Пасат б3 1.8mi тресе и гасне РЕШЕН

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
perzik
Автомобил:
Двигател:

Пасат б3 1.8mi тресе и гасне РЕШЕН

Мнениеот perzik » Чет 30 авг 2012 21:29

От скоро взех 1 пасат в окаяно състояние.
Та проблема е следния:
1. Колата пали доста трудно на газ (дори топла)
2. На празен ход се тресе а
3. По инерция над 30-40км/ч гасне.
4. Да не коментирам , че има мошност колкото да се предвижва, след 3000об. няма никой все едно и свършва газта.

Казаха ми , че е много "скопена" умишлено и аз отхлабих малко кранчетата, пооправи се празния но пак притриса, гасне след 50км/ч, мошността мааалко се пооправи но се появиха детонации ако се спира на скорост и при престой на празен ход после не иска да се форсира и само се дави.
Отвратителна работа. Не съм карал на газ от 7-8 години и уж за по-евтино , пък само се дразня сега на тази дюлгерка.
Помагайте с някакви съвети

Последна промяна от perzik на Пет 05 окт 2012 22:44, променено общо 1 път.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат б3 1.8mi тресе и гасне

Мнениеот ARusev » Чет 30 авг 2012 23:20

Като начало почисти филтъра на газовия клапан, продухай и тръбата до него. И ако няма или има ефект, дай информация за модела на газовото,както и двигателя на пасата.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 31 авг 2012 7:35

като за още по-начало провай на бензин как е,за да си сигурен,че проблема е в газта.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 31 авг 2012 15:45

Изхаби тая газ и зареди от друго място viewtopic.php?f=22&t=98875&start=0, аз съм имал сходен проблем.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 31 авг 2012 20:16

мислех да изчакам теста но да вметна,че сходен проблем съм имал вследствие на ел.проблем.Даже като ми се прецака комутатора колата тресеше,нямаше мощност над 2000об и едва палеше....

perzik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perzik » Съб 01 сеп 2012 17:44

пасата е '91 1.8 моно. Историята е следната: Колата не е работила на бензин от 2-3 години заради изгоряла помпа. Превключвателя беше с отрязани кабели и сложен 1 ключ от нощна лампа mhihi за газ/без газ mhihi

така я карах 10км и на газ ми се стори, че работи перфектно, малко тресеше в началото но като позагря ми се стори ОК и мошност като за издухал 1.8 на газ и празен и ход и всичко. Взех бенз. помпа, отворих отпред дросела да видя дюзата дали пръска. Направих едно ключе с 2 релета (нормално отворен и нормално затворен) и си мислех, че съм аз. Ама пенис! Дюзата пикае когато си иска и гасне. Казах майната му и затворих всичко. Паля на газ, отново пенис : тресе се. Обръщам на бензин перфектно работеща :banghead:
Сега на бензин работи,ускорява форсира,не гасне, НО на празен ход се форсира сама на импулси от 1000 до 1500об. а Преди 2 дена не го правеше. На газ няма подобрение: пали трудно, тресе се, гасне по инерция и има пауър колкото да удуши глист!
Иначе газовото е електрическо БРЦ.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Съб 01 сеп 2012 19:26

На газ пробвай дали е отвито кранчето на бутилката докрай,продухай магистралите,малко предварение дай от делкото.
На бензин ми прилича или да е сдухан степ мотора,или да ти смуче въздух от моното-я тампона,я нейде около плочката на газта.Не е за пренебрегване и факта,че компа може да бичи грешки от газта.След ресет на компа пробвай на бензин как е,без да обръщаш на газ преди това.

Потребителски аватар
sa6o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sa6o » Вто 04 сеп 2012 20:56

Според мен работата е следната:
В момента помпата не спира след като минеш на газ, а се спира само работата на иглата на инжектора. От това че не е работила отдавна се е разсъхнала и сцепила мембраната на клапанчето над иглата. Бензин преминава през нея и дави яко двигателя, а той от своя страна прави каквото си иска докато не угасне.
За да си сигурен че е това, махни предпазителя на бензиновата помпа и пробвай как работи двигателя само на газ.

Ако всичко е добре т.е колата си е върнала състоянието от преди 2 дни, махни въздуховода стигни до инжектора и пробвай да запалиш двигателя с всичко работещо т.е. нека работи помпата , а я запали на газ. Най вероятно ще започне преливане на бензин в областа на иглата.
Ако прелива, и на бензин ще прави магарии двигателя.
При мен беше така и се оказа цепната мембрана над иглата. Разкапсоловах кутийката изкарах мембраната и я замених с една "побългарена" от бензинова помпа на ВАЗ. heavy metal zork

дано съм помогнал УСпЕХ

perzik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perzik » Вто 04 сеп 2012 23:41

Какво се случи. Изчистих филтъра на изпарителя (имаше плява, но не много) продухах магистралата от бутилката яко. Ефект нулев. Огледах дросела, видях че 1 болт е изпуснал и може да смуче въздух след дросела,оправих го, сложих и гарнитури около плочката (нямаше) поиграх си малко с кранчетата. Празния ход на газ се пооправи чувствително. Не е перфектен, но е чудо сравнение с преди и така е добре, имам реални претенции за празен ход на газ и сега съм доволен. Но проблема с гаснене по инерция си остава 1:1 като преди. Пали все така трудно на газ топла/студена. И на бензин продължава да се форсира сама импулсно. Утре ще пробвам на газ без да върти бенз. помпа.

Я ми кажете най-безболезнения начин за лечение на пушене при първо палене. 1 час да постои и после при палене пуши сиво/синьо. Гумички? Друга драма имам с водната система. Надуваше яко маркучите. Сменям капачката на разширителният съд, стягам и маркуча мек ама мек- никакво налягане все едно няма. 2 дена меки и на 3тия станаха пак на камък. :banghead:

Потребителски аватар
Ivo 1983
Автомобил: Golf 3
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Ivo 1983 » Сря 05 сеп 2012 10:29

Да не излезе сериозен проблем накрая. Да не вкарва компресия в охладителната система? Да не е отишла гарнитурата...

perzik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perzik » Пет 21 сеп 2012 22:51

Колеги, помагайте с някакви свежи съвети защото ще го насека с брадвата този пасат. Такъв дръгел не бях карал.
Първоначалните проблеми с леко претрисане и гаснене над 40км/ч на газ и самофорсиране на бензин ми се струват песен със сега:

Поогънах щуцерите на радиаторчето на парното и се счупиха от старост и спечени. Сменям радиаторчето със чисто ново и сега колата:

1. не загрява. преди държеше 85-90 градуса по термометър на около 95 пускаше перка. Сега вдига до 75 максимум.
2. няма парно, термостатът работи добре (отваря големия кръг чак като позагрее на място), маркучите към радиаторчето са врели, а духа едвам топло. Изключвам механичен проблем в клапата на парното (работи си перф)
3. не може да се обезвъздуши. Паля вади балончета през казанчето , загрява, парното задухва доволно топло, затварям капачката и след 1 час курац, нема парно и пак вади балончета.
4. надува маркучите зверски, водата не ври, антифриз има, не загрява.
5. на студен мотор държи празен ход 2000-3000 оборота (нямам оборотомер) като загрее ги сваля нормално, но от време на време и топла вдига много празния ход до към 2000 (това го прави и на газ и на бензин, на бензин продължава да се форсира импулсно сама)
6. разход от 25-30/100 газ :banghead: сместа не е богата, не мирише на газ около колата или през ауспуха.
7. придръпва. При ускорение работи добре, но задържи ли се постоянна скорост придръпва зверски.
8. гасне при всякаква скорост по инерция, и изобщо когато си поиска.

??? гарнитура на глава ??? обаче не загрява и антифриза е чист. остава само да се замери за изгорели газове в казанчето, но ми се струва че не мерише на газ от там и проблема е друг?

Смятам да сменям гарнитура на глава
и да сложа нови мембрани на изпарителя
В правилна посока ли съм тръгнал?

Иначе проблема с пушенето при стартиране го оправих с нови гумички на клапаните, сега е перфектна.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Съб 22 сеп 2012 20:36

1=ТЕРМОСТАТ
2=механичен проблем с клапата може да има в смисъл,ако и е изпадал дунапрена.Ако не вариантите са 2-или радиаторчето е менте и върти вода през него свободно,или пълни въздух системата от някъде и въздуха бяга там.
3.тука не нам какво да кажа,всичко е въможно.Провери губи ли антифриз,провери и антифриза с газ анализатор.
4.И това звучи объркващо,надуването е тревожно а какво значи не загрява?
По останалите точки проблема сякаш е в стъпковия мотор и ТПС-а.Хубаво ще е да пробваш направо с друго моно или да идеш на комп.диагностика. Това при положение,че компа не трупа грешки от газта.Голям разход се получава и при грешна центровка и малка мощност.

perzik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perzik » Нед 23 сеп 2012 18:29

по 1ви : термостата работи добре, изключвам го да е от него. Незнам каква е причината, 1 път загрява добре, друг не.

2: клапата на парното работи , дунапрена го замених с друг материал и изключвам да пропуска студен въздух

3: ще сменя гарнитура на главата и се надявам да елиминирам надуването и пълнене на системата с въздух

4: надува, в същото време антифриз има защото подобен проблем с надуване имах със старата ми хонда която ако е само с вода кипва в главата и пръскаше маркучи. а като сложих антифриз работата заспа.

5: прочетох из форума че тези моторчета на празен ход се бъзикат като захладнее ако са запекли със стара смаска. смисъл то си напомпва, но неможе да се върне и на следващото задействане пак мести напред и т.н. отдавам го на захладнялото време, вече го разглобих и смазах. проблема е че не съм пробвал още защото от днес колата НЕ ПАЛИ ! :banghead:

Ще се застрелям вече. Днес сглобявам всичко и огромен ПЕНИС ! Гориво има, но няма искра. Поглеждам бобината се нагряла зверски. Явно и дошло времето. Слагам нова , пак няма искра. Новата бобина след малко запуши и се стопи :mad:
Тръгнах назад по пътя и видях , че клемата на целия мотроник се е извадила, но до половина(явно е давал контакт но не на всички пинове). Щракнах я, но вече нямаше от къде да взема друга бобина. Още една такава мизерия да ми направи и я изпращам на надин тази кола. Има потенциал но аз нямам нерви вече.

И ще помоля някой мод да премести темата в технически пасат. Тя вече няма нищо общо с АГУ

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пет 28 сеп 2012 17:37

Махната ли е тръбата от филтъра до емблемата, обикновено от нея гасне по инерция?

perzik
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат б3 1.8mi тресе и гасне - решен

Мнениеот perzik » Пет 05 окт 2012 22:13

Пичове, проблема описан в заглавието (тресе и гасне) го разреших :banghead:
Цялата простотия е било от гумено-металния тампон м/у смукателя и моното. С нов сега колата работи прекрасно на газ пали,не гасне, на бензин перф също.

Обаче 20/100 газ в София с леко каране не ми се връзва още. Ел. БРЦ-то го замених защото му просълзи от щуцерите и имах 1 стар изпарител. Отворих го, вътре платънца, всичко е ОК. Мина настройка, празен ход идеален, но висок разход.

Иначе надува маркучи и няма парно, обаче не ми се занимава вече

Върни се в “Автогазови уредби”