Адаптация ГИ Бардолини Поло 9N

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
welinow
Автомобил:
Двигател:

Адаптация ГИ Бардолини Поло 9N

Мнениеот welinow » Съб 24 ное 2012 11:10

Здравейте , преди месец се реших да сложа газов инжекцион на моето Поло 1,6 105кс 2009г. , сложиха ми го момчетата от Старгаз , имам питане компютъра на ГИ има опция да се адаптира/настроива/автоматично според данните от компа на двигателя, обаче проблема е че не ще да тръгне тая опция , от сервиза вдигат рамене и казват че така ставало на някои коли, аз имам кабел за компа на двигателя и когато е на бензин си отчита всички параметри както трябва , като превключа на газ и спира да отчит и ми излиза прозорец че ниможе да се свърже.Незнам какъв е проблема да работят заедно двата компа.Ако някои е имал такъв проблем ще съм доволен да сподели. По принцип няма никакви проблеми върви си перфектно на газ и не светват никакви лампи

welinow
Автомобил:
Двигател:

Re: Адаптация ГИ Бардолини Поло 9N

Мнениеот welinow » Нед 09 дек 2012 14:43

Вече си взех кабел и за ГИ и общо казано проблема е ,че като се вържа към компа на колата ламбда сондата си прави правилно синусоидата , а като се вържа към компа на ГИ и там ламбда сондата лиията е права, някои ако се сеща за проблема нека сподели.

venelek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venelek » Нед 09 дек 2012 20:45

Ако не е подвързан входа за ланда сонда на газовия комп,така ще е права линията.

Потребителски аватар
stinbg
Автомобил: Passat B6
Двигател:

Мнениеот stinbg » Нед 09 дек 2012 21:22

welinow написа: ...като превключа на газ и спира да отчитА и ми излиза прозорец че нЕ може да се свърже.Незнам какъв е проблема да работят заедно двата компа.

Двата компютъра работят заедно или по-точно газовия не може да работи без бензиновия, така че нещо са прецакали газаджиите по-скоро по OBD връзката между лаптопа ти и бензиновия компютър.
Отделно не разбрах за каква адаптация точно говориш - искаш да адаптираш оригиналния компютър на колата да работи с газ ли?
Относно ламбда сондата колегата ти го е написал - твоите приятели газаджиите ги е домързяло да свържат сондата към газовия компютър и затова е "черта".

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Нед 09 дек 2012 22:23

Няма никаква логика да чакаш връзка по OBD през порта, след като там вече има свързан газов комп. към същия порт, практически газовия комп. се свързва преди твоя VAG COM, и затова нямаш връзка, а защо нямаш адаптация, ами вероятно Симга-аз не успява да изпълни съответния OBD протокол на Полото, затова не се получават нещата.

Практически на тази кола няма смисъл да се връзва ламбда сонда, всеки сервиз си има скенер с който гледа тримовете и по тях настройва, сигнала от сондата НЕ участва в работата на газовия комп., ползва се само за визуализация, само че в този случай ни интересува само трима и сондата е напълно излишна, така че на новите коли не е нужно да се връзва ламбда сондата.

Това Поло май ми е познато, не работиш ли в пожарната ? :да:

welinow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот welinow » Пет 14 дек 2012 20:24

Не не рабоятя в пожарната, няма как да не са закачили газаджиите ламбда сондата към газовия комп/ и аз това ги питах/ защото той се връзвал към компа на полото и от там четял данни.Полото е с две ламбди и ми направи впечатление че едната прави синусоида а другата държи горе долу права линия и волтажа и е същия колкото показва на газовия комп, това нормално показание ли е на тези сонди , че неможах да намеря в нета какви трябва да са показанията на двете ламбди сонди. Двигателя е с означение BTS.

Под адаптация имам предвид ГИ да се саморегулира в зависимостите на режимите на каране.

Върни се в “Автогазови уредби”