Висок разход на газ - изпарителя не реагира на настройките!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Висок разход на газ - изпарителя не реагира на настройките!
Проблема е следния - от няколко седмици разхода на газ рязко се повиши! Пробвах да го настроя от винта на изпарителя, но без никакъв резултат! Колата пали много добре на газ, върви доста добре, но и разхода е доста сериозен - 16,5л. на 100 - само градско! Пробвах да го огранича от тройника, но тогава пък при рязко подаване на газ глъхне и не работи както трябва. Мотора е 1.8МИ газовата е ловато, сменен филтър на входящата газ преди 6000км., сменен въздушен преди 5000км.
Някакви идеи?
Някакви идеи?
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Висок разход на газ - изпарителя не реагира на настройките!
А самия изпарител на колко време и километри е?
Вакуумчетата прегледай около всмукателния колектор също...
Вакуумчетата прегледай около всмукателния колектор също...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам точен отговор на това на колко е изпарителят! Колата я имам от 2 години. С този изпарител е внесена отвън и като я карах до сега даваше много нисък разход, просто нямам обяснение какво се е променило. За всеки случай не и моят стил на каране
Защо не се променят оборотите на празния ход, когато въртя пластмасовия винт? Единствената реакция е когато въртя крана на тройника! Единственото, което съм сменил по цялата газова е бутилката, защото тази която беше в колата отказваха упорито да я регистрират, с учудващия мотив, че била друг стандарт и съответните й тръбопроводи напред към изпарителя и този на зареждачката.

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Мембрани 95% сигурен... 

Re: Висок разход на газ - изпарителя не реагира на настройки
Същата работа е и при мен.Сменях мембрани.Никаква промяна.Незнам възможно ли е по някаъв начин освен мембраните и другите гумени пръстенчета един изпарител да се износи някъде и да е необходимо да се смени,както ми казват вече доста хора?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
nepreklonniq написа: какво се е променило.
Температурите се промениха

Предполагам, че караш на къси разстояния. Разхода ти е нормален.
Едит:
Абе адаш

Възкресил си 5годишна тема и хич не погледнах откога е преди да пиша. Така или иначе, ако караш на къси разстояния е нормално да си много висок разход особено през зимата.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Така е, цимата, ниски температури + къси разстояния + "зимна" смеска газ = на висок разход
С моя изпарител ловато с третия комплект мембрани достигнах разход преди време зимата от порядъка на 22+ на 100км градско, в същото време на дълъг път си харчеше между 8 и 10 на 100 зависи от профила на извънградкото.
Сега с турския изпарител 15-16 на 100 същото градско, изкарал е 20 хиляди, още толкова ако изкара спокойно заминава във вечните ловни полета и биде заменян с нов
kamen_78 написа:Същата работа е и при мен.Сменях мембрани.Никаква промяна.Незнам възможно ли е по някаъв начин освен мембраните и другите гумени пръстенчета един изпарител да се износи някъде и да е необходимо да се смени,както ми казват вече доста хора?
С моя изпарител ловато с третия комплект мембрани достигнах разход преди време зимата от порядъка на 22+ на 100км градско, в същото време на дълъг път си харчеше между 8 и 10 на 100 зависи от профила на извънградкото.
Сега с турския изпарител 15-16 на 100 същото градско, изкарал е 20 хиляди, още толкова ако изкара спокойно заминава във вечните ловни полета и биде заменян с нов
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Изпаритела е голям фактор.При моето смесено каране с новия постигам супер резултати,с турския съм хващал 20/100 градско и аз.
- gogata1982
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: 1995 - 101
- Контакти:
И аз имам подобен проблем ...колата я имам от 3 дена и разхода варира между 18-21 на газ ! Изпарителя е Ловато колата е Венто 1,8МИ автоматик . Карам я на разтояние 3-5 км всеки ден като колата автоматично пали на бензин изчаквам я около 1 минута и с малко газ прехвърлям ...направо съм изумен ! Предишната кола я карах по същия маршрут и ми даваше 11/100 ...
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
За три дни си минал 20км и успя да засечеш колко гори?
- gogata1982
- Контакти:
за 3 дни съм минал към 200 км градско и съм я засякъл колега
карам на разтояния 3-5 км , но по няколко пъти на ден + едно ходене до Божурище да взема едни части от колега от форума 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
18-21 са според мен висок разход дори за кола с авт.скорости. Колко ти казаха, че гори, когато я купуваше? Просто от любопитство питам
Откарай автомобила при специалист-газаджия и стискай палци да е поправим тоя разход.

Откарай автомобила при специалист-газаджия и стискай палци да е поправим тоя разход.
- gogata1982
- Контакти:
ами когато я купих ми каза стария собственик около 13 градско 8,5-9 извън ....колата не беше карана дълго време и сега започват да се обаждат някакви ремонтчета 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Направо те е качил на черешата с тоя разход, бая се разминава от истината.
Като за начало й вижте белезите, после проверете на какво предварение работи със стробоскоп, оттам насетне настройки на изпарителя и те така.
Като за начало й вижте белезите, после проверете на какво предварение работи със стробоскоп, оттам насетне настройки на изпарителя и те така.
- gogata1982
- Контакти:
ами малко по малко ще я възтановя красавицата защото колата го заслужава 

Върни се в “Автогазови уредби”