Висок разход на газ след смяна на въздушен филтър?!
- vessonik
- Автомобил: Golf Plus
- Двигател: 1.9 TDI 105 Hp BXE
Висок разход на газ след смяна на въздушен филтър?!
Голф 3,1,6(75к.с.)MI. Преди смяната на въздушния филтър разходът беше до 11л/100км градско и то през зимата. След смяната се повиши разхода на газ с 2л/100км?! При смяната забелязах,че е откачен шлауха за управление на клапата под филтъра. Свързах го на мястото му. Не вярвам, че вакумът ще може да задвижи клапата, но все пак...така го е направил конструктора. И още-хора,които карат на газ ми казаха, че трябвало да се махне тръбата за въздуха на входа на кутията. Моля за съвет как да постъпя!
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: Висок разход на газ след смяна на въздушен филтър?!
Много важно е в какво състояние е бил въздушния филтър когато е регулирана газовата уредба. Ако е регулирана на мръсен филтър, когато го смениш с нов - настройките отиват подяволите, защото сместа обеднява.
Вероятно караш само с топъл въздух.Фиксирай клапата с 1 "опашка" да взима въздух
от вън(студен) и всичко ще си дойде на място.
- vessonik
- Автомобил: Golf Plus
- Двигател: 1.9 TDI 105 Hp BXE
theultimate написа:Много важно е в какво състояние е бил въздушния филтър когато е регулирана газовата уредба. Ако е регулирана на мръсен филтър, когато го смениш с нов - настройките отиват подяволите, защото сместа обеднява.
Сместа обеднява, но това защо да повишава разхода, би трябвало колата да стане по-мудна...
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
При смяната на филтъра сместа обеднява но в случая не е това проблема
Тези клапи често създават проблеми и стоят в положение "топъл въздух".
Същността на проблема ти е че отвора за топъл въздух е по малък
А когато са ти настройвали газовата въздуха е минавал през по големия отвор.
Откачи вакума и го запуши с нещо и трябва всичко да си дойде на мястото.

Тези клапи често създават проблеми и стоят в положение "топъл въздух".
Същността на проблема ти е че отвора за топъл въздух е по малък

Откачи вакума и го запуши с нещо и трябва всичко да си дойде на мястото.

- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Добре де, но според мен би трябвало газта и метана да вървят по-добре ако е запушена клапата за студения въздух. Така в кутията влиза само топъл! В топлия въздух нали има повече кислород? Следователно по-добро горене? На моята италинска метанка, още в Италия за затворили клапата за студения въздух.
Със студен въздух върви по -добре и разхода е по-нисък/проверено/
-
- Автомобил:
- Двигател:
dushanov написа:... В топлия въздух нали има повече кислород?....
Не е вярно,студения въздух е по богат на кислород.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
i.e.i написа:Вероятно караш само с топъл въздух.Фиксирай клапата с 1 "опашка" да взима въздух
от двете картинки на коя е правилното положение на клапата(при което взема въздух само отвън)??
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
i.e.i написа:Със студен въздух върви по -добре и разхода е по-нисък/проверено/
И аз така си мислех....но....не махайте вкуума,а само извадете привода за топъл въздух от колекторите!Иначе сместа се обогатява!Проверих го 4 пъти!
-
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:i.e.i написа:Със студен въздух върви по -добре и разхода е по-нисък/проверено/
И аз така си мислех....но....не махайте вкуума,а само извадете привода за топъл въздух от колекторите!Иначе сместа се обогатява!Проверих го 4 пъти!
Последно...кое е правилното - студен или топъл въздух...
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Hristo Dimov, специално за теб СТУДЕН. Защото си на газ! Въпреки, че всички ама всички коли с газ или метан слаган в Италия (BRC), жабките ги правят да работи само с топъл въздух!?
И моята метанка и тя така. Направо са захванали с пластина клапата да не мърда. Пробвах да бачка само със студен въздух, обаче колкото и настройки да правя не мога да докарам колата да има вървенето и разхода както с топъл въздух! Никой не се наема да ми обясни защо е така! И аз искам да ми баца колата само със студен въздух, но явно метана не иска! 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
dushanov написа:Hristo Dimov, специално за теб СТУДЕН. Защото си на газ! Въпреки, че всички ама всички коли с газ или метан слаган в Италия (BRC), жабките ги правят да работи само с топъл въздух!?И моята метанка и тя така. Направо са захванали с пластина клапата да не мърда. Пробвах да бачка само със студен въздух, обаче колкото и настройки да правя не мога да докарам колата да има вървенето и разхода както с топъл въздух! Никой не се наема да ми обясни защо е така! И аз искам да ми баца колата само със студен въздух, но явно метана не иска!
Ти си на метан!!!!!!!!!!!!!....имаш съвсем различни характеристики!Пак казвам...откачането на управлението на клапата води до повишаване на разхода(вероятно намалява количеството на въздуха)проверено и то не един път!Ако искате студен въздух просто махнете привода за топъл въздух от колекторите и го насочете нагоре.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
На някои VW няма топъл въздух, само студен. При правилна регулировка става да смуче само студен, защото понякога клапата е пре@бана и се мандахерца и тотално разбъзиква нещата.
А дали е на метан, или на пропан-бутан - няма значение. Разликата е в смесителя, но това е отделен въпрос.
А дали е на метан, или на пропан-бутан - няма значение. Разликата е в смесителя, но това е отделен въпрос.
Върни се в “Автогазови уредби”