Колеги искам да слагам бутилка на мястото на резервната гума на голфа(хечбек),но не знам колко литрова трябва да е?
Виждал съм от пасат,но там мисля че и мястото за резервна гума е повече,съответно и бутилката е по голяма от тази която ще може да се сложи в голфа.
Бутилка в резервната гума на Голф 3?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Бутилка в резервната гума на Голф 3?
На моя пасат резервната гума и мястото за нея бяха 14 цола,185/60,ториадалната бутилка която пасна е 40 литра.Мисля,че другия размер са 30 литрови....
Колега, Аз съм с поло (предполагам не е голяма разликата в мястото) и когато си я слагах ми предложиха да сложа 30 - 35л. Но аз поисках да ми сложат 38л.
Сега имам по около 2 см около бутилката и стърчи с около 5 см над другата част. Но на мен това ми беше целта, защото исках да е на равно с прага където са седалките. А разликата на пода я пооплътних с стиропор.
Сега имам по около 2 см около бутилката и стърчи с около 5 см над другата част. Но на мен това ми беше целта, защото исках да е на равно с прага където са седалките. А разликата на пода я пооплътних с стиропор.
Голфа е с плитко място за резервната гума.Резервата е патерица(от малките),при пасата е по-дълбоко мястото понеже е за нормална гума,при полото незнам как е.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
30 - литрова стърчи над пода на Г 3.
Rick Ross написа:Голфа е с плитко място за резервната гума.Резервата е патерица(от малките),при пасата е по-дълбоко мястото понеже е за нормална гума,при полото незнам как е.
И полото е с патерица, но ако искаш да не стърчи, трябва да не е повече от 27-8л. Но тогава ще имаш голям луфт от страни.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Тъй като и на мен ми предстои газифициране на Бръмбъра на дъщеря ми искам да споделя една идея.
Той не е с легло за патерица, а за нормална резервна гума, но тъй като багажника на колата е "една раничка" се опитвам да спястя всеки сантиметър.
Та идеята ми е - една троидална бутилка - леща, отгоре, върху нея, патерица (вече съм преработил една, на която съм прибрал максимално фланеца в средата за да не стърчи от гривната за гумата) и разликата във височината, където е в повече от дъното мисля да попълня с един дървен плот с размера на багажника и дебелина колкото е повдигането, като изрежа в него дупка над бутилката. Дори в свободните пространства може да изрежа дупки на ключа за гумите, някоя друга отверка, клещи и разни други бръмбазлъци.
Не знам дали ме разба, но споделям идея за компенсиране на разликата във височините.
Той не е с легло за патерица, а за нормална резервна гума, но тъй като багажника на колата е "една раничка" се опитвам да спястя всеки сантиметър.
Та идеята ми е - една троидална бутилка - леща, отгоре, върху нея, патерица (вече съм преработил една, на която съм прибрал максимално фланеца в средата за да не стърчи от гривната за гумата) и разликата във височината, където е в повече от дъното мисля да попълня с един дървен плот с размера на багажника и дебелина колкото е повдигането, като изрежа в него дупка над бутилката. Дори в свободните пространства може да изрежа дупки на ключа за гумите, някоя друга отверка, клещи и разни други бръмбазлъци.
Не знам дали ме разба, но споделям идея за компенсиране на разликата във височините.
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Каквато и бутилка да сложиш на мястото на рез.патерица ще е по-висока от нивото на дъното на багажника. Навремето на моята бях направил второ дъно от дебело ЮСБ(шперплат),облицовах го с вата и стана доста прилично второ дъно. Изрязах вратичка 20/20см.над сондата на бутилката и там слагах инструменти и др.джаджи. Неудобството в моя случай беше,че багажника стана по-плитък с 15-ина см. И
резервната гума винаги пречеше,но се свиква.

резервната гума винаги пречеше,но се свиква.

Благодаря ви колеги.Като поддига ще заравня със нещо и готово,ако се вдигне пода с 2-3-5 см. не е от значение.
Rick Ross написа:Благодаря ви колеги.Като поддига ще заравня със нещо и готово,ако се вдигне пода с 2-3-5 см. не е от значение.
При мен с 37л бутилка надигна с горе долу толко но с малко по дебел стиропора можеш да си направиш ниши за джаджите и да си изравниш нивото.
Върни се в “Автогазови уредби”