Газ на Голф 2 1,6 Pierburg 2
Газ на Голф 2 1,6 Pierburg 2
Здравейте, имам нужда от помощ, като жена
и като не толкова технически грамотен човек ми е малко трудничко да се справя
! Имам Голф 2, 1,6 Pierburg 2, двигател PN, автомат, 1991 г. Интересува ме, ако сложа обикновена газова уредба на пропан бутан на голфа, трябва ли, за да превключа от бензин на газ да чакам (на място или по време на движение) да свърши бензина в карбуратора и тогава да превключа на газ(както при обикновените карбуратори). Питала съм няколко майстори и те ми казват противоположни твърдения

Re: Газ на Голф 2 1,6 Pierburg 2
Аз действам, както ми падне, няма никакво значение хубаво е да изгори бензина в карбуратора.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
При карбураторна кола е задължително да изчакаш да свърши горивото в камерата на карба. Иначе ще смеси горивата и няма да ти хареса работата на двигателя, ако изобщо може да се нарече работа 
добре, тогава каква е ролята на тоя електронен карбуратор, защо трябва да чакам да свършва бензина?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И той като всеки друг карбуратор има поплавък и камера. А е електронен - щото се управлява от ЕКУ, нещо като бащата на моноинжекцията си е (имаш също така и ламбда сонда), инак си е карбуратор при все това
И други автомобили ползват ел.карбуратори, не само ВАГ групата, виждал съм и на Нисан Съни 1.4 
Върни се в “Автогазови уредби”