Става въпрос за газов инжекцион с бутилка на мястото на резервната гума. Като отворя багажника на колата и ми мирише на газ, но ми прави впечетление сякаш при загасена кола мирише повече. Особенно ако престой колата в гараж, на сутринта мирише на газ в гаража.
Уредбата ми и сондата не са ловато снимката е само примерна, за да обясня по лесно

Това синьото нещо му липсва гайката отгоре и се клати свободно. Даже по едно време кабелчетата към него бяха извадени и си карах така няколко дни. Оказа се, че това не е така, защото един колега ми каза, че ако се спре сигнала към този клапан ще затвори и колата ще спре да работи на газ. тествахме при него и при изваждане на кабелчетата, колата му изгори останалата газ по маркуча и премина на бензин, повече на газ не вървеше. А както казах аз няколко дни си карах на газ при откачени кабелчета, пробрах после да ги откача на място пак си работи, следователно не затваря пустия клапан. Възможно ли е от това да ми мирише на газ и да изпуска при изгасен автомобил, просто да не затваря и като е изгасена да излиза в атмосферата газта, всъщност може и в багажника да изпуска, след като прочетох поста на един колега в една друга тема:
mupk0 написа:Мирише ви на газ в купето,защото не ви е монтирана правилно евро сондата.Затова има капак тази сонда..за да се монтира и затвори херметически,а единият от двата отвора да се изведе в атмосферата.Тоест имаш 2 отвора на пластмасовия капак.Единият се нанизва една тапа ,за да мине тръбата за зареждане.На другият се слага гофре и се отвежда извън колата.При мене е така направено и дори и да изпуска газ не мирише в купето,защото отдушника на бутилката е извън колата.
При мен и пластмасовия капак липсва...
Да не се окаже проблема двоен и този клапан да е проблемен, пък и от другаде да изпуска? Въпреки, че ходих на сервиз 2 пъти и 2-та пъти ми казват, че няма проблем и не изпуска газ колата. Даже мазаха с веро и сапун, казват окей е, е добре окей, но сутрин трябва да влизам с противогаза в гаража

Ясно е, че няма да ми се оправи проблема "по форума", просто искам да чуя според вас от какво е проблема, да ме насочите малко къде да го търся, пък и в кой сервиз да отида, без да ме излъжат. Притеснявам се така, като никога не съм ползвал някой сервиз за газ, нито пък разбирам нещо, да не ме преметнат лошо. Примерно да трябва да се смени нещо малко за 20-50лв, а те да ме накарат да сменя цялата евросонда, което пък от друга страна да доведе до проблеми. Сега съм много доволен от колата, върви перфектно на газ, нямам забележки, проблема е миризмата, която според мен не е нормална.