развива теории ,че газта е високо калорично гориво ала бала нещо не е добре по системата ми с колата.Утре ще я карам на диагностика в сервиз.Но ми е интересно какво може да е за моя радост при добро форсиране чувам идеално как се отваря клапата на въздушния филтър ,което ме навежда на мисълта ,че не е дибитомера стъпково моторче кабели или свещи ,а можеби делко.Скоро си смених бобината с някаква от Евро 07
Ако има някой преминал през подобен проблем ще съм му благодарен да сподели :)

Последна промяна от IvanMan на Вто 07 авг 2012 19:20, променено общо 1 път.
Причина: Местя в правилния раздел!

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Re: Дайте съвет Прекъсва газов инжекцион Голф 3 ГТИ

Мнениеот eurogas » Сря 08 авг 2012 6:30

Искаш да ти кажеме какво лечение ни е назначил доктора и да си купиш същите лекарства, ами дай да опитаме, на мен скоро ми се счупи дебитомера...... значи смени си дебитомера и колата ти ще се оправи, ама смееш ли да купиш ей така дебитомер, без никакви гаранции за успех.

Другия по-евтин начин е да посетиш диагностик по бензина, това са едни хора които определят къде е проблема, вземат 25-30 лева, ако тръгнеш да ни слушаш предположенията тук ще дадеш много-повече излишни пари за ненужни части. :да:

Потребителски аватар
kapitango
Автомобил: Audi S6 plus
Двигател: V8 AHK

Мнениеот kapitango » Сря 08 авг 2012 7:38

Свещите на тази кола проверявани ли са? Симптомите са точно като заминали свещи. Извади ги, почисти ги и им намали междуелектродните разстояния, ако има подобрение си купи едни хубави свещи.

Потребителски аватар
simtol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simtol » Пет 10 авг 2012 9:35

Еми до колегата по горе хмм как го измисли този дибитомер неможах да разбера при положение ,че съм писал как се чува отварянето на клапата му на въздушния филтър!!!
Оказа се дистрибуторна капачка доста беше черна и леко сцепена и правише отечка някаде.Поставихме нова такава и засега се държи добре автомобила ,което ме прави радостен!

Върни се в “Автогазови уредби”