Въпрос за нивомер
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за нивомер
Здравейте колеги,след като заредих газ забелязах че стрелката не помръдна от нулата,след няколко часа отиде на половината и сега пълна празна не мърда от там.Ако някои може да каже дали може да се оправи ще съм много благодарен.
- svrusev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за нивомер
Хайде колеги кажете как се оправя, че и мойта стрелка седи на нулата 

Оправя се временно, по-добре разчитай на дневния километраж от колкото на стрелката на сондата.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Аз съм с ГИ от съвсем скоро ама тези които ми го сложиха незнам какво са направили, но нямам нивомер на самата ботилка... това нормално ли е? По принцип при копчето за смяна газ/бензин имам диоди които попринцип трябва да ми показват нивото, но те пък показват, че ботилката е пълна винаги... Според вас лесно ли се коригира това? Много тъпо защото не разбирам изобщо колко газ има в ботилката...
Отиди при тези които са ти я слагали и ги питай аз на моя ГИ имам само лампичките ми не ми показват точно освен когато е на привършване
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
В софтуера за ГИ обикновено има настройка на лампичките. И при мен като напълня до горе показваше 4 лампи, после веднага пада на 3, след 30 км. на 2 и после на една след 130+ км. После влиза в резерва и караш още толкова преди да свърши газта. Така реално не знаех кога колко газ има.
На BSM CarGas в софтуера може да се избере тип нивомер. А може и да се даде "друг вид". Тогава се появява една скала и сам си настройваш при колко ома съпротивление от бутилката колко лампички да светят.
При първото измерване на съпротивлението от датчика моята бутилка беше със 7-8 литра (от 44 литра пълна) и показваше 0.30. Напълних я до горе и показа 1.90.
И така си разпределих 4-те лампички:
Над 1.80 - 4 лампи
Над 1.35 - 3 лампи
Над 0.85 - 2 лампи
Над 0.35 - 1 лампа
Под 0.35 - 1 лампа мигаща - резерва.
Така лампите загасват според количеството газ и дават по-реална преценка до къде си стигнал на бутилката. Но това е конкретно за моята бутилка и моя нивомер на BRC.
Предполагам, че на други модели съпротивлението, което идва от нивомера е различно - трябва да се тества първо може и на празна да се види колко показва, после с няколко литра газ и после пълна.
На BSM CarGas в софтуера може да се избере тип нивомер. А може и да се даде "друг вид". Тогава се появява една скала и сам си настройваш при колко ома съпротивление от бутилката колко лампички да светят.
При първото измерване на съпротивлението от датчика моята бутилка беше със 7-8 литра (от 44 литра пълна) и показваше 0.30. Напълних я до горе и показа 1.90.
И така си разпределих 4-те лампички:
Над 1.80 - 4 лампи
Над 1.35 - 3 лампи
Над 0.85 - 2 лампи
Над 0.35 - 1 лампа
Под 0.35 - 1 лампа мигаща - резерва.
Така лампите загасват според количеството газ и дават по-реална преценка до къде си стигнал на бутилката. Но това е конкретно за моята бутилка и моя нивомер на BRC.
Предполагам, че на други модели съпротивлението, което идва от нивомера е различно - трябва да се тества първо може и на празна да се види колко показва, после с няколко литра газ и после пълна.
Върни се в “Автогазови уредби”