Г3 газ 20 на 100
- lingerov
- Low rider
- Автомобил: VW Golf Mk 2
- Двигател: Г60 1991
- Контакти:
Г3 газ 20 на 100
от 6 месеца взех на сина Г3 1.8 АВС мотор и не мога да му оправя разхода на газ аз карам АУДИ 100 карб. 1.8 86 г. и в наи студеното директно на газ 15-16 а тоя голф гори та се къса и то на газ като беше топло лятото 14-16 сега 20 на 100 и това си е кара се икономично карах го и аз нормално коране в града гори 20 на дълго 9 газ пробвах на бензин януари 10 бенз. градско. двама газаджии го наср. и пак тая . ремъка и зацепен правилно смених възд. и газов филтър дист. капачка свещи кабели. изпарителя се стопля след 3-5 мин. работа изпарител ел. Ловато пробвах и с Волтан се тая Центровката 6 градуса давах е повече предварение а иначе като се затвори тройника се спъва като го развия норм. си върви колицата пробвах да разв. още малко и си върви 140 без проблем . Да кажа и тампона на моното и той е нов. Е... си Голфа. Ако можете помагайте
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Г3 газ 20 на 100
А газаджиите газоанализатор ползват ли или на "ухо"? Мерни му една компресия на голфа ,може да е доста износен.
- lingerov
- Low rider
- Контакти:
vasko__2 написа:А газаджиите газоанализатор ползват ли или на "ухо"? Мерни му една компресия на голфа ,може да е доста износен.
на ухо и не гори масло
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Егати газаджиите.Търси газ-анализатор и ще го нагласите.
на ухо, това е проблема. Хората са измислили газанализатор, ама докато налъже достатъчно наивни хора да си вземе такова апаратче, ще го прави на ухо.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
velinsl написа:на ухо, това е проблема. Хората са измислили газанализатор, ама докато налъже достатъчно наивни хора да си вземе такова апаратче, ще го прави на ухо.
Виж сега...на ухо и на усет понякога се получват много добри резултати...вече 6 г така си я регулирам(1.8 ABS)...зимата 12-12.5/100 лятото 10.5/11 ....градско на къси разстояния...Всичко зависи от ухото и усета.А за предварение за газ без ТАП 8-10 гр като,че ли са най-добри...и да не забравяме колко важни за разхода са качеството на мембраните на изпарителя и редовния му сервиз...
- inzovo
- Автомобил:
- Двигател:
Колега най добре вземи го карай на бензин тоя Голф
20 на 100 гори като камион 

- Disturbed
- Автомобил:
- Двигател:
Много се извинявам на колегата че му ползвам темата, но няма смисъл да отварям нова тема само за един въпрос. Моля ви препоръчайте ми газ анализатор във Варна, изпарителя е проверен преди година, почистен е и са сложени нови мембранки, но човека нямаше уред тогава и ми го настроийва на око, сега искам да ми го регулират с апарат, кажете къде и горе доло каква цена излиза? И на колко време се сменят тия мембрани дали на една година са сравнително добри.
Disturbed написа:Много се извинявам на колегата че му ползвам темата, но няма смисъл да отварям нова тема само за един въпрос. Моля ви препоръчайте ми газ анализатор във Варна, изпарителя е проверен преди година, почистен е и са сложени нови мембранки, но човека нямаше уред тогава и ми го настроийва на око, сега искам да ми го регулират с апарат, кажете къде и горе доло каква цена излиза? И на колко време се сменят тия мембрани дали на една година са сравнително добри.
омегагаз с/у дом на камиона в Кайсиева гр.,10лв.
А за предварение за газ без ТАП 8-10 гр
Това първо,защото при 6гр. е тромава и "пускаш" повече газ ,за да върви.
Второто е t на изпарителя.Трябва да загрява заедно с двигателя,на "пипане"
по-рано заради тънките стени.
И последно (не по важност) проверка за теч.
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Виж сега...на ухо и на усет понякога се получват много добри резултати...вече 6 г така си я регулирам(1.8 ABS)...зимата 12-12.5/100 лятото 10.5/11 ....градско на къси разстояния...Всичко зависи от ухото и усета.А за предварение за газ без ТАП 8-10 гр като,че ли са най-добри...и да не забравяме колко важни за разхода са качеството на мембраните на изпарителя и редовния му сервиз...[/quote]
Напълно подкрепям мнението на колегата Joker!Не е нужно да си голям специалист за да си настроиш сам газовата уредба на ухо и усет.Винаги съм ползвал написаното в този раздел за настройка на изпарител Ловато и винаги съм постигал задоволителни резултати,и то не само на моята кола.Един път отидох на уред и ми разбъзикаха тотално вървежа и разхода на газ.Просто е като гъбена чорба
.
Напълно подкрепям мнението на колегата Joker!Не е нужно да си голям специалист за да си настроиш сам газовата уредба на ухо и усет.Винаги съм ползвал написаното в този раздел за настройка на изпарител Ловато и винаги съм постигал задоволителни резултати,и то не само на моята кола.Един път отидох на уред и ми разбъзикаха тотално вървежа и разхода на газ.Просто е като гъбена чорба

Отиди на истински преглед за газови за да ти видят с уреда за течове на газ.Има варянт и да ти е от полочката ако е смотана някоя и да не прави хубавиюо завихрянвюе на гориво.Виж дали е коносовидна.Да не е дълаг пътя на маркучите и там остава газ или дълга тръбичка от клапана до изпарителя и от там се губии газ на къси разтояния.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
djshomi написа:Отиди на истински преглед за газови за да ти видят с уреда за течове на газ.Има варянт и да ти е от полочката ако е смотана някоя и да не прави хубавиюо завихрянвюе на гориво.Виж дали е коносовидна.Да не е дълаг пътя на маркучите и там остава газ или дълга тръбичка от клапана до изпарителя и от там се губии газ на къси разтояния.
Най-добрия уред за установяване теч на газ е гъбата с веро!!!

1.Газовия клапан за високото налягане(от него доста мирише в купето!)
2.Входните места на газопроровода в изпарителя
3.Клапана на чашката за пълнене.
4.Входящ и изходящ газопровод на бутилката.
Хващай гъбата с пяната и мажи...и най-малкия теч образува големи мехори в пяната....няма как да пропуснеш!
- lingerov
- Low rider
- Контакти:
Течове няма обиколил съм я с гъбата навсякъде за монтажа стандартно изпълнение за Г3
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Как ли са ги настройвали преди без газанализатори?
Някой замислял ли се е как става настройката с тоз уред? Газовете се мерят НА МЯСТО с различни обороти. Добрата настройка се прави при различни НТОВАРВАНИЯ, демек в движение. Диагноза по нета е трудна работа, ме си уцелил майстора.
Някой замислял ли се е как става настройката с тоз уред? Газовете се мерят НА МЯСТО с различни обороти. Добрата настройка се прави при различни НТОВАРВАНИЯ, демек в движение. Диагноза по нета е трудна работа, ме си уцелил майстора.
Върни се в “Автогазови уредби”